Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz FLx #12814 üzenetére

A "jó" fizetés relatív. Valaki még életében nem keresett 200e nettó fölött, valaki pedig nem tudja elképzelni az életét 500e nettó alatt. Szerintem elég tragikus az a tény különben, hogy Magyarországon sok ember számára maga az alap megélhetés jelent gondot és a verseny kb. abból áll, hogy ezek az emberek el akarják érni azt a minimum szintet, ami például az említett külföldi (nyugati) nagyvárosokban alap. Németországgal tudok példálózni, merthogy itt élek: itt utcaseprőként sem azért küzdesz, hogy legyen mit enned. Az, hogy egy IT-s szakember akár Porsche-val jár, már persze más kérdés. Viszont nem arról szólnak a hétköznapok az emberek többségének, hogy éhenhalnak-e, vagy lesz-e hol lakniuk. Magyarországon mi lenne ez a minimum? Mert szerintem simán lehetne beszélni legalább 200e Ft nettóról. Aztán ha mindenki ennyit kapna, IT-sként mit éreznél/éreznétek? Egyből nem is olyan jók az otthoni IT-s fizuk (sem).

Amúgy még mindig a "jó IT-s fizetés"-nál járok. Elfogadható fizetés, ami még mindig nem jó, kb. 450e Ft nettó, Budapesten, ha bérleményben laksz. Jó példával tudok szolgálni erre. Haza mentem elég vastagon, vásárolni akartam pár márkás holmit magamnak. Surprise! Én sem vettem meg a 100e Forintos kabátot egy olyan boltban, ahol ránézésre - és kövezzetek meg, hogy megállapítottam, hogy senki nem full Gucci-ban mászkált - a vevők 99%-a az átlag magyar szintet képviselte. Kinek szólnak ezek az árak például? Ha a lakást kifizetted és marad még 300e Ft-od, akkor is még mindig elég szarul hangzik, hogy "felruházkodok már Adidas-ból" és 15e Ft egy pulóver, meg mondjuk 10e Ft egy póló... Ez persze csak egy példa, tudnék még százat. Ezek alapján szerintem a fórumon írkálók nagy része a valóságtól eléggé távol áll. Persze azt nem kérdőjelezem meg, hogy a legmenőbb cégek legjobban fizetett alkalmazottai itt töltik el a szabadidejüket... (amúgy az általában ide írt fizetések hány óra munkával értendők? mert ha 160 órában megkeres az ember 600e bruttót, az megint nem ugyanaz, mintha 160 órával + 60 túlórával keresné meg ugyanezt - ismertem ilyet)

Új hozzászólás Aktív témák