Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz tatabike #32336 üzenetére

    Olvastam, hogy elismerted, hogy kicsit indulatosabb hangnemben írtál, de azért leírom, amit akartam, de visszafogottabban.

    "Milyen az a normál rugóállású váltó???"

    Két fajta van, a normál és a fordított rugóállású (low normal és top normal). Azért írtam az normál rugóállásút, mert abban a rugó a legkisebb lánckerék felé húzza a váltót.

    "Ki mondta, hogy nincs bekötve bovden"?

    32324-ben ezt írtad: "Ha nem állítod be a bovdent, és a váltót, akkor mihez képest állítod a határoló csavarokat, elárulnád?"

    Én ezt úgy értelmeztem (lehet rosszul), hogy nincs bekötve a bowden, és ezért írtam, hogy hogyan lehet nem beállított váltókon beállítani a végállásokat.

    "Ki mondta, hogy csak az én módszerem működik?"

    Ha ezt nem is mondtad ki konkrétan, de tegnap elég sokáig leszóltál minden, a tiedtől különböző váltóbeállítást.

    "Tudod miért megy el innen minden segítőkész ember? Az ilyenek miatt, mint Ti. Mert megfigyeltem, ide bárki beír bármit, jön egy-két nagyokos, aki rohadtul nem ért hozzá, de úgy csinál, mintha mégis, nekiáll mindenféle interneten összeolvasott szart belinkelni, meg videókat mutogatni, aztán csodálkozik, ha jól leoltják."

    Én fokozottan figyelek arra, hogy amihez nem értek, ahhoz nem szólok hozzá, nem vezetem félre az adott embert.

    "Én nem az internetről tanultam az életet kis komám, hanem az életben. Vettem szerszámokat, fogtam a biciklimet, darabokra szedtem, aztán addig kínlódtam, míg újra kerékpár nem lett belőle. Könyveket olvastam, szakikat kérdeztem, és nem az interneten keresgéltem a hülyeséget. És tudod miért? Azért mert nem volt internet. Nem nekem nem volt, hanem senkinek sem volt. Te meg idejössz, aztán belinkelgetsz ilyen szarokat."

    Ma meg már van internet, szinte mindenkinek van otthon. Elég sok kerékpáros könyv fent van rajta, számtalan videó, fórum, ahol nagyjából mindent meg lehet tudni a kerékpárszerelésről. Nekem se volt mindig internetem, az elején én is olvastam kerékpárszerelős könyveket (most is, de már számítógépről), szerszámokat vettem, aztán próbáltam megcsinálni.

    "Te meg idejössz, aztán belinkelgetsz ilyen szarokat. Ne a más tudásával akarj itt vitézkedni, pajtás, copy/paste huszárkodásból nem lesz kerékpárszerelő. Azt egy 10 éves is tudja, amit Te itt művelsz. Írd le, ahogy én, hogy szerinted hogyan kell egy váltót beállítani, aztán beszélgetünk, de nekem ne linkelgess, én az ilyesmit semmire nem tartom. Szánalmas."

    Nem tudom, hogy miért rosszabb az, ha belinkelek egy leírást, vagy egy videót, ami alapján saját magam is beállítottam a váltót először. Amikor idejön egy ember és valamit kérdez (amit ezután írok, az a legtöbbre igaz), sok esetben valami olyat akar beállítani a kerékpáron, amiről fogalma sincs, hogy működik. Ez még nem is lenne baj, de se a Google-ban, se a YouTube-on, se a fórumban nem keres rá, pedig valószínűleg hamarabb megtalálná a megoldást, minthogy megírja a hozzáoszlást. És a sokadik ilyen után már linkelnie se lesz kedve az embernek (legalábbis nekem), nem hogy soksoros hozzászólásokat írni.

    ""Az, hogy 20 éve szerelsz biciklit, nem jelent semmit. " Nem mi? Na ja, de az, hogy Te itt X éve linkeket copyzol be, az maga a mennyország, mi? Lúzer..."

    Ismerek olyan kerékpárszerelőt, akihez egyszer (és utoljára) vittem el a kerékpáromat, pedig már ő is régóta szerel. Azóta inkább magam szerelem. A hozzászólásaidból látszik, hogy jól értesz hozzá, de ezért írtam, hogy az, ha valaki X éve csinálja ugyanazt, még nem jelenti azt, hogy ért hozzá.

    Én itt részemről lezártnak tekintem a tegnapi vitánkat. Persze ha van észrevételed, normális hangnemben továbbra is vitázhatunk.

Új hozzászólás Aktív témák