Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HardRic

    addikt

    válasz keresztg #132341 üzenetére

    Kísérletezéshez javaslom az Aeromatic appot, nagyon sok receptet tartalmaz, híres videósoktól, bloggerektől, WAC nyertesektől stb. Még az őrlőd típusát is be tudod rajta állítani, így ad egy kiindulópontot, hogy milyenre őröld.
    Én legtöbbször amúgy egy nagyon egyszerű inverted receptet használok, sok kísérletezés után ez vált be a legjobban. Érdekes módon a 2022-es 3. helyezett is nagyjából ezt a receptet követte, szóval nagyon rossz nyomon nem lehetek :D
    Szóval:
    - Inverted
    - 18g kávé, értelemszerűen világos babot finomabbra, sötétebbet durvábbra őrölve.
    - Stopper indít, mehet rá 100g 80°C víz, ha nagyon világos, filter pörkölés akkor 100°c körül is érdemes kóstolni egyet.
    - Megkevered óvatosan, 3-4 mozdulat elég.
    - 30 másodperc elteltével mehet rá a maradék 100g víz és a szűrőfedél.
    - Amikor 1 perc 30 másodpercet mutat a stopper, fordítsd meg, és kb 30 másodperc alatt lassan nyomd le.

    Ahogy James Hoffmanntól megtanultuk, ha túl keserű, akkor őröld durvábbra és/vagy csökkentsd a hőmérsékletet, ha pedig túl savanykás akkor őröld finomabbra és/vagy használj forrásban lévő vizet.

    Hamarosan megjön amúgy a Prismo-m is, azzal nem kell többé inverted módon használni, mert megakadályozza a kezdeti csöpögést amit én nagyon nem szeretek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák