Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Bazsee71 #97772 üzenetére

    Ezt is idéztem/linkeltem már pár helyen asszem. Talor Browne Tim Wendelboe egykori head roaster-e. Pár éve saját biznicét viszi (és tavaly vett Loringot).

    A kávépörkölésről mondta:

    "The thing I was really disappointed to learn was that even at the top, there is no known knowledge, only trial and error. Everyone, even Tim, is kind of bumbling along in the dark, looking for the light switch. It bothers me to see people be looked up to so much when it’s all so unknown. The things I do know are: if your raw coffee is delicious, it’s actually pretty hard to fuck it up."

    "Kijózanító volt látni, hogy még a csúcson is menniyre kevés a bizonyosság, csak próba és szerencse" (m.j.egzakt tudomány :-)). Mindenki, még Tim is, csak bóklászgatva keresi a villanykapcsolót a sötétben. Zavarbaejtő, hogy mennyire felnéznek emberekre, pedig minden totál képlékeny. Egy dologról viszont meg vagyok győződve: hogy ha a nyers kávéd finom" (mj: jó minőségű), "akkor azt meglehetősen nehéz elkúrni."

    teljes cikk

Új hozzászólás Aktív témák