Új hozzászólás Aktív témák

  • dssport

    tag

    válasz Kobe #16220 üzenetére

    Értem amit írtál, de szerintem Mercutio_ arra gondolt (és én is leginkább emiatt hoztam fel a kérdést), hogy ez az emelés az átlagos jövedelemszinten mennyire gyűrűzhet be? Nem tudom mennyi most az átlag országos szinten?!?! 250-300 nettó között lehet -persze hivatalosan ami a statisztikákban szerepel-? A kérdésem rájuk irányult, hogy itt mennyire okozhat elégedetlenséget egy minimálbér emelés. És valahol talán pont ennek a csoportnak a felső határán helyezkedik el az említett Audis -gyártósori- dolgozók többsége is. Érdekes lenne látni, hogy az előző minimálbér emelés nélkül is 18%-ot (talán ennyiben egyeztek meg?!?!) harcoltak-e volna ki vagy beérték volna kevesebbel.

    Azt a sok pozíciót amit felsoroltál és ahonnan a merítésed származik gondolom nagyságrendekkel jobban megfizetik. Ők több lépcsővel állnak feljebb, távolról nézve pedig nem feltétlenül zavaró hogy az alsó lépcsőkért hogy megy a harc.

    PLusz említetted az élelmiszer áremelést, van egy olyan érzésem, hogy ott is a minimálbért, és az átlagbért megkeresők tömege az egyik fő mozgató tényező. Azért mert a termelésben is döntő többségében ők dolgoznak, őket kell megfizetni, plusz ők a többség?!?! szóval eladni is nekik kell. Maximum annyiért amennyiért meg tudják venni. Ugyan így érdekes az átlag nyugdíjasok helyzete is, hogy az ő ,,jövedelmükkel" mennyire tudják ezt lekövetni. - semennyire

Új hozzászólás Aktív témák