Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    válasz Kukorica4 #7694 üzenetére

    Nálam egyik csónakban deformálódott (deszka alá került), meg használat közben, keszeg! bevágásnál is tört el dyno spiccem, a harmadikkal már nem is tudom mi lett. Azóta is csak áll a bot, mert vettem egy azonos kategóriás shimanot és ég és föld a minőségbeli különbség. A spro egy merev bot aminek az eleje kapja meg leginkább a terhelést, én úgy tekintek rá mint félút a hagyományos fenekezés és az igazi feederezés között. Előnye hogy irányítható a hal ami kell neked.
    A shimano sokkal ruganyosabb, ezt már a 3 kilós ponty is rendesen meggörbíti, végigmegy rajta a terhelés, olyan nincs hogy szakítson a hal...:) dynonál a merevség miatt azért volt. Sokkal nagyobb élvezet vele horgászni, de nem annyira irányítható a hal, az tény.

    De ezt leszámítva a lényeg, hogy sok horgászboltban árulnak spicceket, csak a felső tagod vidd be és belepróbálgatjátok. Mivel neked most merevebb kellene kifejezetten olyan spiccet tudsz venni amire szükséged van. Pesten tudok ilyen boltot, ha az segítene.

    A fenti horog témához, én gamakatsu feeder specialt használok és lehet hogy elromlott a márka, de ez a horog nekem máig nagyon bejön, mindig ilyet veszek. Nem fogok nagy halakat, így nem tudom mikor hajlik ki milyen méretben, vékony testű a horog, jó az akadása, lassan tompul el. Nekem bőven jó, 10 kilós halat sosem fogok.

Új hozzászólás Aktív témák