Új hozzászólás Aktív témák

  • Thulcandra

    senior tag

    válasz MaciG #1498 üzenetére

    Az a homályosság nem azért volt, mert elfordult a lencse? Lehet ez faszság, de mintha olvastam volna, hogy a tórikus lencsének van valami súlypontja ami megfelelő állásban tartja?

    Utánanéztem újra, úgy néz ki, jól emlékeztem:

    " A lágy tórikus kontaktlencsék illesztése rendkívül körültekintő munkát igényel.
    A rotáció stabilizálás lehetőségei: csonkolt lencsék, vékonyzóna stabilizálás, prizmaballaszt lencsék, hátsó felszín toricitás és a fentiek kombinációi. További gondot jelent, hogy bármennyire is pontos a legyártott lencse, a viselő mégsem lesz képes jól, panaszmentesen viselni a lencsét. E problémák mögött gyakran az rejlik, hogy a lencsék minden esetben rotálnak 5°-10°-ot, és ezt sokan képtelenek megszokni. "

    [link]

    Ariadne tudom, hogy van topik, de én egyszerűen fosok ettől... akkor csesztessék majd a szememet ha öregkoromra valami hályogom lesz esetleg, addig boldog vagyok szemüveggel, meg lencsével. + ha jól tudom a szemműtét nem ad garanciát arra, hogy pár év múlva ne romoljon újra a szemem, aztán akkor újra szemüveg, lencse, igaz sokkal kisebb dioptriával mint régebben.

    " Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

Új hozzászólás Aktív témák