Új hozzászólás Aktív témák

  • Efreet

    senior tag

    válasz OMagus #3483 üzenetére

    Nem a SIM-en múlik a netelérés, hanem a feltelepített linuxban vannak olyan drótok beépítve, hogy csak azon a proxyn át érkező adatokkal hajlandó foglalkozni a böngésző és az arra épülő programok (hiszen a wifi például ugyanígy az Amazon proxyt használja). Ha sikerül megfejteni az Amazon proxy autentikációs folyamatát, azt emulálni egy másik proxyn, akkor megszabadulsz a proxytól, de mire mentél vele?

    Ha teljesen függetlenedni szeretnél 3G szintjén az amazontól, akkor:
    1: SIM cserét kell végrehajtani, és összehozni a betárcsázás folyamatát
    2a: olyan jailbreaket kell találni, amelyik függetlenedik az Amazon proxytól vagy
    2b: valahol futtatni egy olyan proxyt, amelyik emulálja az Amazon-féle autentikációt, és átállítani a Kindle-t, hogy azon keresztül kérje le az oldalakat.

    Ha esetleg - azzal szemben, hogy egy közleményükben leírták, hogy a korlátlan 3G elérést fenntartják a Kindle Keyboard tulajdonosnak - mégis megszűnne pár éven belül ez a lehetőség, szerintem jóval egyszerűbb és kényelmesebb egy okostelefon vagy tablet használata, a Kindle pedig megmarad wifin böngészésre és arra, amire kitalálták: olvasásra.
    Persze mindenkinek kell egy hobby, és mindig lesznek olyanok, akik csakazértis szénné hekkelik a kütyüket. Van már epub-olvasásra képes firmware is Kindle alá, pedig 2, maximum 3 másodperc egy epub-mobi konverzió.

    Ja, és persze ha ebből bármi feltűnik az Amazonéknak, egy villanás alatt úgy letilthatják a netelérést az eszközről, hogy többet a Kindle Store-on kívül semmit nem fog látni :)

    [ Szerkesztve ]

    Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

Új hozzászólás Aktív témák