Új hozzászólás Aktív témák

  • Nordik

    őstag

    Nah ma voltam kontrollon 1 év után... Tudom kicsit előbb kellett volna elmennem. :)

    Eddig -2,25 lencsét hordtam mindkét szememen, most -2,5-öset kaptam. A jobb szemem nagyon kis mértékben cilinderes és emiatt nem a legélesebbek a betűk. Elvileg csak a bal szememre kellett volna az erősebb, viszont a jobb szememre is az erősebb mellett döntöttünk. A doktornő szerint nem érdemes cilinderes lencsét vennem, mert ugyebár többe kerülne és azt mondta nagyon kicsi a cilinder a jobb szememen, tehát fölösleges.
    Remélem azzal viszont nem lesz gond, hogy a jobb szememre is egy negyeddel erősebbet kaptam. :U Így igaz, hogy élesebben látok, viszont félek, hogy rontja majd a szemem. A doktornő azt mondta ez a negyed dioptria emelés nem akkora mértékű, hogy ettől romoljon a látásom. Talán cilinderes lencsénél is kellene ez a dioptria.

    Viszont amivel megijesztett az az, hogy foltokban vékonyabb a szaruhártyám mint az átlagnak. Erre azt mondta, nem szabad nagyon nehezet emelnem, mert megrepedhet... Én erről úgy tudtam, hogy csak akinek nagyon nagy dioptriája van azokat fenyegeti ez a veszély. Mindenesetre remélem nem lesz gond. :U

    Örömhírrel is szolgált, ami az volt, hogy gyönyörűek és tiszták a szemeim, egyáltalán nincs nyoma a hordásnak, se oxigénhiány, fertőzés semmi. Meg is dicsérte. :)

Új hozzászólás Aktív témák