Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz saen #88364 üzenetére

    Ha most kimennék pontyozni fenekezővel lehet, hogy gyöngykukoricán kívül más csalit nem is vinnék. Csontit általában nem használok fenekező pontyozáshoz. 2 ok miatt be kell menni érte a horgászboltba, és úgyis felveszik a gyöngyöt is. Nem kényeztetem őket. :) Régen csináltam ilyeneket a lebegő pufi gyöngy akármi mellé csontit vagy gilisztát. Persze jó az , de anélkül is felveszi.

    Ha csontival mennék és pontyra most ilyen hideg víznél próbálnám lebegtetni is mert sokszor ilyen hideg víznél tele van a tavak alja zöld trutyival valamilyen alga . Az a kosáron horgon látszik kivételnél ilyenkor jobb lebegtetni rövid előkén ilyen vizeken. Meg talán előbb is észreveszi lebegtetve a kosár mellett közvetlenül. Nagy csokor nem 3 db amiből kettőt a bodorkák esetleg lelopnak.

    A törpe ilyen hideg víznél nem fogja bántani a csontit sem, melegednie kell a víznek olyan sacc 10 fok környékére akkor kezd bevadulni. Most olyan helyeken ahol meleg víznél le se ér már húzza ott is lehet élővel pontyozni. Csak fenekezősnél szerintem bőven jó neki egy gyögykukorica is az megszívja magát vízzel jól megpuhul de nem ázik le a horogról keszeg nem veri le , illata is van jó élénk sárga szín. Jobb nem kell vsz. Azon ilyen hideg víznél kapás van egy tavon 99,9% ponty keszegféle se veszi fel túl nagy nekik ilyen hideg víznél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák