Új hozzászólás Aktív témák

  • andrisbandi

    őstag

    válasz Hasaggymeg #254591 üzenetére

    Csak utólag, és véletlenül jöttem rá a tl szalag tökéletes lenyomására. Utána persze már yt-on is meglett. Először belsővel!

    Felrakáskor a belenézős módszer vált be.
    Ellenfényben (pl ablakkal szemben),
    alacsonyra ülve (vagy asztalra téve gondolom ugyan olyan jó), h a felállított felni tetejébe bele lehessen nézni hosszára. Így pontosan bele húzható a tl szalag, látszik.

    Lesimítani a szokásos tiszta müa gumileszedővel, és tiszta mikroszálas ronggyal fasz4n megoldható.

    Ja igen a tisztaság. Írtad a felni zsírtalanítását, azt hasonlóan csinánom, plusz a szerelés helyét is amennyire lehet előre portalanítom, majd nagyobb tiszta rongyot terítek le.
    - Lehet sokan a kézbőr zsírosságára nem gondolnak, pedig számíthat. Új gumikesztyűvel operálok.

    Volt két szett új Dt kerekem, és a szerelő által felrakott Dt szalagozás kinézetre (másik, épített keréken) nem egyezett vele. Majd egy negyediken én is raktam föl Dt-t és az sem lett olyan sima, mint a gyári.

    Egyszer úgy jött ki, h a frissen tl szalagozott szett belsővel lett először összarakva, olyan külső kellett... aztán pár nap múlva cseréltem külsőt, és szétszedéskor lestem, h a tubeless szalagozás "gyári" fölhelyezésűvé vált. Mindenhová tökéletesen lenyomódott. Kézzel ennyire nem lehet, pedig az is jól nézett ki, nem tűnt bubisnak, csak mégsem gyárias.

    Azóta első körben belsővel nyomom végleges helyére a tl szalagot, bevált.
    Az új külsőnek is segít kirúgni magát.
    Nagy plusz még, h így kevésbé akar a külső a felni közepébe csúszni, simán felmegy műhelypumpával.

    #254593 Hasaggymeg
    Az valami első szériás karbon felni volt, nem ragadt fel a tl szalag, annyira durva kidolgozású volt a felülete. Minden Specialized kerék élettartam garis, úgyhogy a tulajon múlt miért nem kérte vissza a pénzt... úgy rémlik inkább eladta, mert szerzett jobbat.

    [ Szerkesztve ]

    【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

Új hozzászólás Aktív témák