Új hozzászólás Aktív témák

  • menyoronc

    aktív tag

    Sziasztok!

    Nem rég kötötték be az invitelt...digitális tv, net, telefon. Kertes házban lakunk és egy pár méterre levő melléképületbe akarnánk a telefont levezetni.
    Eddig is így volt míg t-com-osok voltunk.
    A kérdésem a következő lenne: elég egy ilyen [link]elosztó hozzá?
    Hogy tiszta legyen...most a kábelmodemből jön ki egy vezeték a folyosóra és az megy bele egy vezeték nélküli telefon adó részébe. A folyosó falában van a régi t-com csatlakozója ami egy régi kerek, 3-as csatlakozójú szörmedvény. Az épület külső falán van egy elosztó doboz, ide van rákötve a melléképület csatlakozása.

    Amit most kaptunk boltba egy újabb fajta csatlakozó a falba. Erre kötöttük rá a falból a vezetéket de hiába dugtam bele a fenti telefont ha hívtam foglaltat jelzett és a lenti telefon se szólt.
    Nem találtam képet erről az új dugaljról a lényeg h 4-4 vezeték van benne kis csavarokkal. Ehhez fogattam hozzá a falból kijövő két vezetéket. Persze az egyik dugeszába bedugtam az invitel vezetékét és a másikba a horodzható telefonét :P A másik végén csak egy lyuk van ahol a vezetékeket belehet kötni.

    A szerelők azt mondták h csak egy hármas elosztó kell hozzá venni. Hétfőn majd egy másik városban megpróbálok venni, ott hátha kapok. Az a lényeg h 3 dugesza legyen. Egyik oldalon egy, a másikon kettő.
    Most is van egy ilyen de az még a régi vezetékes nethez volt és gondolom mivel annak az egyik csatlakozója a modemhez kellett ezért nem működött vele.

    Remélem érthető voltam :U

    Előre is köszönöm a segítségeteket! :R

    Üdv: Gábor

Új hozzászólás Aktív témák