Új hozzászólás Aktív témák

  • Naturalist

    tag

    válasz MrChris #2101 üzenetére

    A Gazprom már 2021-ben csökkentette a gázszállítást és az általuk üzemeltetett tárolókban átlagban kevesebb gáz volt mint a mások tulajdonában lévőkben. Már 2021.decemberében 6-7x volt a gáz ára. Itt egy cikk ami összefoglalja a már 2021-ben észlelt jeleket [link]. Mindez az invázió előtt történt, semmilyen szankció nem volt még. A háború kitörése után meg ilyen kedves reklámmal üzentek a fő orosz csatornán [link] , hogy még véletlenül se merjen senki ellenkezni velük. Elég egyértelmű a dolog.

    A kínai napelemmel és akku, nyersanyaggal miért lettünk függetlenebbek?

    Kína meg tudja tiltani a napelemnek hogy ne termeljen vagy hogy az akku ne működjön? A már megvett terméket 20+ évig tudod használni. Egy akár többször is feldolgozható nyersanyag, termék nyilvánvalóan nem akkora kiszolgáltatottság mint a szó szerint a pénzért a semmibe elégetett gáz meg olaj. És a napelem meg akku nem űrtechnológia, bárki gyártani tudja aki akarja.

    Szerinted mennyivel kellene növelnünk a villanytermelést, ha Magyarország autós közlekedése 100%-ban átállna villanyra? És ezt milyen energiatermelő alapon tartaná fenn?

    Nem tudom. De a legtöbb elemzés 20-30%-ot ír országtól függően. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy 100% villanyautó állománynál már az akkuk összessége óriási eszköz lenne az energiahálózat menedzselésében. Kereslet oldali ösztönzéssel sokban hozzájárulhatnak a biztonság növeléséhez, hasonlóan a hőpumpákhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák