Új hozzászólás Aktív témák

  • modder

    aktív tag

    válasz Rolly #3275 üzenetére

    http://docs.oracle.com/javaee/6/firstcup/doc/gcrlo.html

    És hát itt a biblia:
    http://docs.oracle.com/javaee/6/tutorial/doc/

    Az, hogy Glassfishben kell fejlesztened gondolom azt jelenti, hogy Java EE alkalmazásokat kell fejlesztened. Itt még felmerül kérdésként, hogy milyen technológiákat használ az általad átvett projekt. Réginek számít a JSP, Servlet, közvetlen JDBC, esetleg Hibernate. Újnak számít (persze már ezek is 3-4+ éves technológiák, de mára váltak igazán kiforrottá) a JSF, EJB, CDI, JPA.

    Én azt javaslom, hogy először szedd össze, hogy melyik technológiákat használja a projekt. (Remélhetőleg a kolléga nem egyedül dolgozott rajta, így valaki tud segíteni), szerezz ezekről valami fogalmat, hogy mi mire jó, párosítsd össze a technológiákat a projekt kódjával, hogy lásd élőben is, mikor és hogyan volt használva.
    A fönti linkelt bibliában le van írva részletesen, hogy melyik technológiát mikor használjuk.

    Ez tényleg hosszú folyamat, mert nagyon összetett a Java EE felépítése. Elmélet-gyakorlat oda-vissza, míg az ember teljesen megvilágosodik.

    A forráskódot vissza lehet fejteni minden gond nélkül java decompilerrel, ha minden kötél szakad, de az eredeti formázást és kommenteket el fogja veszíteni. Bár nem tudom elképzelni, hogy "a kolléga elment, nekem kell átvenni a helyét, de nincs meg a forráskód", annak valahol meg kell lennie, a kolléga sem bytekódot írt séróból.

    Ha már leírtam, pár hozzászólással korábban van egy hosszú kommentem néhány Java EE technológiából, mert valaki kérdezte, ennek most te is veheted kis hasznát :)

Új hozzászólás Aktív témák