-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iOce
tag
válasz Degeczi #8047 üzenetére
Most tényleg magyarázni kell, én kérek elnézést, hogy nincs a kisujjamban a teljes Amazon, egyébként az MM sehol nem írja, hogy ez a reklámokkal támogatott Kindle. Ha az, akkor értem, hol az MM-féle stikli, amiért megéri nekik árulni, ha nem, akkor elmegy az ára kereskedelmi forgalomban, itthon.
Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM
-
iOce
tag
válasz freelanced #8048 üzenetére
Nem mondtam, hogy csaló, hanem azt, hogy egy hivatalos viszonteladóval lehet egyszerűbb intézni az esetleges reklamációkat, mint egy magánszeméllyel Lehet, nincs igazam, nem ástam bele magam még az Amazon rejtelmeibe.
-
freelanced
addikt
Hali! Félre ne érts én egy rossz szót nem szóltam
Csak mondtam, hogy megbizhatóak az itteni srácok és a garancia se túl bonyolult nem rajtuk keresztül intézed. És melyik üzletben nézed? Lehet, hogy csak én nem látom
Amúgy West-Endben elfogyott Pólusban meg 34k...Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
malvin27
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan én is megkapom a Paperwhite-omat. Ez lesz az első ekönyv olvasóm, és tanácsot szeretnék tőletek kérni.
Van kb 20 könyvem doc és pdf formátumban. Ezeket szeretném "előkészíteni", hogy minél gyorsabban használatba tudjam venni a PW-ot.
Szerintetek melyik programot érdemes használnom konvertálásra, átlagos számítógépkezelési ismeretekkel, angol nyelvtudással?Jól értem, hogy nem lehet előre elkészíteni a gyűjteményeket, hanem azokat majd a készüléken tudom csak rendezni? Ebben az esetben érdemes konvertáló programot használni, vagy egyszerűbb lesz majd az e-mail küldéses konvertálási szolgáltatást használnom?
-
Degeczi
nagyúr
pont ezt furcsállom: szerintem fontos (hiszen saját érdeked) lenne, h alapvető dolgoknak utánanézz - és nem kellene messzire menni, már az első hozzászólásban rengeteg információ van, de persze az Amazon oldalán is rögtön szembetűnik, h két fajta változatot kínálnak
ennek része az is, h nincsen magyar "hivatalos viszonteladó" - így a MM sem az
ettől függetlenül kényelmes lehet, ha vkinek ott van közel - de mindenképpen alacsonyabb ár lenne reális (mert nem kérdés, h a reklámos változatot forgalmazzák, mindig is azt tették - mint ahogy az összes hazai forgalmazó. A normált nem tudják olyan áron beszerezni, h versenyképesek legyenek az Amazon árával - bár ezek szerint még a reklámossal sincsenek olyan szinten)
-
Libretom
aktív tag
válasz freelanced #8041 üzenetére
A Sony nagyon jó funkciókkal rendelkezik, lehet vele kézzel, érintő ceruzával jegyzetelni, rajzolni, szöveget aláhúzni, és nagyon gyors. Írni is tud magyar ékezetes betűkkel, pont úgy mint egy okostelefon, vagy pl. simán áttördeli, képernyőre igazítja a pdf-et, ami így nagyítható, tehát olvashatóbb. Ugyanakkor a kijelzője (bár az is a jobb fajta "pearl" rendszerű, mint a Kindle-é) nyomába sem ér a Kindle-ének. Kisebb kontraszt, gyengébb színmélység, ami az apróbb betűknél hiányzik. Én Kindle párti vagyok, mert szerintem az a döntő, hogy mi kellemesebb a szemnek... Sima olvasáshoz ez a tuti!!
-
Libretom
aktív tag
válasz malvin27 #8055 üzenetére
A következő, ingyenes programokra keress rá: Mobipocket Creator, és a Calibre. Utóbbihoz le kell töltened az embedfont plugint, mert az kell a magyar ékezetes betűkhöz, de nem kizárt, hogy a mobi-t anélkül is tudja konvertálni. Én a Mobipocket Creatort szeretem, mert könnyű kezelni és elég biztonságosan konvertálja a PDF fájlokat. Ezekkel sajnos elég sok a baj, néha nem lehet PRC-t, vagy mobit csinálni belőlük!!!
-
Libretom
aktív tag
válasz freelanced #8058 üzenetére
Ez az ár nem tűnik rossznak, (pláne, ha netán van még rajta garancia is...) de ilyesmiben nemigen lehet tanácsot adni....
-
freelanced
addikt
Hát igen nem tudom elvileg 9 pozitivja 0 negativ garit most kérdezem. Az a baj a fekete Kindle már 32-be kerül ahol én venném és azt sokallom és PH-n már csak egy valaki van aki 26-ért árul mert a másik már PW-t árul. Nagyon erősen gondolkozom hogy PW lesz belőle.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Libretom
aktív tag
válasz freelanced #8062 üzenetére
Én is megrendeltem (Pw). November közepére igérik.
A Prohardver aprón láttam 23.600-ért fekete Kindle Wifit, családtagnak keresek egy "olcsó", de jó megoldást.. Nézd meg újra... -
iOce
tag
válasz freelanced #8054 üzenetére
Nyíregyháza
-
Libretom
aktív tag
válasz freelanced #8064 üzenetére
Privát üzenet ment..
-
Spy89
aktív tag
-
Spy89
aktív tag
válasz Libretom #8070 üzenetére
Olybá tűnik, a fényerő növelésével mintha halványodna, olyan mintha egy árny lenne, de nem feltűnő.
Én egyszerűen imádom. Nekem sokkal jobban bejön mint a 4es, személy szerint inkább az érintőképernyőseket preferálom. Főleg úgy, hogy ez az első saját olvasóm. Nekem megérte.[ Szerkesztve ]
Jön még boardosra lavina! :D
-
Libretom
aktív tag
Igen, a touch kényelmesebben és gyorsabban kezelhető. Ami pedig a színeket illeti, ne felejtsük el, hogy az eink előnye, hogy nincs háttér világítás, ami persze (LCD) homogén lenne, de kellemetlenebb a szemnek.
Akaratlanul is az lcd fényességét, egyenletességét várná el az ember, csakhogy ez egy más technológia. Ráadásul ez a sor-ledes világítás - amellett, hogy megmarad az eink jó tulajdonsága - ezerszer jobb, mint amit a csiptetős, vagy borítóba szerelt lámpácskákkal lehetett produkálni. Azok nem világítják be a teljes kijelzőt, nem egységesen biztosítják a fényt, árnyékok maradnak, stb. Szóval szerintem így nézzük, és értékeljük ezt a kijelzőt! -
endruboy1
senior tag
-
leslieke
Jómunkásember
Ki lehet valahol próbálni a Kindle PW-t?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Libretom
aktív tag
-
endruboy1
senior tag
válasz Libretom #8078 üzenetére
Jogos, csak ez a PW nekem mégis kicsit olyan, hogy nem igazán látom a létjogosultságát. De végül is még nem fogtam kézben úgyhogy nem tudhatom igazán .
Az egyetlen dolog ami a megvilágítással kapcsolatos és zavar a K4-ben az az hogy kicsit fényes a kijelző felülete. Vagyis ha direktben éri erősebb napfény pl. akkor olvashatatlan, így mindig egy adott szögben kell tartanom olyankor. Lehetett volna még mattabb az a felület. -
Jabby
őstag
Azt tapasztaltam több Calibre guru ír ide, ezért merem itt feltenni kérdésemet:
OpenOffice-al formáztam egy szöveget, ebből szerettem volna Calibre segítségével MOBI formátumba e-könyvet létrehozni.
PDF-ből nem hajtja végre bekezdések elején a sorbehúzásokat, s a laptörést sem, míg HTML-ből sorbehúzás bekezdések elején jó, de nincs oldal törés.Az eredeti DOC-ot elküldve emailbe az Amazonos free email címre a Kindle-re tökéletesen érkezik meg,
Valamit beállítási gond lehet a Calibreben, de reggel óta nem jöttem rá mi lehet az.
Az eredetit DOC-ba ide feltettem, megnézné valaki hogyan kell beállítanom a Calibret?
-
Libretom
aktív tag
Nem tudom, de mivel a Calibre nem fogadja a doc-ot, amit küldtél átkonvertáltam rtf-be (simán a word-del), és azt konvertáltattam át a Calibre-val mobiba. Ugyanolyan lett, mint a doc, amit küldtél. Behúzások, törések rendben. A pdf-ekkel sokszor van gond, azt jobb elfelejteni (ha teheted) a konvertálásnál. Nem hiszem, hogy ez beállítástól függene, sok fórumon olvastam már ezt. Ha mégis beállítástól függ, akkor ehhez én kevés vagyok....
Különben erre is jobb a Mobipocket Creator Publisher verziója.
http://www.mobipocket.com/en/downloadsoft/default.asp?Language=EN -
rezgrof32
csendes tag
válasz freelanced #8032 üzenetére
van 5 ös az extrém digitál már árulja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Most érkezett meg a Kindle 4 -hez a tokom eBay-ről. Pozitívan csalódtam, nagyon tudom ajánlani, nem volt drága, kb 12-13$ volt szállítással együtt, 1,5 hét kellett neki hogy ideérjen. Minőségi érzet, kellemes fogás, megfelelő védelem, viszont veszélyes ki/be helyezgetni a Kindle-t, mert nagyon erősen fogja a műanyag rész, de ha bent van, akkor hót biztos, meg sem mozdul. Olyan mint egy könyv.
eBay oldalKépek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Bocs ha nem teljesen ide tartozik, de itt lehet előbb tud valaki segíteni. Ha hoznak nekem UK-ből egy Kindle fire-t, azt itthon tudom rendesen használni, vásárolni rá minden megkötés mókolás nélkül? Köszi -
gezu1025
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, és esélyes, hogy még csak nem is ez a legmegfelelőbb topic...
De milyen olvasót ajánlanátok olcsón, tényleg csak arra használva amire kitalálták? Nekem jöhet bármi, noname is, akármi.Köszi előre is.
-
dReFiX
senior tag
válasz gezu1025 #8095 üzenetére
Egyszerűen nem éri meg azt a plusz költséget a világítás, illetve a nagyobb felbontású kijelző, olvasásra tökéletesen megfelel a K4 is...
Főleg hogy már huszonpárezerforintért már hozzá lehet itthon is jutni egy K4hez.Nem éri meg, mert amikor olvasol úgysincs reklám, ha meg kikapcsolod meg k%rva mind1, benne van a tokban meg a fiókban....
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Hali!
NeoExDeath-től vett valaki Kindle-t? Nagyon korrekt, jófej srácnak tűnik de csak egy pirost ir neki PH. Mi a véleményetek róla? Nekem korrektnek tűnik!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
ztibor
senior tag
Amazonéknál nagy termelés lehet. November 6-20 közöttre eléjelezték a szállítást az USA címre, ehhez képest ma postázták.
Szóval jövőhéten remélem feladják a címemre és nemsokára a kezembe foghatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest