- Microsoft Excel topic
- Programozás topic
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- Vírusirtó topic
- Kanada feltalálta a Netflix-adót
- Google Drive
- Megpróbálják a spanyolok: megvédenék a gyerekeket a közösségi médiától
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz rallypix #40459 üzenetére
A E61 picit jobban kisimítja az egyenetlenségeket. Ha rátalálsz a megfelelő kávéra (ami gyakorlatilag a legszélesebb paletta szinte), és nem akarod folyton váltogatni őket, akkor pofonegyszerűen használható, kvázi olyan, mint egy kis kávéházi masina.
A másik három viszont nagyobb élmény. Ha csak kevés kávét iszol, én mindenképp pavoniznék...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mester6
tag
válasz rallypix #40459 üzenetére
Nem lehet minden tipust kipróbálni, de nem baj ha törekszel rá!
Az E61-nél legyen türelmed kivárni, míg bemelegszik, kb 30 perc, és ha újra kávét akarsz inni, ne sajnáld a villamos energiát, mert minden bakapcsolás, idő és energia igényes lesz. A kávé minőségével valószínű elégedett leszel.
Fontos hogy jól vásárolj, mert csak akkor maradsz egyensúlyban az eladáskor! Abban biztos lehetsz, hogy nem ez lesz az utolsó gép amit szeretnél megismerni, kipróbálni![ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz rallypix #40469 üzenetére
Fogós , ravasz kérdés. Nem könnyű a válasz, így én csak annyit tudok mondani, hogy nekem most a La Spaziale S1 Rossini gépem van. Ha lenne rá lehetőségem, akkor egy La Spaziale S1 Mini Vivaldi II lenne amit megvennék. Sajnos nem sűrün árulnak ilyen típust használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Karthmann
csendes tag
válasz rallypix #40470 üzenetére
A véleményem teljesen szubjektív ugyan, de majd vagy megcáfoljátok avagy megerősítitek.
A gép amit keresel nem létezik, (Fragola lehet meg tud cáfolni, Ő azért nem hobbi szinten találkozik gépekkel)
gőzölni el lehet kis kazánokkal, ha viszont próbáltál már egy 8-12 literes bojlerest akkor más megvilágításból látod ezt az egészet, az E61 szerintem kínlódás ha nincs mögötte egy rendes hőstabil vízmennyiség (szerintem ez legalább 3 liter) ha viszont ezekből összeraksz egy gépet az legalább fél óra mire olyan meleg lesz hogy egy normálisat tudjál húzni belőle. Mindig is kíváncsi voltam, hogy mit tudhat egy Speciale Rossini, Vivaldi de ezek ahogy Mester6 is tapasztalja nem sűrűn előforduló gépek. Ha pedig az 53 55-ös szűrőben gondolkozunk, ami elérhető az vagy SM, vagy Speciale S3 de ezek a villanyórát kifordítják a falból, és az ízeket is összemossák kissé, feljebb meg egy 58-as E61 Bricoletta Butterfly kínlódás, hx, fejhőmérő, aki ismeri annak nem újdonság.
A jófogáson ráleltem álmaim gépére Rancilio classe 8 dual bojler (ahogy az egyszeri autókereskedő mondaná minden van utcára néző ablakok két irányba tekergethető kormány kókuszillat) mindennek ára van 3Kw rendszerteljesítmény és gondolom a felfűtés sem 12 perc. Én ennél a pontnál kezdtem el fel javítani egy Saeco aromát, ami még nincs kész, és úgy mint nekem sem, mindebből megoldás Te számodra sem született.Happy wife happy life
-
jveres
csendes tag
válasz rallypix #40505 üzenetére
Elgondolkoztál már azon, hogy nem gépet, hanem darálót cserélsz első körben?
Többen gondolják úgy, hogy először gépcsere, aztán majd daráló. Csakhogy egy a jelenlegi gépparkodnál jobb főző csak minimálisan fog jobb italt készíteni, ha a darálót "nem húzod" hozzá.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz rallypix #40512 üzenetére
A piden ket kijelzo van. Egy aktualis meg a bealitott. Most mertem le, videoztam is, hogy siman csak engedve a vizet 11mp alatt 110g viz jon le es 2 fokot esett a ho. Negyed oraja van bekapcsolva. Utana szinte fel perc alatt megint beall a beallitott hore.
Nem tudom, hogy ki merte de itt olvastam regebben azta a 7 fokot a sima gaggiak eseteben.
-
And06
aktív tag
válasz rallypix #40496 üzenetére
ez most inkább elméleti kérdés lesz, mindenkinek:
sokan nézik a PID hőfokot csapolás alatt, de ez a csapolás szempontjából a Gaggiánál másodlagos. Pont az a lényege a gaggiának, hogy van egy nagy(viszonylag) fej, ami kompenzálja a kis bojlert, a kilépő viz hőmérséklete már érdekesebb, de ezt meg nehéz mérni.(SiD- tett fel a másik fórumra régen ilyen méréseket a Gaggiáról, ha érdekel) -
rallypix
csendes tag
válasz rallypix #39411 üzenetére
Sziasztok!
Ismét meghirdetném a korábbi hozzászólásban látható Gaggia Baby-t. Május óta kétszer volt csak bekapcsolva, a csepptálcáján a fém rácsot azóta felpolíroztattam, olyan, mint új korában. További képek privátban.
Ár: 60000Ft (ebből már nem engedek lefelé)Valamint eladnám a La Pavoni Europiccola gépemet is. Rozsda és karcmentes, fa nyelekkel, egyes és kettes szűrővel, műanyag tamperrel. Megvan hozzá a rozsdamentes rács is a csepptálcára. Van rajta hőmérőcsík, és adok mellé még egyet. Év elején vettem, akkor cseréltem a fejben minden tömítést. Pár hónapja már ezt a gépet sem használtam. További képek privátban, de inkább nézd meg élőben, mert tényleg gyönyörű a fa nyelekkel.
Irányár: 120000Ft (itt ér alkudni)Mindkettő Győr mellett van, de Budapesten is gyakran járok.
-
rallypix
csendes tag
válasz rallypix #44726 üzenetére
Jófogásra is feltettem a Pavonit 110000 Ft-ért, tehát itt is annyi most már az ára.
Ha sikerül gyorsan eladni, akkor szeretnék végre feljebb lépni. Nagyon szemezgetek egy Catler 9010-el (vagyis Gastroback-el, mert az osztrákoknál olcsóbb ez is...), de nem tudom, hogy ízben mennyivel nyújthat többet, mint mondjuk egy Gaggia Baby. Akinek esetleg van mindkettővel tapasztalata, az megosztaná velem?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz rallypix #47182 üzenetére
Hello!
Köszi megnéztem. Személy szerint,inkább kicsit drágábban vennék egy Royal-t boltból. Azt ismerem,a cégnél bevált és garisan árulják.
And06: 2 éve van a Cégnél Royal és egyszer volt eddig csak baja. Napi 20-40 adagot készítenek vele én nem mondanám ezt rossznak. Manapság mindennek örülni kell,ha kibírja a garis idejét. Néha ezért is jobb a használt gép,mert ha már ennyit kibírt,akkor nem megy tönkre olyan könnyen.
kaligula: Solis márka van is eladó. Ennek még jobban utánanézek,hogy milyen. Nagy kávészakértő nem vagyok,itthon is még kotyogóssal főzzük a kávét.
adp: Budaörs felé mozgok leginkább. Köszi,még körbekérdezek akkor az ismerőseim között is. Ha nem tudnak ajánlani senkit,akkor lehet elkérem a kontaktot. Azt hittem ez egy kicsit egyszerűbb lesz. 50k-t egy felújított megérne nekem,én is úgy tervezem. Pár éven belül úgy is költeni kell rá.
-
weinmaker
őstag
válasz rallypix #47974 üzenetére
Úgy legyen, de egeylőre merőben érdekes a szitu, és nem értem a problémát
Azért is kértem tesztgépnek, hogy nyúzzam és lássan, hogy menniyre hasznalható. Plajoc ugye elég jókat mondott róla, és azért neki hiszek. De legjobban sajat szememnek, és ízlelőbimbóimnak és azok most merőben mást mutatnak.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz rallypix #48517 üzenetére
a kávé ízében nem valószínű, hogy különbség lenne, ami mégis, az a később bevezetett 51 mm-es szűrő miatt lehet inkább és biztosan nem a fej rögzítési módja miatt. viszont az a csavaros megoldás egyszerűen gyenge, ahogy a kupak is (az enyém is fém-bakelit, mert a foggantyúja bakelit, de később, ha jól tudom, maga a menetes rész is műanyag lett).
én, ha már retróznék, minél régebbi gépet akarnék. azokat úgy is kevesebbre tartják. az egyetlen hátulütő, ami mondjuk elég nagy hátulütő, a régi felsőszűrő a pavoninál, azt csak spéci szerszámmal lehet cserélni, dugattyút kiszerelni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
-
levytee
csendes tag
válasz rallypix #49534 üzenetére
Én inkább arra gyanakszom,hogy a hő nem tetszett a két komponensek,azt írták hogy hidegen kell használni,ha egyáltalán kapott hőt.??
Bocs
Krx21 nek szólna a kérdés.Próbáld megnézni a vízforralóban, jól szellőző helyen mit csinál egy kis hőre. Pl. De én csak ötletelek.
[ Szerkesztve ]
levytee
-
weinmaker
őstag
válasz rallypix #51507 üzenetére
Figyu a videón kívül számtalan esetben próbáltam máshogy is. Előáztatást lejjebb véve, gyári beállításon...stb. De mint említettem ez csak egy videó. ez az én szerencsétlenkedésem tükrözi se többet, se kevesebbet. Nem volt szándékom felbolygatni semmit, sőt ha elolvastad volna a korábbiakat, akkor nagyon örültem volna egy Catler győzelemnek, de egy döntetlennel is simán beérem. Te nem voltál itt, szóval elhiszem, hogy a te géped simán 1000x jobb. Semmi mást nem akartam megítélni, mint ami nálam volt. Nem mértem semmit. Mérjél te. Így is 30 perces volt a videó. Ha te csinálsz egy tesztet abba is 100 helyen bele lehet kötni ha valaki bele akar. Ezen én már rég túl vagyok.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz rallypix #51645 üzenetére
qrva jó dolog a hőkamera, nem csak kávégéphez. ha nem mérnék olyan horror áron, én is túrtam volna már egyet. így jobb híján kihívtam egy emberkét és végigpingeltük a kecót, hogy hol hőhidas. sajnos mehetek majd a padlásra gyapotolni a szarufák között is...
az mindenesetre jól látszik a képeken, hogy mennyi az annyi a catler fejnél...
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz rallypix #51645 üzenetére
Érdekes, pont én is ezt próbálgattam reggel, 90 fokon volt a PID, ugye múltkor az Ikeás hőmérővel megmértem, hogy egy majd 2 dl-es bögrét telecsapoltam és végig 90-et mutatott, de ez fent is van a frutyubon.
Ma hasonló volt a mérés technika /messze elmaradva ettől amit itt bemutattál :-)/, újfent az Ikeás hőmérő mért, de most a kávépogácsából kilépő kávét /ami egy perc múlva már inkább víz volt :-)/ mértem 90mp-ig, itt magától leáll a Catler. Így fix 87-88 fokot mértem, 91-es PID állásnál. Azt tök érdekes lenne tudni és valószínűleg sok mindenre magyarázat is egyben, hogy a Weinmaker féle tuning Gaggia mit mutatna egy ilyen hőmérővel, hasonlóan a kilépő víz hőmérséklet szondázásánál mikor 90 fokra van a PID-je állítva./info: a hőmérőt mivel iszonyat lassú, minden esetben előmelegítem ilyenkor, hogy a tényleges mérendő pontra téve már csak kicsit kelljen korrigálnia, ne a szobahőmérsékletről/
Amit még megnéztem, hogy a kifolyó csőr 20 perc után tényleg simán tapizható kézzel, nem meleg, inkább langyosnak mondanám. De a kart levéve, annak oldala már igencsak süt, bár az sem extrém forró. Egy üres csapolás után már inkább. A karok anyaga amúgy nem ugyanaz, egyik ugye acél, míg a gaggia krómozott bronz. /hővezetésbeli különbség, ha ugyan ez számít itt valamit…?!/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen