- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz r.levente75 #24350 üzenetére
Filekezelőben megnyitva vagy drasztikusan factory reset.
-
Zozo0525
őstag
válasz r.levente75 #24350 üzenetére
szerintem rádug pc és calibre programmal?
-
Degeczi
nagyúr
-
r.levente75
addikt
Barákozok még az olvasóval, egyenként töröltem le és raktam őket újra, miután nem volt a könyveknek borítója.
Fel kellett frissítenem először a calibre-t a 3-ról 5-re, utána jó lett, megjelentek a borítok is.
Most este 2 perc alatt megint eltüntek a könyvek boritói, járt már valaki így? Lehet hogy valamit nem veszek észre? -
Degeczi
nagyúr
válasz r.levente75 #24356 üzenetére
Már májusban volt itt említés róla, aztán fene tudja, mi lett vele. Jó ideje csak lista-nézetet használok, nem is figyelem mostanában, h vannak-e borítók.
-
bwoay
nagyúr
válasz r.levente75 #24358 üzenetére
van valami trükkje: rádugod a gépre, majd leválasztod az olvasót, és akkor visszajönnek a képek. az elején én is újra felpakoltam mindent, de aztán ugyanúgy eltűntek, mint nálad, végül asszem a fenti megoldás segített. talán még újra is kellett indítani, már nem emlékszem. itt taglalják
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
LSiki
tag
Sziasztok. Hátha van valakinek tapasztalata. A comixology.eu -n vásárolt könyveket csak a weboldalon illetve a saját kliensprogramjában lehet olvasni? Egyszerűen kérdezve, kindle-n nem tudom olvasni/menteni?
Ha kérdeznek, válaszolok.
-
zseko
veterán
Remélem nem mondok nagy hülyeséget ezzel, de az oldal logójában benne van az 'an Amazon Company'. Úgy tűnik, mintha ezeket a könyveket az Amazonon is meg lehetne vásárolni, pl.: ezt > itt.
Ezt most le is töltöttem rá, ha már ingyen volt, de sok örömem nincs benne, hogy úgy mondjam. A PW3 kijelzője túl kicsi hozzá, és ugyan jól meg van alkotva a könyv, mert szétszedi, és képkockánként lehet nézni, de nekem legalábbis ez így nem élmény 🤷♂️[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
r.levente75
addikt
Felraktam a gépre az olvasót, és az összes borító visszatért. Valóban a wi-fi bekapcsolása eltünteti, de elég csak újból gépre rakni és vissza áll a béke.
Köszönöm... -
LSiki
tag
Alapvetően nem tévedsz, és én is ebből indultam ki. Azonban mint tudjuk az elméletet nem mindig igazolja a gyakorlat. Amíg be nem lépek az amazonra, látom a kindle változatot.
Amint azonban belépek
Nos ez az alap problémám amit a comixology-n(ami ugye az amazon kezében van) keresztül próbáltam megoldani, mivel ott engedi megvásárolni még ha drágábban is.Ha kérdeznek, válaszolok.
-
Cyberbeni
addikt
Ha kijelentkezve kezdem el a Kindle verzió vásárlását, akkor nálam ezt írja: "Your Kindle account is registered at Amazon.com. To shop for Kindle titles available for your country/region, please shop at Amazon.com."
Tehát ha amazon.de-n regisztrálsz egy új accountot, akkor elvileg meg fogod tudni venni. De az angol nyelvű változat az amazon.com-ról is megvásárolható, csak a némethez kell az amazon.de-ről venni. -
LSiki
tag
válasz Cyberbeni #24366 üzenetére
Pont itt van a kutya elásva.
Az amazon.de -ről van a 2. kép. ahol belépve már nem jelenik meg a lehetőség hanem széljegyzetként az általad említett info miszerint lépjek be az amazon.com-ra. Az amazon.com-on viszont jelenleg nem érhető el. A listázás fel sem hozza.Ha kérdeznek, válaszolok.
-
matti70
tag
Én úgy nézem a comixology-n vásárolt csak a saját olvasó programban olvasható. Persze elképzelhető, hogy valahogy kinyerhető onnan, de az már macera.
A Kindle account átállítható épp német címre a német változat elérhetősége végett, de úgy tudom erre valamennyire figyelnek, hogy ha oda-vissza váltogatja az ember. Ha új Amazon account-ot regisztrálsz, akkor pedig már ugyanúgy szórakozni kell a DRM leszedésével, mintha máshol vennéd.Egy kollégám újabban sok mindent az angol Kobo boltban vesz meg, mert jóval olcsóbb, mint az US Amazon, a német Kobo-nál pl. itt van az a comics: [My Hero Academia 1]
-
r.levente75
addikt
Reklámmentesítés...
Bejelentkeztem az Amazon.com-ra, végigmegyek a chat-ig, közlik velem, hogy itt nem tud mit kezdeni a problémámmal, jelentkezzek és regisztráljak be az Amazon.de-re. Bejelentkeztem, németül végigmegyünk a chat-ig, ott sikerült kifogni egy hozzá nem értő munkatársat. Közel fél órás chat-és után amikor már szinte mindent megkérdezett, hol vettük stb, azt mondja, hogy a kikapcsoló gombot nyomjuk meg 40 másodpercig, majd utána Ő leszedi a reklámot aztán mire visszakapcsol rendben lesz. nem sikerült neki, már a műszakiakhoz akart kapcsolni, na persze törte a németet is...
Abban maradtunk, hogy 3 napon belül értesít minket, na mondom jó, ez sem megy egyszerűen...
Páromnak mondom, hogy próbáljuk meg ismét, eltelt egy erős fél óra, az Amazon.com-on. Itt is hallottam, hogy van amikor lepattintanak különféle indokkal, de olyan hitelesen adta elő magát a chat oldal, hogy nem is gondoltam rá, lepattintás állhat mögötte.
Újra bejelentkezés, chat-ig elmegyünk, már látom, hogy másvalaki van a túloldalon...esélyes...
Visszakérdezett egyszer a készülék kilétét illetően, aztán kb 2 perc alatt leszedte és kellemes estét kívánt, miután megkérdezte segíthet-e még valamit.
Happy end a vége, köszönöm mindenkinek a segítségét... -
bwoay
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz r.levente75 #24369 üzenetére
Előfordul. Tavaly nyáron pont ugyanígy jártam.
-
LSiki
tag
Nem, angolul kell . A lényegen azonban nem változtat hogy melyik áruházba lépek be, mert amint beléptem eltünik a Kindle edition vásárlási lehetőség. #24365
Ez igaz a .DE és a .CO.UK áruházakra is. .COM-on pedig nem elérhető.matti70 : Kérdezd meg légy szíves hogy ebből hogy csinál Kindle-re átvihető változatot mert ez ua mint a comixology. Applikáció vagy Kobo EReader kell hozzá.
Make sure your Kobo eReader or Kobo App is connected to Wi-Fi.Gyanítom hogy a Kobo-ról sem lehet lementeni, de legalább így buktam a legkevesebbet. Ha nincs lementési lehetőség akkor köszönöm a segítséget mindenkinek és elengedem a történetet.
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
Sziasztok, eltunt a paperwhite-m also reszerol az a csik ahol kiirta hany % tartok a konyvböl. Egyszeruen nem megy a visszaallitas. Valaki tudja hogyan kell?🧐🧐🧐
-
bwoay
nagyúr
válasz Degeczi #24371 üzenetére
nekem anno azt javasolta az ügyintéző (amazon.de-ről beszerzett olvasónál), hogy hozzak létre egy US címet a fiókomban. kihangsúlyozta, hogy bármilyen lehet, fiktív is megfelel. amint az elkészült, levette a reklámot. mintha lenne náluk valami policy, hogy ha van amerikai cím, akkor máris van illetősége az amazon.com-nak, máskülönben az adott személy jóindulatán/segítőkészségén múlik a dolog.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
zseko
veterán
A .DE talán azért, mert nem árulnak olyan verziót. Egy másiknál ugyanis ezt írja:
Kindle titles are available for UK customers on Amazon.co.uk.
Continue shopping on the Kindle Store at Amazon.co.uk.Tehát úgy tűnik, németből eleve nem is lehet venni ilyeneket Kindle-re, az angol oldalról viszont, ahová átdob, ott megvehetném.
Szóval szerintem nálad van valami. Lehet nálam azért működik, mert meg van adva az angol lakcímem is, de nem az az elsődleges, ha beállítasz angol címet, úgy működhet vajon?HR24.hu
-
LSiki
tag
Nos, röviden és tömören. A Kobo-n vásárolt könyv lementhető, igaz, több lépésben.
[1. lépés] Kobo-ról az ACSM file letöltése
[2.lépés] Adobe Digital Editions letölt, regisztrál, ACSM beolvas, mappában EPUB megkeres.
[3.lépés] Any Ebook Converter letölt, beolvas, konvertál. DRM védelem miatt Calibre nem jó.
Kindle-re átmásol.Zozo0525 : Nincs mit. Szívesen
zseko : Én is a lakcím problémára gyanakszom. Nekem csak magyar van.
[ Szerkesztve ]
-
LSiki
tag
Még annyival kiegészíteném a dolgot hogy Calibre-hez is létezik egy plugin ami képes a DRM-et eltávolítani. Jelenleg csak a 4.xx verziókkal (tehát az 5.xx verziókkal nem) működik.
[DeDRM]
[Leírás]Mivel a DRM kényes téma lehet ezért kihangsúlyozom amit a cikk is tesz.
Senki sem szereti a DRM-et. Mindannyian megértjük, hogy miért létezik, de ez nem azt jelenti, hogy készek lennénk befogadni. Ezért ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet eltávolítani a DRM-et minden saját e-könyvből.[ Szerkesztve ]
-
vcsabi
csendes tag
Sziasztok!
Kindle Paperwhite (első generációs): csak a Kindle logó jelenik majd, majd kb fél perc múlva kifehéredik a kijelző, és újra megjelenik a Kindle logó. Próbáltam már vagy negyven másodpercig nyomni a kikapcsoló gombot. Ekkor a zöld Led felvillan, majd három villanás után kialszik. Mit lehet tenni? valakinek valami ötlet?
Köszönöm
Csaba -
matti70
tag
Szépen megválaszoltad magadnak a dolgokat Pont így kell, ahogy írtad, hozzátéve, hogy DRM védett epub-ot bármelyik boltban véve szükségesek ezek a lépések, kell az ADE, ami letölti magát a fájlt, majd szokásosan a Calibre plugin ami leveszi a védelmet. Esetleg a konvertálás elhagyható a végén, ha Amazon felhőbe küldöd átnevezve a fájlt .txt-re, ekkor automatikusan mobira konvertálják.
Az angol Kobo-nál 4 font ez a könyv, és ott viszonylag sok dolgot láttam már DRM nélkül. A magyar boltok pedig egyáltalán nem használnak DRM-et, illetve csak a soft változatát.
-
bach66
tag
SZiasztok!
Valaki használja az Amazon "Send to Kindle" Windowsos progiját Win10-en?
Nekem sehogyse akar működni. Beírom a megfelelő belépési adatokat és nem lép be, hanem újra a Felhasználónevet és jelszót kéri. -
zsola32
senior tag
válasz Degeczi #24386 üzenetére
igazából nem találtam, egyet megvettem de számlázta a 9 eurót. (de korrekt cég az amazon, pénteken vonták le a számlámról, és miután lemondtam a könyv vásárlását, vasárnap este visszautalták az összeget)
Más, de érintőlegesen ide vonatkozik: a család leginkább német nyelvű (gyerek)könyvet venne, ezt az amazon pont com regisztrávióval nehézkes megoldani
Lányom olvasóját kivettem a fiókomból, és beregisztráltam a német fiókomba.
(innen szoktam venni az olvasókat is)
Pár ingyenes könyvet sikerült is beszerzenem, de utána nem engedte a vásárlást a rendszer, nem felelt meg valami shipping lokáció. (a címmel volt valami baja a rendszernek)
pár nap múlva visszacsináltam a regisztrációt az eredeti amazonos fiókomba.(ha lesz újabb olvasó vétel, alapból a német oldalon fogom regisztrálni, talán könnyebb lesz a könyvek beszerzése)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Prime reading
Nekem ezek szerint többnek tűnik, írják, hogy elvileg hol vannak az ingyenes könyvek (most nem tudok utána nézni, csak estefelé sajnos )Pár hónapja biztosan olvastam (free reading, nem lesz tiéd a könyv) ingyen könyvet és magazinokat is prime-mal.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
g0dl
addikt
Várható idén még valami jó ajánlat, vagy a prime day-jel ez idén kilőve?
Illetve a paperwhiteból 2020-as modell van/lesz? -
Bubsy
aktív tag
Hamarosan black friday, akkor is lesz szokták árazni őket.
A PW5 pedig 2021 év elején várható. -
addikt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest