Új hozzászólás Aktív témák

  • pc360

    addikt

    válasz IMIIKE1998 #72520 üzenetére

    Mechanikus tárcsafékből egyetlen "jó" létezik (azért jó bowdennel tudott harapni), az pedig a Avid BB7, mivel mindkét oldalán tudod állítani a fékpofa benyúlását, és ezeket használni is kell, mert állandóan elmászik a használattól, kopástól, esetleg a kerék-kivételektől a központozás. Ha nem tudod mindkét oldalt állítani (pl. Avid BB5, vagy más szutyok), akkor rendszeresen kénytelen leszel a féknyerget kilazítani, és megfelelő pozícióban újrahúzni. Ha ezt nem teszed meg, akkor állandóan karistolós hangot élvezheted, és a pofák is egyenletlenül, vagy ferdén kopnak.

    Ezzel szemben bármilyen normális hidraulikus tárcsaféknél ilyen gondod nincs, hiszen a pofák, amíg megfelelően működik a cucc, mindig egyenletesen ráállnak a tárcsára (az olajnyomás ugyanis a közös forrás miatt mindig azonos mindkét oldalon).

    A BB7-hez kell Avid FR7 vagy SD7 fékkar is, hogy ki tudd egyenlíteni a két oldal húzásának erejét - csak ezeken található erre állítóka. Így pedig kifejezetten olcsónak se mondható a szett, miközben egy sima középkategóriás hidraulikus szanaszét veri erőben és adagolhatóságban. A mechanikus rendszerrel való költségcsökkentés mindenféleképp hátrányokkal jár együtt. Ha új tácsafék beszerzését tervezed, nem tudom egyik mechanikusat sem ajánlani, se az olyannal épített gépeket (összetelóson meg pláne igénytelenség...).

    [ Szerkesztve ]

    Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák