- Linux kezdőknek
- eBay
- [Re:] Távoznak a cég éléről a Google alapítói
- Linux - haladóknak
- Avast! Antivirus topic
- UPC: analóg / digitális TV, internet, vezetékes és mobiltelefon
- Microsoft Excel topic
- [Re:] Még több adatot kap a Magyar Honvédség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Program promók
Hozzászólok Aktív témák
-
rarri
senior tag
Nekem a " Ciba Vision /Spherical/ " bevált, ez egy lágy lencse. De a szemésztől is kérhetsz tanácsot, aki megvizsgál.
A lágy kontaktlencsével bármit sportolhatsz, az ugrálástól biztos nem esik ki. Egyedül az uszodában kell figyelned, mert ha belefröccsen a víz a kontaktlencsés szemedbe, akkor a klóros víztől rugalmatlan lesz, és nem tudod tovább viselni. Ilyenkor azonnal ki kell menni a vízből, kivenni a kontaktlencsét, beletenni a tokjába, és ha átjárta a folyadék ami abban van, újra berakhatod, és tovább úszhatsz. Én kizárólag úszószemüvegben úszok, neked is ezt ajánlom.
Én mindig havi lencsét veszek, nekem bevált. Az igazi a napi lencse lenne, de az nagyon drága.
Ha véletlen elfeledkezel magadról és megdörzsölöd a szemed, elmozdulhat a lencse. Ne ijedj meg, várj egy kicsit, magától visszaúszik a helyére. Ha nagyon eldörzsölted, akkor a csukott szemhéjadat masszírozd óvatosan, és akkor is a helyére megy a lencse.Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
Tel Elek
addikt
Ma voltam szemésznél.
Egyenlőre csak megmértük a szememet, mert kontaktlencsével csak holnap, a maszek rendelésén foglalkozik, ami 5K.
2 év alatt megint 1 dioptriát romlott a szemem.
Most -5,50-es és -5,25-ös.
Holnap állítólag leteszteljük melyik jó nekem, csípni és szúrni fognak.(jajj)
Majd jelentkezek mi lett a vége... -
rarri
senior tag
A középső ujjaddal húzd le a szemhéjadat, nézz felfelé, és a mutatóujjaddal próbáld lehúzni középre a lencsét, majd ugyanezzel az ujjaddal és a hüvelykujjaddal próbáld meg összecsípni kétfelől a lencsét , és kiemelni. Nem lesz semmi bajod, ha belenyúlsz a szemedbe. A helyedben én előtte belecsöppentenék a tároló folyadékból a szemembe, és úgy próbálnám.
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
rarri
senior tag
Mindenkinél más, ezért van annyiféle lencse, mert a szemünk sem teljesen egyforma. / más a könnytermelése, a görbület, a nagyság, stb. / Amelyik lencsét a legkényelmesebbnek érzed, annál maradj szerintem.
A folyadékokra is ez áll, érdemes kipróbálni többfélét.
[ Szerkesztve ]
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
rarri
senior tag
Az egyik szembe mindig nehezebb berakni a lencsét, lehet hogy csak egy kicsit ügyetlenebbül teszed a lencsét a bal szemedbe. . Úgy tudod megnézni, hogy selejt-e a lencse , hogy próbáld meg a bal lencsét a jobb szemedbe berakni, és ha úgy sem megy, akkor gyanakodhatsz, hogy rossz a lencse.
[ Szerkesztve ]
-
joenumberone
újonc
Hi All! Használtam 1 hónapig Dailies AquaComfort Plus-t ami elég jó volt csak hát marha drága igy átmentem a havira ami Biofinity amit viselek vagy 4 napja egy picit szúr de jól van berakva az a gondom vele ha hirtelen nézek valahova homályos lessz egy daraabig ha valami led fényre nézek akkor meg folyamatosan homályos.Mitől lehet ez? A kontaktologusom nem hiszi el azt mondja ilyen nincs
. Előre is köszi a segitséget
-
Tel Elek
addikt
Nálam az van, ha a bal szeemmel nagyon balra nézek, akkor ott homályos minden.
Erősebb fénynél nálam is homályos minden. Pl. LED,Utcalámba,Hold....
Amúgy engem nem szúr, kifejezetten kényelmes, még csak ez az egy lencsém volt. -
Tel Elek
addikt
Amúgy a régi lencsével ezeket nem tapasztaltad?
-
Tel Elek
addikt
Passz. Igazából nekem ezm ég csak a próbalencsém, viszonylag meg vagyok vele elégedve. Én is gondolkodtam, hogy kipróbálok másfajtát is, de aztán felhagytam vele, nehogy az meg ne váljon be...
Amúgy szvsz nekem jobb a havi, mint a napi, mert ha megyek az uszodába, ott ki kell venni. És ugye a napihoz nem szokás ápoló lötyit venni... Tehát a napit azt egy nap csak egyszer tudnám betenni...
Jah és egy kérdés: Szerintetek lencsében lehet szaunázni?
[ Szerkesztve ]
-
Tel Elek
addikt
Na rájöttem, hülyeséget csináltam.
Most megrendeltem 2doboz 3 havi biofinityt + 3db Sauflon Cyclean-t.
A tisztító szerintem feleslegesen drága (4000Ft), és ez havonta kell. De most ilyet kell vennem...
Ha a legdrágább lencsét(!), acuvue moist-ot vennék, az évente feleannyiba kerülne, mint ez az olcsó lencse + a lötty.
És gondolom annak van oka, hogy 3-szor annyiba kerül az a lencse. Viszont ahhoz nem kell lötyi. -
Drizzt
nagyúr
Van egy kérdésem. Csak nekem van az, hogy pislogásnál mászkál a lencse? Azért kérdem, mert sport közben néha irtó gázos tud lenni. Vagy ez lehet esetleg típus/"paraméter"-függő? Tehát az a gondom, hogy ha pislogok, akkor egy pici ideig nem látok élesen. És ez sportban szerintem nem megengedhető hátrányt jelent.
-
qdak
addikt
néha néha nagyon ritkán, de mindig jobb mint nélkule, vagy szemüvegban
Asus P6T, Xeon X5675@4.0GHz, 7870 Tahiti LE@1.0/1.4GHz, 20GB DDR3, FSP 600W ® MSI G41M-P26, Xeon E5450, 560Ti, 8GB DDR3, Thermaltake 630W ® OMV: Gigabyte G41MT-S2P, E8400, 2GB DDR3, FSP 400W ® Huawei G8 32GB
-
Thulcandra
senior tag
Nem tudom, hogy orvos mit mondana rá, én voltam már szaunában lencsével, igaz csak 75-80 °C -on és 2x 10 percet csak. Nem vakultam meg
Hozzáteszem csak azért mentem be vele, mert már eldobásra érett lencse volt, teljesen új heti, vagy havi lencsével nem mentem volna be." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Thulcandra
senior tag
Én 10 éve hordok lencsét kb. de nem tapasztaltam ilyesmit, maximum akkor ha megdörzsöltem a szememet. Ha gyakran fordul elő ez nálad, szerintem konzultálj dokival, lehet rossz a lencse görbülete
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
lorcsi
addikt
én is voltam, többször is 10 perceket különböző hőfokban. semmi káros hatását nem éreztem
uszodában sem veszem ki, úszószemüveget veszek fel inkább -
bandus
addikt
én is csatlakozom a táborhoz. két hete kaptam meg a konaktlencsémet, de a múlt héten nem nagyon viseltem, mert eléggé meg voltam fázva, és a szemem is be vaolt gyulladva. mostanra már minden oké, a berakás/kivétel is egyre jobban megy
a jobb nekem -1,25-ös, a bal -1,75-ös, és most egy ciba vision air optix lencsét kaptam próbalencsének. ezzel egyelőre maximálisna meg vagyok elégedve, sose éreztem kényelmetlennek. mondhatni tökéletes. és a hozzávaló folyadékkal sincs bajom.
ezt csak úgy leírtam, madj lassacskán átolvasom a topikot is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
qdak
addikt
jó a ciba vision lencse én is azt használom
nem is tudom mióta már.
arrafele mennyi az ára? én ~10000 fizettem 3pár ért[ Szerkesztve ]
Asus P6T, Xeon X5675@4.0GHz, 7870 Tahiti LE@1.0/1.4GHz, 20GB DDR3, FSP 600W ® MSI G41M-P26, Xeon E5450, 560Ti, 8GB DDR3, Thermaltake 630W ® OMV: Gigabyte G41MT-S2P, E8400, 2GB DDR3, FSP 400W ® Huawei G8 32GB
-
Tel Elek
addikt
Most Sauflon Cyclean lötyit használok.
Szerintetek megéri váltani olcsóbbra, azok is tudnak ennyit?
Amúgy most gondolkodok biofinity-ről oasys-re váltani, mert ez a hónap utolsó hetében már elég kényelmetlen.Csak attól félek, hogy megfeszek egy csomagot, aztán meg szúrni fogja a szemem és dobhatom ki...
-
qdak
addikt
sztem le7 kérni belöle próbalencsét. talán : ) érdeklődd meg
Hozzászólok Aktív témák
- iPhone SE 32GB ÚJ Telenoros Apple garancia
- Lenovo 320S - 15.6 FullHD IPS / i7-7500U / DDR4 / 1TB / nVidia GT 940MX / W10 / HUN / Garancia
- HP Elitebook 840 G2 - 14" HD / i5-5300U / 8Gb DDR3 / 128Gb Sata-III SSD / WebCam / Vill. bill (HUN)
- 2017 Retina Rose Gold Macbook 12" / 1.2GHz M3 Core / 256GB SSD / MAGYAR / ÚJ kijelző!! / GARANCIA
- Lenovo Yoga 300 N3050 2 GB /EU BILL/ ÉRINTŐKIJELZŐ /// FLEX 3 N3050 /4 GB/ MAGYAR BILL/ ÉRINTŐKIJELZ