Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz #32630 üzenetére

    elég drága egy új film lemezes formátumban, és például már részemről sincs az hatás mint anno, hogy nagy dolog az 5.1, meg a nagyobb méretű tv, és többször is leültem megnézni a star wars összest, amiket tényleg szerettem, ezért nem sajnáltam kiadni húzós összeget értük a megjelenéskor.
    mostanában alig veszünk filmeket lemezen, inkább elmegyünk néha moziba, de csak a jobb filmekre, amik tényleg érdemesek rá, mert több a szemét mint régebben, amikor kevesebb film jött ki, de arányában talán több volt a minőségi.
    a zenét más szemszögből nézem, mert dolgozok is vele, éves mahasz jogosítással rendelkezem, amiért le is tölthetek zenéket hivatalos forrásból, illetve bármilyen forrásból beszerzett - másolt - zenét felhasználhatok bármilyen formátumban és korlátlan mennyiségben a munkámhoz - haszonszerzés céljára is, hiszen ez a kulcs -, így egy ideje már nem veszek eredeti lemezeket, viszont amit letöltök, azt kiírom cd lemezre, és úgy nyomom a lejátszókba.
    főként 320-as mp3 formátumban kapom/tölthetem le a zenéket, és a minőségükkel nincs probléma, mivel kiadói forrásból kerülnek átkovertálásra, meg ugye a dj technika sem hifi, tehát nem feltétlenül elvárás a legjobb formátum.
    a kapott zenét mp3 formátumban írom ki cd korongokra, így - ahogy írtad is - nem foglalnak annyi helyet, mint amikor például a 200 - 300 eredeti retro (90-es) maxi/remix korongjaimat használom, ráadásul a maxi/remix korongokon jellemzően egy szám van, csak több változatban, így azokat minden szám után cserélni kell, amíg egy adott bulira megfelelően összeválogatott mp3 lemezek több/sok számig maradhatnak a lejátszóban, ezért több szempontból is praktikusabbak.
    dj cd...stb lejátszóknál is sokan áttérnek már a különböző külső táras megoldásokra, így még cd/dvd lemezekkel sem kell foglalkozni, de én ennek - még? - nem vagyok a híve, bakeliten nevelkedtem, viszont lehet, hogy annak is eljön az ideje.
    a technológiák alakulása miatt, már a normál "otthoni" zenehallgatók is rendre áttértek a merevlemez, pendrive...stb alapú tárolásra, hordozásra és zenehallgatásra, alig van már olyan, aki cd/dvd lemezre (is) kiírja a számokat/albumokat...stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák