Új hozzászólás Aktív témák

  • Strezi

    őstag

    SPD cipő és keretes pedál témához úgy általában.

    Bátyám fia nálunk votl egy hetet és elvittem terepre bringázni. Hogy ne tartson föl nagyon, az SPD-s villany montival jött, amihez egy trail cipőt(Giro Rumble) adtam rá. Soha nem használt még SPD-t. Utca végére (80m) már bepattant neki, és gyakoroltattam vele még ott hogy ki tudja fordítani a bokáját és ki tudjon lépni gurulás közben.

    Egyszer dőt el, még a városban egy lámpánál, az utána következő terepeket már gond nélkül absziolválta. Ennek a cipőnek viszonylag lapos, gumis a talpa jó benne sétálni is. Valamint, elég jól rávezeti a talpat a SPD stoplira. Határozottan könnyebb becsatolni vele mint egy normális XC cipővel.
    Összesen mintegy 30 kilométert mentünk, helyenként nem könnyű terepen, jött szépen.

    Szóval, szerintem bátran lehet kezdeni SPD-vel, csak ne országúton meg forgalmas városban ha lehet. Ott lehet vele gond, vagy akár baleset is. Ugyancsak érdemesenn elsőre egy járásra is kényelmes cipőt venni, nem pedig egy hardkór karbon talpas országúti vagy XC verseny cipőt.

    Ami pedig a keretes SPD-pedált illeti, ott jó ahol sokat kell ki-be csatolni. Legyen az nem tekerhető mászás vagy technikás visszafordítók technikás részek. Sokkal könnyebb egy fentebbi cipővel az átmenet atalponállás és a tekerés között. Mivel a talp becsatolás nélkül is fel tud feküdni a kereten, biztonsággal lehet visszalépni a pedálra egy-egy meredekebb helyzetben is.

    [ Szerkesztve ]

    Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Új hozzászólás Aktív témák