Új hozzászólás Aktív témák

  • doc

    nagyúr

    válasz leslieke #1362 üzenetére

    John Scalzi: Zoe's Tale
    Scalzi bacsi nem okozott csalodast :)
    A regeny a Last Colony sztorija, Zoe szemszogebol elmeselve. Ahogy az jo parhuzamos regenyhez illik, eleg sok az athallas, de maga a sztori megis eleg egyedi. Meglepoen jol sikerult abrazolnia a tizeneves lany szemszogebol az esemenyeket (mar amennyire ezt en duplaannyi idos himnemukent meg tudom itelni). A humor talan ebben a regenyeben a leghangsulyosabb (foleg az elejen, ott nehanyszor majdnem hangosan felrohogtem).
    A konyv elso kb. haromnegyede tenyleg a Last Colony sztorija, de sokkal kozelebbrol megismerjuk a ket Obint, illetve ujabb hatterinfok derulnek ki. A vege viszont pont az az esemenysorozat, ami nagyon hianyzott a Last Colonybol: Zoe utazasa. Es ahogy mondtam, nem okoz csalodast, legalabb annyira jo, mint vartam. Sot, annal meg utosebb :C
    Ami kicsit zavar, hogy eleg sok a visszatekintes, illetve a 'magyarazas', igy az is erteheti es elvezheti a regenyt aki a 'masikat' nem olvasta. Azert nem veszes :)
    A Consu faj nagyon erdekes, egyre inkabb, remelem a Human Divisionban kiderul roluk meg egy-ket fincsi erdekesseg.
    Ja es meg egy, ami zavaro: eleg sok a 'deus ex machina' jellegu veletlen, gyakran csak azert tortennek csodaszeru veletlenek, hogy a szereploknek jo legyen. Ez teljesen jo egy B kategorias akciofilmben, itt azert kicsit fajt.
    szoval ajanlott, mondjuk 4.5 csillag az otbol :)

Új hozzászólás Aktív témák