Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Degeczi #26700 üzenetére

    Na igen, csak éppen amikor te publikálsz valamit, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen a formátuma. Letöltöttem vagy 5 különböző programot a Play Könyvek és a Kindle-n kívül, és kb ez a kettő tudta rendesen megjeleníteni az EPUB/MOBI-t, az összes többi programban vagy a képek helye, vagy a pozíciója nem stimmelt. Napokig szórakoztam vele, mire inkább felraktam egy tök alap változatot, mert az legalább mindegyik olvasón rendesen működik.

    Az elválasztás más kérdés, azzal valóban nem foglalkoztam pont a fenti okok miatt. Viszont, vettem már pár e-könyvet EPUB-ban és MOBI-ban, és miközben pl. a Play Könyvek tökéletesen kezeli az elválasztást, a Kindle-re aztán hiába küldöm be az EPUB-ot vagy a MOBI-t, egyiknél sem kezeli az elválasztást, de ami még bosszantóbb, hogy sorkizárt a megjelenítés, és nem állítható, így viszont nehéz olvasni. Így inkább fogtam, és az összes könyvet ZIP-ben a CSS-ben átneveztem a text-align:left-re, így olvashatóak.

    Amúgy most kipróbáltam, hogy egy megvásárolt e-könyvet, amiben tökéletesen működik az elválasztás, átkonvertáltam AZW3-ba, és rádugtam a Kindle-t a gépre, majd rámásoltam (mivel ugye az AZW3 nem küldhető rá az eszközre a "Send To Kindle" programmal).

    Eredmény: nincs elválasztás és nem állítható a sorkizárt/balra rendezés sem. Szóval átküldöm egy programon, majd kábellel szórakozva rámásolom a könyvet az eszközre, és ennek eredményeképpen tök ugyanazt kapom, mintha az EPUB-ot módosítás nélkül egyszerűen csak ráküldeném.

    Innentől nem igazán látom az AZW3 előnyét az EPUB-al szemben.

Új hozzászólás Aktív témák