-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Havernak már többször mondtam jó lenne az az üvegfólia, de hát nem kell az neki, tokot legalább hordott a telefonra, de azt is ma vette le mert úgy szebb a telefon. Pechére egyből le is ejtette az i6+-t.
-
Keksz
senior tag
Ezt már régóta meg akarom kérdezni:
Nektek nem nyírja ki a telefonotok a fülhallgatókat?
Volt egy iPhone 4S-em, kinyírt két fülest, majd garanciába cserélték ezzel a hibával.
Az új iPhone 4S is kinyírta a következő fülest.
Majd a telefont cseréltem iPhone 5s -re, és mióta megvan, az is kinyírta a hozzá kapott earpod-ot.A kinyírta annyit jelent nálam, hogy idővel kell emelnem a hangerőt, majd már 90-100%-on is alig hallani.
Ha bedugok egy tök új fülest, akkor üvölt és megint halkíthatom 40% körülre, hogy "élvezhető" legyen.Régi fajta Apple fülesek, full-os Sennheiser, 2 earpod haltak meg már így nálam.
A "rossz" füles szgépbe, vagy másik telefonba dugva is szar.
Egyszerűen megöli a telefon a fülest.2-6 hónapon belül.
Változóan napi 40 vagy 100 perc zenehallgatás, heti pár perc telefonálás a használat.
Azaz nem is "hardcore" használat mellett. -
Keksz
senior tag
válasz madgie #105953 üzenetére
Láthatóan nincs "eltömödve" a füles.
De utána olvasok, hogy mi a tényállás.Miután az első telefont ezért cserélték, és bevizsgálták előtte, nem gondoltam hogy ilyen irányból közelítsem meg a hibát.
Ezt ki is próbálom majd:
"Talán a Sennheiser-es topikban adta valaki az ötletet és aztóta is így csinálom.
Először is leveszem a gumiharangot és a csap alatt meleg vízzel jól kitisztítom őket. Általában a víz nyomása önmagában elég, hogy szép tiszta legyen kívül belül. Ezután papírzsebkendőre rakom őket és hagyom őket teljesen kiszáradni.
Majd fogok pár fültisztító pálcikát amiket belemártok acetonmentes körömlakklemosóba (végül is ez is tisztító szer). Fontos hogy előtte zsebkendőn a fölösleget itassuk fel, hogy ne tocsogjon az egész a szerben. Aztán a fülest fejjel lefelé fordítom, úgy hogy az a része nézzen lefelé ami a fülünkbe megy. Így a szer tisztítás közben nem folyik bele. Utána már csak zsepivel meg kell törölgetni és olyan mint új korában"[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz r3dsnake #105948 üzenetére
Azért, mert nem jön ki a matek. Ha összeadom az appok által használt tárhelyet, akkor 6,5 GB foglalt tárhelyet kapok. Ha azt nézzük, hogy a 16GB-os iPhone csak 12GB valós szabad háttértárral rendelkezik is kéne még lennie 5,5 GB-nak.
Nem basic júzer vagyok, itt valami frankón sz*r.
szerk.: elkezdtem appokat törölgetni, továbbra is 0 bájt a szabad tárhely (már több száz megát töröltem gyakorlatilag).
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz univerzita #105958 üzenetére
Ok, szuper. Hogy tudom törölni?
-
jorden06
senior tag
válasz univerzita #105961 üzenetére
Már nem azért, de nekem az alapból 12GB-os elérhető tárhely mellett ne zabáljon még 5GB-ot csak úgy just for fun. Valami megoldás tuti van rá...
-
univerzita
addikt
válasz jorden06 #105962 üzenetére
Stórból tedd fel a iDoctor Device.Ha elindítod legalul van menü: CPU -Battery -Memory -Disk. Elindítod a Disk lehetőséget, és itt törölni fog ami felesleges ( appokat vagy más adatot nem fog törölni) A másik lehetőség a PhoneClean,de ehhez már kulcs kell. Eszt a sámitogepre telepítés.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz univerzita #105964 üzenetére
Az ilyen app szart se er, csak teleirja az tarhelyet, hogy ezzel force-olja az iOS-t nehany jelentektelen cache torlesere. A phoneclean viszont tenyleg jo.
-
jorden06
senior tag
válasz r3dsnake #105965 üzenetére
Rákerestem pár külföldi fórumon, úgy néz ki jó pár júzer szenved a jelenségtől ("iphone storage full but not" kifejezést dobta a gugli search suggestionként).
Úgy néz ki, hogy egyszerűen megőrül a telefon és csak egy iTunes backup save --> iPhone restore --> backup load segít rajta.
Most ha csinálok egy backup-ot, ami minden szrt lement róla, akkor nem ugyanolyan szr marad ha visszatöltöm ezt a mentést
-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy amikor töltöm az i5s-t melegszik a töltő teljes egészében, illetve a telefon hátlapja is (lehet hogy a tok miatt nem tud rendesen hűlni), bár az nem veszélyes. Ilyenkor ha kihúzom a konnektorból és egyből visszadugom szépen lehűl és nem is melegszik fel újra. Minden teljesen eredeti.[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
Üdv, nagy dilemma van most bennem.Ismét visszatérnék almás frontra, de nem vagyok biztos a vásárlásban mivel félek megbánom a döntésem azok után, hogy megérkezett a "6S".Elsősorban az időtállóság a cél, ami olyan 2-3 év minimum.Ez idő alatt nem lenne gond előbb utóbb az 1GB RAM miatt? Érdekes észrevétel egyébként, hogy pl a GTA VC most lett frissítve az 5S-en és bizony két fekete csík keletkezett ami számos kellemetlenséget tudott okozni a használónak és én pont az ilyen dolgokat szeretném elkerülni.
-
oliwire
őstag
Az i5 és i5S között van fejlődés kamerában és akkumulátoridőben, ugyanolyan használat mellett?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz marsu. #105976 üzenetére
Utána is melegedni fog az, ha elég ideig töltöd.
A melegedés egy teljesen természetesen jelenség, hacsak nem lesz tűzforró a töltő, akkor ne foglalkozz vele.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Chereiose
addikt
Ha már itt tartunk, èn is az 5-->5s cserèn gondolkodom, csak nem tudom megèri-e, hiszen a független 16gb-os i5-öm max 80K-t èrhet, egy gariban cserèlt új 5s meg 120K körül mozog...
-
galaxys80
veterán
Az mitől van, hogy 6,4 GB helyet ír foglaltnak a telefon és miután összeadtam a telefonon lévő appok, zenék, képeket 4.9 GB jött össze. Hol a maradék 1.5?
Korábban az Appstore-ban simán el tudtam rejteni a régebben letöltött appjaimat. Most hiába nyomok a hide-ra. Miután visszamegyek a Purchase-ba megint ott vannak.
Nálatok működik ez rendesen? -
Ragnar95
félisten
válasz galaxys80 #105982 üzenetére
iTunesban kell nézni, valószínűleg az others lesz az a 1.5GB, de ennek a méretét restore, majd újként beállításon kívül nem nagyon tudod csökkenteni.
Próbálkozhatsz "tisztító" appokkal, de általában nem sokat érnek.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
galaxys80
veterán
válasz radi8tor #105985 üzenetére
Én még valamikor január vége felé tettem rendet a Purchase menüben. Most viszont már nálam sem akarja.
(#105986) univerzita
Inkább csak kíváncsiság. Elférek így is.
Bár szerintem azok amiket említettél nem az egyébbe vannak. Az említett cache és mellékletek miatt híznak az appok is a duplájára.Egyébként kíváncsiságból nyomtam egy quick cleant a Phone Cleanbe és 1.5-ről 1.25-re csökkentette az egyéb-et.
Tehát nagy csodát nem tett. -
RockHaRD
addikt
Asszony sikeresen fhossá törte a kijelzőjét az 5S-én. Hol a legolcsóbb a cseréje? Csak az érintőpanel tört el, működik az LCD. appledoki-nál írtak 18 ezret, többi helyen 25-től fölfelé. Esetleg létezik ennél olcsóbb?
Vagy hagyjam az egészet, és 25-ért inkább biztosítással cseréljük az egész készüléket?
-
polonic
félisten
Nektek az ertesitesi kozpontban hany sort foglal el a naptar? Nekem 4-et. Mintha regebben kevesebb sor lett volna. Vagy csak behaluztam?
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
A biztonsági mentésben levő képeket hol találom a számítógépen ?? :// -
buci30
addikt
Láma kérdés sorry
Mennyi helyet foglal az ios 8 rendszer a telefonon?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Roland93
aktív tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
misiizsai
tag
igazatok volt cserélték a telefonom néztem a szerviz oldalán.Rákerestem az új IMEI-re és azt írja ki rá az Apple oldalán hogy aktíváljam.Persze még nem kaptam meg a telefont.Akkor valószínű újat kaptam nem refurbishedet?
Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mazda topik
- Autós topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?