-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bling95
őstag
válasz vadászcsiga #65700 üzenetére
Lehet nalam van a hiba de nem latom a kepet.
-
B-L-A-C-K
titán
Nálam nem jó a kép, így megfejthetetlen...
-
vadászcsiga
félisten
Javítva. Értelemszerűen a középső a feladat.
-
Xero
nagyúr
Alma=6
Körte=5
Szilva=3 -
bobooo
addikt
válasz vadászcsiga #65698 üzenetére
Az rendes kijelző [link]
Na végre eltudtam küldeni és nem dobott hsz. írás után 503 error-t
[ Szerkesztve ]
-
bobooo
addikt
válasz vadászcsiga #65706 üzenetére
Ha jönne szeptemberben egy nagyobb iPhone és egy ilyen kör alakú okosóra Apple verzióba, már ülnék is sorba premierkor
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bobooo #65707 üzenetére
Az lenne vagy - 4 kiló beruházás első körben...
Amúgy tényleg hibátlan lenne az az óra (kinézetre), én is elfogadnám...
(#65700) vadászcsiga: Elsőre azt sem tudtam mit kell csinálni, 2 perc kellett míg rájöttem, a mi időkben azért nem voltak ilyen feladatok 7 évesen...
[ Szerkesztve ]
-
-
r3dsnake
nagyúr
Bemutatom én is a mostani tesztsort a közmunkaprogramos "oktatásból". De már csak 4 nap, vége ennek a szarnak. ^^
-
Tim82
félisten
Egyik barátom és volt egyetemi évfolyamtársam középiskolában tanár, ő mesélte, hogy az iskolájukban ősszel szóba került, hogy a KLIK a kerületben lévő közmunkára kötelezettek oktatását az iskolába szervezte volna meg.
De úgy, hogy a közmunkásoknak csak a hátsó bejáraton engedélyezték volna a ki-bejárást. (Jelzem, nem az iskola találta ezt ki, hanem KLIK-es elvárás lett volna, csak végül mégsem lett semmi az oktatásból.) Éljen a szegregáció-mentes oktatási modell.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
r3dsnake
nagyúr
Beszarok ennek az obinak. 1/25-ös záridő 300mm-en (450mm ekv.) kézből kitartva, mindenféle utóélesítés nélkül: KÉP
-
Totheground
addikt
válasz r3dsnake #65712 üzenetére
Bele van javítva.
Egyébként az alma/körte/szilvás feladatra van valami "szokásos" megoldás, vagy csak meg kell sejteni az elsőből, hogy az egyik páros, a másik páratlan, és akkor valszeg 5-6? Mert kétlem, hogy elsőben ennek háromismeretlenes egyenletként kellene nekiállni.
Az én kedvencem:
@kelgyó
Nézd meg, hogy mire írtam.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Totheground #65722 üzenetére
Hol? Fehéregyensúlyt állítottam csak, aztán exportáltam is.
-
Cyberpunk
félisten
Geciség, egy millió dollárt érő feladvány.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
B-L-A-C-K
titán
Logikus magyarázata szerintem nincs, mivel felül írja "azonos ábra azonos számot jelöl" Azaz ha egyik almának 8-at adnák az összesnek az kell lennie utána. Így ennek tudatában meg ki kell silabizálni szegény kölöööknek mihez mi tartozik. De hogy itt is meglegyen a kép:
Azaz tegyük fel az almáét már kitaláltuk, azaz 6 lesz, a körtéé meg 5 mivel úgy lesz 11, akkor a szilva már mindenképpen 3 lesz mert nincs más választás. Csak ugye az egyikre rá kell jönni az elején mennyi legyen hogy jó legyen mind...Mondjuk egy ilyen egy hét éves gyereknek szerintem elég durva...
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
válasz B-L-A-C-K #65725 üzenetére
Természetesen, és pár másodperc alatt meg is oldottam (végülis papiron kockázatelemző lennék vagy mi ), de az iskolás matematikafeladatoknak általában van egy sablonos megoldása. Mert igazából ez így "trial and error" metódus, azaz nem egyenes út vezet a megoldás első lépéséhez (azaz először rá kell érezned, hogy mondjuk az alma 6, és a többi alapján visszaellenőrizni).
De mindjárt előveszek egy lapot, és megnézem, hogy többszörös kifejezéssel megoldható-e rendesen.
@Xero
Meglepődnél, de sokaknak nem. Én például hülyére untam magam általános iskolai matekon, másnak meg az is kihívást okozott.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Totheground #65726 üzenetére
Nem is arra értettem nem tudtad megoldani, csak próbáltam egy gyerek fejével levezetni hogy szerencsétlen talán hogy jöhet rá erre...
-
Xero
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #65725 üzenetére
Csak én érzem azt, hogy ez a 7 éves logikának is semmi? Ettől bőven komolyabb feladatokat is el tudnék képzelni a gyerkőcöknek.
A gyerek az érték fogalmát megtanulja már óvodában. Kb két-három hét ezt számokkal társítani. A feladat pedig egyszerű logika, ahol a számokkal ismertetik.
(#65726) Totheground: Szintén ránéztem és megvolt, pedig kockázatelemző sem vagyok.
De ha valakinek nem esik le egyből, még annak is ott a józan paraszti logika és a próbálgatás.
Az alma legkisebb értéke 8, míg a körtéé 7 lehet, ha a szilva 1 (eltekintek a nullától jelen példánál). Mivel az egyes feltétel így nem teljesül, így tegyük fel, hogy a szilva kettőt ér. Ekkor az alma már csak 7-est veheti fel legnagyobb értékként, míg a körte a 6-ost. Ekkor sem teljesül a feltétel. Majd jön a szilva hármat ér feltételezés. Ekkor az alma maximum 6 lehet, míg a körte 5, teljesül az első feltétel is, tehát megvannak az értékek.
Persze ezt bármelyik gyümölcsön elindulva egy 1 bites csemete is kilogikázza.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ha visszaemlékszel a mi időnkbe voltak ilyenek ennyi idősen? Én nem nagyon emlékszem, de jó ellenpélda ennek az egésznek a nemrég mutatott közmunkás program teszt, na az még ezt a szintet se üti meg, és nem 7 éveseknek kell kitöltenie, hanem felnőtt embereknek...
szerk: "De ha valakinek nem esik le egyből, még annak is ott a józan paraszti logika és a próbálgatás."
Persze, ez így oké, de én 7 éves fejjel mondanám ez kicsit erős, nem pedig 25-30 évessel...
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #65729 üzenetére
Valószínűleg voltak, csak más megközelítésben.
Nem tudom ki levelezett anno a Kisvakonddal, de ott speciel bőven voltak ilyenek. A tanulmányi versenyekről nem is szólva. Ott is volt két féle, az egyik teszt jellegű, míg a másik kifejtős, levezetős. Hirtelen már nem ugranak be a nevek sajnos.
De a két kedvenc a gyermek logika fejlesztésre a sakk és a "pálcika háború". Az előbbit nem kell elmagyarázni, míg az utóbbinál a két versenyző ismeretlen számú pálcikából húzhat egyet és kettőt, a cél pedig pusztán annyi, hogy ne mi húzzuk az utolsót.
szerk: Közben eszembe jutott a teszt jellegű verseny. A Zrínyi Ilona matekverseny volt. A kifejtős még mindig nem ugrik be. A Zrínyire először azt hiszem 3. osztályban mentem, míg a kifejtősre, már 5-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Na, megnyugodtam, standard módon is lehet.
x + y = 11
x + z = 9 -> z = 9 - x
y + z = 8 -> y + 9 - x = 8 -> y = x - 1x + x - 1 = 11
x = 6De szerintem ez az ágyúval verébre megközelítés.
-
Xero
nagyúr
válasz Totheground #65731 üzenetére
Az.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Totheground #65731 üzenetére
Szerintem aludjunk...
-
Totheground
addikt
válasz Totheground #65734 üzenetére
Azaz mégsem.
Ha az n*(x+1)+1 képlet (n természetes szám, x az egyszerre max levehető pálcák száma) bármely n mellett kiadja az asztalon lévő pálcák számát, a kezdő játékos veszít. Ha nem, a kezdő nyer. De az is lehet, hogy tévedek, már kezdek fáradni.Na, most van itt az ideje lefeküdni.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz madgie #65738 üzenetére
Tied mennyibe fájt?
Nem is az tetszik a GoPro-ban, hogy olyan nagyon fasza minőség... hanem bárhova feltudom rakni. (kocsi szélvédőtől a fejem bubjáig)
Mondjuk persze bejön a minőség is meg a halszem féleség. Na mindegy, mostanában nem lesz kamera az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Valószínűleg a Bátaszéki volt a kifejtős, de azóta már megjelent a Kalmár László is alsóban is kifejtősként. Régi szép idők, amikor még viszonylag kevés gyakorlással lehetett döntőbe jutni és motivációja is volt az embernek Aztán ez szépen fokozatosan 9.osztályra teljesen elhalt
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
madgie
titán
válasz -secret- #65739 üzenetére
Mondjuk az igaz, a GoPro jó kis ütöm-vágom, azt nem lehet helyettesíteni "nagy" gépekkel.
Nekem milyen gép van? Mikor milyen. Most egy G3-at nyúzok, használtan 65 körül mennek, de a legjobb csillagfotóimat egy 25 ezres használt áras vázzal lőttem, 40 ezres objektívvel.
-
r3dsnake
nagyúr
Milyen prloduktív vagyok a leggeli ólákban:
-
Xero
nagyúr
válasz Ragnar95 #65740 üzenetére
A Bátaszékit nem ismerem, de a Kalmár gyanús.
(#65741) vadászcsiga: Szerintem belefér. Na de majd kipróbálok egy-két feladatot én is a keresztlányomon. Szintén elsős a pöttöm, ahogy mondtam.
(#65747) -secret-: Troll ON: Csak a garázs lehetett volna egybenyíló.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest