- Bittorrent topik
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Microsoft Outlook topic
- ASUS routerek
- HBO Max & OD topic
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TP-Link Archer C5 - AC1200 router
- SketchUp
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #68071 üzenetére
Na végül én is megléptem a csillapító kamrát, ami azért vicces mert 1-1,5 éve én dobtam be ezt a témát itt.
Óvatos duhajként megvártam amíg a pionírok kikísérletezik a tutit.Az acél kamra belsejében egy o gyűrűvel szigetelt mozgó műanyag dugattyú van, a rugó szerepét túlnyomásos levegő látja el:
Amit eddig tapasztaltam:
- a nyomás 7 mp alatt, egyenletesen épül fel nulláról 9 bar-ra
- nagyon szépek, nyugodtak a lefolyások, ami biztosan jó hatással van a kioldódásra
- az eddig néha komolyan rezgő manométer mutatója gyönyörűen kisimultHa lesznek hosszabb távú tapasztalataim, megosztom majd.
Köszönöm a munkádat Lali még 1x!
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz meander #68079 üzenetére
Túlnyomásos levegő nyomja vissza a dugattyút.
Valamelyik külföldi fórumon volt egy hobbista, aki kettőt is beépített egy Silviába:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machinemods/373954Megjegyzem, a linken szereplő konkrét beépítési módot nem tartom egészségügyi szempontól jónak mert egy csomó pangó víz marad a csövekben:
http://coffeegeek.com/images/39415/dualresters-2.jpgSzerintem, ha valaki még tovább szeretné nyújtani a nyomásfelépülést, arra ott van az ULKA nyomásszabályzós tuning. Én nem tennék be több illetve nagyobb tartályt.
-
John3:16
csendes tag
válasz mdav88 #68098 üzenetére
Az Amazonról rendeltem:
https://www.amazon.com/gp/product/B0033Z2GVU/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
A termékfotó rossz, rozsdamentes acélból van a test, réz 1/2 collos menetes csatival.
Szállítással, vámmal együtt 21.63 USD.[ Szerkesztve ]
-
-
John3:16
csendes tag
Egyetértek. Meglehetősen egyszerű a képlet:
aki nem hiszi el mennyi pénzbe, időbe, utánajárásba kerül egy GC-t ilyen szintre hozni, valamint megvenni az összes hozzá járó kiegészítőt, az vegyen egyet használtan, és csináltasson meg minden tuningot maga. Meg fogja látni, hogy ez egy nagyon korrekt ajánlat volt...[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
- ECM Synchronika
- Profitec Pro 700
- VBM (Vibiemme) Domobar Super 2B
- VBM Domobar Junior 2B (ebben nincs PID)
épp akciós itt:
https://www.coffeeitalia.co.uk/coffee-makers/vbm/vbm-domobar-junior-2b.html- IZZO Alex Duetto
- Rocket R58 vagy R60A fenti gépek többsége felül van a megadott kereteden.
A dual boiler masinák pont az a szegmens, ahol már rendesen zsebbe kell nyúlni.
Az Expobart mindenképpen nézzétek meg, mert a megadott paraméterek alapján az lenne ideális befutó
és belefér a keretbe is. -
John3:16
csendes tag
Ja és még egy tipp: La Spaziale S1 Mini Vivaldi
https://www.stoll-espresso.de/espressomaschinen/la-spaziale/
Bár ez kinézete alapján inkább vendéglátós gép, de hobbisták is veszik. Azt fontos megjegyezni, hogy az S1 Mini Vivaldiban nem PID van, hanem valamilyen egyéb, elektronikus hőmérsékletállítási megoldás.
Az hogy ez mennyire pontos nem tudom, talán van itt valakinek tapasztalata ezügyben. -
John3:16
csendes tag
válasz John3:16 #68208 üzenetére
Ennek a gyártónak van magyar forgalmazója is:
http://legally.hu/hu/termek_list/la-spaziale-kavegepek-daralok#la-spaziale-kavegepek-daralok -
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #68301 üzenetére
Sejtettem, hogy előbb-utóbb elindul a sorozatgyártás!
Várjuk a beszámolót a leendő tulajoktól! Főleg a rézcsöves-alukazános vs. rézbojleres összevetés lenne érdekes számomra.
-
John3:16
csendes tag
válasz Bazsee71 #68765 üzenetére
Helyesbítés Atom adagonkénti darálás témában:
1) Ha kioperálja a user a műanyag kávébab behordó csigát és az antisztatikus rácsot
2) RDT-zik két csepp vízzel a sztatikusság ellen
3) Körtefecskendőzik vagy összehoz (pl. vitaminos dobozokból) egy passzentos adagonkénti darálásra alkalmas készséget amivel ki lehet pumpálni a pangótakkor általában 0,5g alatti retencióval lehet számolni. Ma reggel pl. tized gramm pontossággal kiadta amit beleraktam 1-2 ráindítás és pumpálás után. A garathoz sajnos nem lehet hozzáférni kívülről.
[ Szerkesztve ]
-
-
John3:16
csendes tag
válasz Rush77 #69038 üzenetére
A V3-as Silvia gőzcsövön már én is gondolkodtam, de végül nem vágtam bele.
A V2-es is tökéletesen szuperál, úgyhogy ez már ilyen "úri huncutság" kategória lenne számomra.Tartsd a kiöntőt is a hűtőben, úgy nyersz még egy kis plusz időt.
Szerintem nem kell a termosztátot cserélni. Nekem az Auber PID vezérli a gőzt is és fel tudom tolni akár 160 fok fölé is. Nem tapasztaltam, hogy a magasabb gőz hőfoktól gyorsabban melegedne fel a tej, inkább csak kicsit erősebb lett a gőz.
De azzal is tudsz játszani, hogy mennyire nyitod ki a gőzcsapot.Jó gyakorlást!
-
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #69032 üzenetére
Ez nagyon érdekes téma, mert nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy nem mindegy, hogy mennyi ideje van bekapcsolva a GC, annak ellenére, hogy a PID mért hőfoka áll mint a cövek.
Valahogy jobbakat húzok, ha csak 20-30 perce van bekapcsolva, mintha 1-2 órája.
Én is tesztelem majd a gépem és beszámolok a tapasztalatokról.
-
John3:16
csendes tag
válasz gpbenedek #69065 üzenetére
Nem lehet, hogy a réz vízterítő az oka ennek az emelkedő hőmérsékletnek?
Van egy sanda gyanúm, hogy jó okkal rak gyárilag a Gaggia alu vízterítőt a Classicba.
Nem hiszem hogy csak a spórolás vezette volna a mérnököket.Szerk.: Bocs, ezt SoundOn topictársnak szántam.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #69256 üzenetére
Figyelemreméltó fejlesztés, köszi, hogy belinkelted!
Láttam már az Espressuino projektet régebben is. Olvasgattam anno a weboldalát és úgy emlékszem, hogy a srác magának fejleszt, és nem nagyon vállalja, hogy másnak is egy az egyben épít egy ilyen űrhajót. Szóval ha valaki nem jártas Arduino programozásban és elektronikában, annak nem sok esélye van reprodukálni ezt a masinát, míg a rézcsövezés, PID, tágulási, szűkítő, pumpa-szabályzás beépítése bárki számára elérhető a fórumos tuningmesterek jóvoltából.Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűséget és analóg technikát, mint a szétautomatizáltságot, de ez már egyéni ízlés dolga.
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy az a nagy IKEÁs spricni kicsit túl sok vizet tol RDT-hez.
2 csepp vizet javasolnak egyébként. Nekem a Mülleres mini szóróflakonból nyomott egy spricc teljesen bevált.
Miután megvettem teszteltem a vízmennyiséget: cseppentettem 2 csepp vizet a konyhapultra, majd melléfújtam a mini szóróflakonból egyet. Nem sokkal volt több szemre, ezért mertem elkezdeni használni napi szinten.
Aztán egy hét használat után szétszedtem a darálót, nehogy valami gebasz legyen, de nem volt.A sima ujjbegyről vagy kiskanál nyeléről való cseppentés, majd rázás is jó gyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Hááát, elég furfangosan van ez a kis leírás megfogalmazva ...
Az egész attól függ, hogy minek tekintjük az etil-acetátot (bármiből is vonják ki).
Nyomdában dolgozom, etil-acetátot használunk oldószerként.
Ha azt mondanám a festékkonyhás kollégáimnak, hogy az nem egy vegyszer rendesen kiröhögnének. -
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #69713 üzenetére
IMS duplába 18g. 1:2 arány körül (a barista hölgy azt hiszem 34g kihozatalt javasolt) normál 25 mp lefolyás. Vízhőfok 90 C környéke.
Renekába 16g körül ment.
A tágulási + szűkítő miatt nálam 7-8 mp alatt épül fel a nyomás. Maroktamper 12 mm magasra állítva.
Nem egy háklis jószág egyébként - már az első, 15 mp-es csapolás is fincsi lett.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Nekem egy 12-18g IMS és egy Reneka Microsieve 16g szűrőm van.
Az IMS-sel nagyon megbízhatóan húzok jókat immár kb. 3 éve.
A Renekát nagy ritkán veszem elő. LM Stradát / VST-t nem próbáltam még.Amióta bekerült a tágulási is a GC-be a rézcső mellé és kikerült az antisztatikus rács az Atomból - azaz
tudok rendesen adagonként őrölni - sorozatban fincsi kávékat iszom!Ma pl. bontottam egy Ruandait Gardellitől és az előző darállóálláson, elsőre 50 mp-es lefolyással is nagyon fincsi lett.
Asszem hardverileg megérkeztem Innentől inkább már élvezem a különböző kávékat.
-
John3:16
csendes tag
válasz PeterAgos #70002 üzenetére
Szia,
[link]
6:30-nál látsz a kiömlő csőrben egy cikkcakk alakú fém lemezkét. Mindössze egy csillagcsavar tartja.Javaslom, hogy a popcorning elkerülése miatt a fekete műanyag behordó csigát is szedd ki a garatból. Ehhez egy megfelelő méretű csőkulcs kell. Valamint pl. egy vízpumpafogó amivel ráfogsz az öntvény házra (azaz ellent tartasz) hogy ne tekeredjen el a késtartó öntvény az alsó késsel. Javaslom, hogy a fogó pofája és az öntvény közé tegyél valami vastagabb gumilapot vagy parafát, hogy ne karcold/sértsd meg a művelet közben a kést ill.az öntvényt.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen