Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz jjeahh #89365 üzenetére

    Az, hogy fully, eléggé tág fogalom. A specialized epic is fully, aztán a régebbi verziók mozogtak 90mm-t hátul, ami inkább egy kényelmes merevre hajazott, mint valódi össztelósra. Meg aztán ott vannak 160-170mm-es Enduro-k, amik már olyat mozdulnak mint egy hintahajó. :) És ugye ezek között is van egy-két kategória.
    Tehát nem mindegy, hogy pontosan melyik kategóriáról beszélünk, amikor fully-t emlegetünk.

    De hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, 120mm-től fölfelé, már egy 26"-os fully is jóval komfortosabb lesz mint egy merev seggű 29".

    Ami egy fully-nál plusz szervizt jelent, az a forgáspont, illetve a tag. A forgáspontokhoz elég ritkán kell nyúlni, a tag-ot kénytelen vagy szervizbe vinni, mert a nagy szervizt csak olyan helyen lehet elvégezni, ahol van nitrogén töltő állomás.

    Egyébként a dr.bike-nak van olyan szolgáltatása, hogy viszik-hozzák a bringád háztól-házig.

    -=RelakS=-: Ez megint hasonló téves gondolat, mint amiről fentebb írtam. Attól függ milyen fully-ról beszélgetünk? Ezt semmiképp sem lehet kijelenteni, hogy egy fully rosszabbul mászik mint egy merev, van amikor még jobban is mászik mint egy adott merev gép. Rengeteg egyéb tényező is szerepet játszik, pl lock, súly, felfüggesztési rendszer, rugóút. Manapság, egy modern AM gép, 140mm úttal is igen jól mászik, pedig lefelé egy tank. :)

Új hozzászólás Aktív témák