Új hozzászólás Aktív témák

  • Laby

    őstag

    Hááát srácok, köszönöm szépen a Rose Count Solo ajánlásotokat korábbról! :R
    Ma voltam az első próba körömön, elmentem a Gerecsébe egy ismerkedős körre.
    Itthoni körülmények között mindent sikerült jól beállítani...kivétel a fékkart, a nyereg magasságát, nyereg dőlését, az SPD pedál stopli szögét, az SPD pedál rugó erősségét, a váltót, azon kívül minden jó volt. :D :D

    Maga a bicó óriási élmény, marha jól lehet vele haladni minden terepen, aszfalton is meglepően jó. Nagyon kényelmes az üléspozíció, nagyon király a széles kormány, jók a fékek, 2 nagyobb lánckereket leszámítva jó a váltó is és iszonyatosan tetszik külsőre. Kevés bicó jön be ennyire, mint ez a szép letisztult matt fekete MTB. Nagyon jól választottam hála néhányotoknak, szóval köszönöm tényleg! :)

    Maga a túra nem volt egy világverő teljesítmény, sokszor meg kellett állni a nagy mocsár miatt is, nem akartam nagy takarítást csinálni és még én is inkább ismerkedek a bicóval, ja és állóképességet is kéne még szerezni valahonnan. :D SPD pedál kicsit szokatlan még, így a neccesebb nagy köves, lassú ereszkedésnél is tolnom kellett.

    A fully elektromos MTB-val azért teljesen más volt a lefele "zúzás", az mint egy fotel elnyelt mindent. Itt azért fele olyan tempót sem mertem lefele menni, mert éreztem ahogy szétráz mindent a bicón. Dropper is nagyon hiányzik, az nagyon hasznos lefele. Ezzel azért érződik a merev váz hátránya, de legalább az útat keresztező kidűlt nagy fáknál fele olyan nehéz bicót kellett emelgetni... :)

    Szintén itteni ajánlásra sikerült olcsón venni egy használt Wahoo Elemnt Roam v2-t, ezzel is ismerkedni kell még de egész jól elnavigált, anélkül hülyén mentem volna körbe-körbe az erdőben. :D

    Lábfejem/lábujjaim zsibbadásával kéne még valamit csinálni, mert ezen a bicón is zsibbad. Rossz nyereg beállítás miatt lehet ez, vagy combnál enyhén szoros bicó nadrág esetleg okozhatja?

    Váltónál mitől lehet az, hogy a legnagyobb lánckeréken tökéletes, utána a 2-3. nagy lánckeréken valószínűleg minden körbeérésnél kattan egyet a lánc, és az összes többi lánckereken is tökéletes?! Csak kettőn, és ami érdekes, hogy a legnagyobbon viszont jó.

    strava link

Új hozzászólás Aktív témák