Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
Ez csak játék alatt, vagy CAD programoknál is müködik?
-
Hellwhatever
aktív tag
Az ASRock rulajok se maradnak ki a jóból:
https://www.asrock.com/mb/AMD/X670E%20Steel%20Legend/index.asp#BIOS[ Szerkesztve ]
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
Mostly Harmless
tag
Akkor ez csak a Ryzen 9-nél jelent változást, igaz?
(the cake is a lie)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
bobalazs
nagyúr
Láttam minap erről tesztet ahol hat játékból tesztelve
Cyberpunk 2077 & Baldur's Gate 3 rosszabbul teljesít
Metro Exodus & Total War: Warhammer 3 nincs változás
Homeworld 3 +2%
Factorio +5%
Így ha megéri valakinek a görcsölést, mindenki maga döntse el. -
westlake
félisten
válasz Hellwhatever #2 üzenetére
Két teljesen különböző dolog. Amiről a cikk szól, az az ASUS "sajátja", egy BIOS beállítási lehetőség, ami elméletileg gyorsít a CPU-n, gyakorlatilag meg bs. Amit te linkeltél az pedig csak valamilyen mezei optimalizáció, ami jelenthet bármit, nem pedig egy konkrét feature.
@Synthwave: Az AGESA az AGESA, nem pedig a mikrokód. Két teljesen különböző dolog. Az előbbi kb. a BIOS lényege, utóbbi pedig egy pár KB-os valami, aminek AMD-nél (már) közel sincs akkora jelentősége, mint az Intelnél.
Play nice!
-
Hellwhatever
aktív tag
Az Asus féle Turbo Mode egy AGESA szintű feature marketing neve, a lényege mindenhol ugyanaz maximum a nevükben térnek el gyártónként. Azért linkeltem az ASRock BIOS page-et mert az 1.2.0.2a -val érkezett meg a feature általánosan.
[ Szerkesztve ]
7800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
C64
őstag
Ahogy nézem van ahol hoz 1-2 fps pluszt, de többségében inkább ront a teljesítményen ez a "feature"
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
cucka
addikt
Szóval ha jól értem, megveszed méregdrágán a 16core/32thread ryzen csúcsprocit, majd kikapcsolod a nagy részét, hogy legyen egy 8core/8thread procid, és így nyertél 2%-nyi fps-t játékban. És ha ezt kapcsolgatni akarod akkor újra kell indítani a gépet és be kell menni a bios-ba.
Mekkora szar fícsör, most komolyan, én inkább szégyenkeznék miatta, mint hogy reklámozzam
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionális edzés (kettlebell, TRX, CF, súlyemelés, stb.)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8) 3000 MHz CL15 DDR4 XMP memória eladó (Foxpost az árban!)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- ASUS Z690-Prime Wifi DDR5 Alaplap (LGA1700) Friss BIOS 13./14. Gen ready
- GIGABYTE B760 GAMING X DDR4
- 4GB DDR3 és DDR3L Notebook RAM Bazár (csomagküldés: csak 1200Ft)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest