- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuioch
aktív tag
Srácok viber hívás LTE-n nem működik? Csak mert windows phoneon annó tudtam használni, de most mintha nem lenne oké. (Telekom)
-
Noxy
veterán
AppStore keres: Video Downloader
Ami én használok (VDownloader Lite) nem tudom linkelnei, nem is tudom már a Pro-t sem leszedni, mert törölték az AppStoreból.
Ez bármelyik oldalról leszedi a videókat. YouTube inclusive.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Gyurma_13
aktív tag
-
Keksz
senior tag
Hehe, ...
iOS 9 alatt azt vettem ma észre, hogy hiába volt kikapcsolva párom telefonján a "személyes hotspot", az én telefonom akkor is felcsatlakozott rá! Az oldotta meg hogy én elfelejtettem a telefonommal azt a "wifi"-t.
Találkozott már vki ilyennel?
Mi nagyon ritkán szoktuk osztani az ő telefonján a netet, mert 70es és mindenhol van 3G-je, míg az én 30as telefonom néha csak Edge kapcsoalton "se" kullog... Ilyenkor én is az ő mobilnetjét használom. Viszont mindig nem szeretném.
Szerintem mióta ő iOS 9 alatt van, nem próbáltuk, eddig azért nem vettem ezt észre, vagy ez csak vmi mai elmeháborodás volt. -
RazoR
veterán
Ha te mondod biztos úgy van csak az a baj hogy ez az első iphoneom és az sem tudom mit hol találok meg...
Cydia tweakek-ről van valahol leírás hogy melyik mire jó?[ Szerkesztve ]
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz atees #122744 üzenetére
A visszavételt azt csak úgy írtam
Amit komolyabban gondoltam, az az, hogy én csak akkor törölnék így készüléket, ha én magam pötyögném be a kódot és le tudnám utána gyalulni, mert ugye még az ő személyes dolgai vannak benne. Szóval ezért mondtam, hogy utaznod kell.Persze távolról is ki lehet kapcsolni, de abban nem vagyok biztos, mert még nem csináltam, hogy az hogy zajlik. Pl. azt olvastam, hogy először törlöd az aktiválási zárat, és utána a telefon tartalmát. De mi van, ha az első után lekapcsolja a netet. Akkor ott maradnak a személyes adataid?! Azt senki nem szeretné.
Egyébként, meg valószínű ha felhívnád, mert meglenne a száma, azt sem tudná, miről beszélsz. Mert ha tudná, már törölte volna a telefonról a fiokót és a tartalmát távolról. Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
szekfizsolt
senior tag
Elnézést kérek, nem olvastam vissza, de van aki frissített 8.4.1-ről 9.1-re? Megéri?
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
sajby
senior tag
válasz szekfizsolt #122763 üzenetére
Lassabb lesz,de nem annyiva,hogy földhöz vágd
-
RazoR
veterán
Az előbbi a helyzet, de miért baj ez?
Az kivitelezhető hogy jelenleg 9.0.1 van a telefonon de én csak a 9.0.2-t akarom rárakni nem a 9.1-et? -
szekfizsolt
senior tag
válasz Ragnar95 #122766 üzenetére
5C. Nem akarom, hogy lassabb legyen, tökéletes számomra a 8.4.1, csak gondoltam "haladnék a korral"...
azoR8402: Nem lehet, csak a legújabbat. Általában 2 hétig aláírja még az Apple az 1-el régebbi szoftvert, de ezt magadnak kell beszerezned és nem 100%, hogy így lesz.
[ Szerkesztve ]
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Ragnar95
félisten
válasz RazoR #122768 üzenetére
Igen, lehetséges. Letöltesz egy 9.0.2 ipsw-t, majd shift+update-el felrakod iTunesban.
Viszont én is azt ajánlom,h előbb ismerd meg a rendszert és ha 2-3 múlva is hiányoznak bizonyos funkciók, amik csak JB-el oldhatóak meg, akkor frissíts.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
legenda
válasz szekfizsolt #122769 üzenetére
picit röcögősebb a 9-es, viszont akkumulátoros üzemidőben jobb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
RazoR
veterán
Nem is a hiányzó funkciók miatt kellene hanem a plusz kényelmi funkciók amik lesznek JB után...
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz RazoR #122768 üzenetére
Mert a Jaibreak-hez szerintem alapvető az, hogy képben legyél már a telefonnal és az IOS-el. A cydia meg JB nélkül nem megy.
Szerintem egyelőre a beállításokat fusd át. Tételesen lépkedj benne lépésről lépésre. Ha végeztél, kezd újra és szép lassan leülepszik. Aztán megint, ha kérdésed van, akkor meg google és appleblog, szifon, imagazin, beszeljukmac.com.Szánd rá a hétvégét, és olvasd végig azokat a cikkeket amik az ios-ről szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
szekfizsolt
senior tag
-
kchris78
veterán
szerintem nem szabad az iOStol csodat varni - legalabbis a regi gepeken. Ha egy meglevo gepen ios valtas van, _nyilvan_ ugy tudnak javitani az uzemidon ha a CPU frekiket egy kicsit lejjebb csavarjak (vagy modositanak azokon a beallitasokon ami terhelesnek megfeleloen csavarja feljebb a frekit). Ez okozza szerintem a recceneseket. Az ujabb (nekem perpill 6sem van) telefonokon a GPU meg CPU hatekonyabb lehet, es kisebb frekiken is tud gyorsabban - reccenesmentesebben dolgozni... Ha az ios9 az ugyanolyan lagmentes lenne (okozhatja a lagolast meg ha scrollozas kozben valamit hirtelen be kell toltenie mert nem RAMban van mondjuk egy jpeg kep) akkor meg a fogyasztas lenne ugyanolyan vagy rosszabb.. Kukarobinal ezeket kb vegtelensegig allitgathatja maganak az ember underclock/overclock, lehet allitani az algoritmust ami alapjan le-fel tekeri a frekit/etc.. iOS-nel ezt az alma allitja szerintem ide-oda a kulonbozo verziokkal.
-
legenda
válasz szekfizsolt #122774 üzenetére
arra ránézel még, hogy kellenek az ios 9 újítások vagy sem, és úgy jobban eldöntheted.
kchris78; nem is várok, az asszonyé az 5c, frissítettem neki, azt a néhány röccenést kibírja néhány helyen, a jobb akkumulátoros üzemidő simán ér annyit.
nekem 6s plus van, az teljesen gördülékeny, de ez így is van rendjén.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
szmayer1
senior tag
-
RazoR
veterán
Nem is gondoltam hogy holnap reggel rátesznek a JB-et, csak tegnap óta van meg a telefon. De biztos hogy előbb utobb ki fogom próbálni!
-
legenda
válasz szmayer1 #122778 üzenetére
nem mindegy, hogy adott hardver milyen kijelzőt hajt meg, mennyi pixelt kell mozgatni...stb., illetve ha csak közvetve is, de a készülék kora is számíthat, értem úgy, hogy az nem most jelent meg, ennek is lehet minimális jelentősége az optimalizálás terén - bár ezt nem mindenki osztja.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
buci30
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy 8gigas 4s telefonon ha lefrissit a 9.1re akkor az nem foglal sok helyet nagyon?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
szmayer1
senior tag
Hmmm, érdekes elmélet.
Szerk: Csak fura, hogy egy egyel újjab iOS verzió frissítést, nem tudnak már egy air2-re optimalizálni!
[ Szerkesztve ]
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
atees
őstag
válasz Gyurma_13 #122761 üzenetére
Telefont már hibásként vettem, nem volt rajta kép, gépre dugtam, újraraktam. ( ez hiba volt, mert ha ezt nem csinalom meg lenne az email címe a volt a tulajnak) mire ezekkel megvolt sötét lett és akkor láttam meg, hogy csak foltok vannak a kijelzőn, na azt kicseréltem és most ott vagyok, hogy nem tudom elindítani a telefont.
(Akitől vettem, azt mondta, hogy már ő is hibásan kapta, szal az eredeti tulaj azért hagyta úgy ahogy.
Egyébként ilyen "minőségi" kijelző volt benne:HUTCHDB: ha meg lenne a mail cím tudnék írni a tulajnak.
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Megoldható valahogyan, hogy a Mailnél, ha keresek a levelek között, akkor ahogy írom be a keresési szavakat, akkor a leveleket mutassa, és ne feladó, tárgy meg hasonló keresési lehetőségeket dobjon fel?
Köszi szépen.
-
harley
őstag
válasz atees #122790 üzenetére
az a baj, hogy nem fogadja el a jelszavamat, mert már a másik telón be vagyok lépve vele.
tehát már mindent átraktam az újra, de a régiről nem engedi törölni, be kell lépnem az ID jelszavammal, de nem tudok.megoldódott, töröltem a wifit is és nem voltam neten
[ Szerkesztve ]
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem merült fel. Ha vennék most az új generációs Apple TVből egyet. Itthon Magyarországon mit bírnék belőle kamatoztatni? Mik működnének?
Válaszotokat előre is Köszönöm.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Kaneven
tag
Leírnám a tapasztalataimat a 9.1-ről 5S-en(8.4.1-ről váltottam):
Nem tapasztaltam lassulást, néha vannak röccenések de egyáltalán nem zavaró. 8.4.1-nél is tapasztaltam laggokat appok megnyításánál (főleg facebooknál), szerintem itt sincs több.
A safari érezhetően gyorsabb lett, ez mindenképpen pozitív és nagy köszönet az adblockért (habár az adblocker appokat kéne erősebben fejleszteni).
Végre megszűnt a crashelés és fagyás a music appnál, habár én még mindig gyenge újításnak tartom, katyvasz az egész.
Alacsony töltöttségű mód nem az igazi, nem tapasztaltam látványos üzemidő hosszabbodást, ugyanúgy merül mint általában.
A hívás most már normális, nincsenek másodperces késések a felvevésnél vagy csörgetésnél.
Kaptunk még egy pár felesleges gyári alkalmazást ráadásként, amit persze szinte soha nem használunk.
A tárhely takarékoskodás dolgot nem vettem észre, ugyanannyi hely van mint eddig.
Oldalra spotlight-nak nem látom az értelmét, dehát ez van.
Összességében nem mondanám rossz rendszernek az ios 9-et, de ez szerintem kevés amit nyújt új rendszerként beharangoztatva. Alig lehet észre venni valami változást. Sőt, ios 7 óta nem sok újdonságot kaptunk őszintén szólva. 8-ba, illetve 9-be beraktak néhány extra funkciót, foltozgatták és kiadták mint új csoda rendszert ami megváltja a világot, én ezeket inkább 7.x verziónak hívnám. Végülis marketing az első az Applenél. -
buci30
addikt
Erre valaki?
Vagy esetleg nem ajánlott már arra, mert lehet lassítani fogja mert elég régi már a 4s azért!?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
agabe
addikt
válasz atees #122783 üzenetére
Hat ezzel az elado valoszinuleg atejtett.
Ha vette is volna valakitol hibasan akkor megprobalja megcsinalni es ha nem megy tudja mi a baja, es elmodnja. Ami valoszinubb, hogy o eszkabalta igy ossze, es nem realis, hogy egy email cimen kivul semmi mas elerhetoseget nem adott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Opel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple notebookok
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Autós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.