Új hozzászólás Aktív témák

  • ferkoboy

    aktív tag

    válasz Katsu #3354 üzenetére

    A próbalencse persze papíron ingyenes. De tudni kell, hogy soha-semmi nem az. Csak máshogy/máshol fizeted ki.
    Pl. illesztőként úgy ingyenes nekem az első pár "próba" lencse, ha mellé van kellő arányban doboz vásárlás is. Magyarán rám fogják terhelni, ha a lencsét az én vizsgálatom, betanításom után legközelebb már máshol veszi meg a kedves páciens.

    Nálam ez úgy működik (webáruházak túlontúl nyomott árai miatt), hogy első lencsét (kedvezményes áron) kifizeti a páciens. Amikor jön, és dobozzal szeretne vásárolni, akkor levonom a doboz árából a korábban kifizetett összeget.
    A doboz lencsék árát is igyekszem a lehető legkedvezőbben adni. Magyarán nem javasolt fogyasztói áron lehet megkapni, hanem egy átlag webáruházas áron. Sajnos a legolcsóbb webáruházakkal nem igazán lehet tartani a lépést, ha az ember hivatalos magyar forgalmazón keresztül szerzi be a kontaktlencsét/ápolószereket.
    Rendszerint szürke importról van szó az olcsó webáruházak esetén.

    A betanítás nálam ha kontaktlencsét szeretne a páciens, akkor benne lesz a vizsgálat árában - ami 3500 huf.
    Ez van,hogy megvan 1,5 óra alatt, de van hogy csak 3 óra alatt sikerül megtanítanom az adott személyt. (Sőt szerintem a negatív rekordot országosan tartom - egy srác kb 2-3 hét alatt tanulta meg biztonságosan kezelni a lencséket - ezt napi 1-2-3 órában ahogy volt mind a kettőnknek szabad ideje, s össze tudtuk hangolni. Kvázi 20-25h volt csak a betanítás. És igen, ez is 3500 volt.) - és az illető azóta is örömmel visel lencsét - mintegy 1,5 - 2 éve...

    Addig nem adom oda a lencsét, amíg én úgy nem látom, hogy az biztonságosan fog is menni az illetőnek. S amíg meg nem hallgatta a kiselőadásomat, hogy mit szabad lencsében, mit nem, s mire is kell odafigyelni a viselés kapcsán.
    Ez lehet kegyetlenül hangzik, de a páciens érdekeit tartom szem előtt (hosszútávú érdekekről beszélek).
    Jellemzően 3-4 kivétel és ugyanennyi behelyezés - ami stabilan megy- kell a lencse kiadásához (nálam).

    Üdv: Ferkó

    VIBO:#3356
    Ezt szerinted jól csinálod így? Mármint hogy hogy fórumon látatlanban mondja meg neked bárki, hogy mit is viselj?
    Csak mert illene látni, hogy tényleg a lencse miatt van e bármi "bepirosodás". És az sem mindegy, hogy a conjunctiva (kötőhártya) vérbő, vagy pl. a limbus erezettebb...
    De te tudod, én a magam részéről nem akarok ehhez aszisztálni.

    [ Szerkesztve ]

    Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

Új hozzászólás Aktív témák