Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
-
kasza blanka
aktív tag
lehet kicsit késő
-
cyklon
csendes tag
Sziasztok!
Szemet vetettem Pegazus kolléga Foxconn Quantumian lapjára és van egy 4820k-m. A gond csak az, hogy a gyártó honlapján csak SB-E kompatibilitásról írnak, a BIOS frissítéseknél meg nem térnek ki a cpu support bővítésre. Gondolom, kellhet egy BIOS upgrade. Vagy próba cseresznye vágjam bele a procit és lesz ami lesz? -
törölt tag
Sziasztok!
Intel I7 5820K-ra manapság érdemes beruházni? Jók ezek a prockok?
Szerk. Bocsi rossz helyre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szimulátorhoz használom.
A lap: R4E
Ram: Corsair Dominator 2400MHz CL10
VGA: GTX980Ti Strix
A cpu és a lap agyon vizezve max 28-30C', mag hő 60C' terhelés alatt.
A kérdés mennyit javítana a helyzeten a a 4930k?
Köszi előre is! -
akoska07
nagyúr
Előzmény másik topikból:
Prepa3D hez kellene ami tényleg baromira érzékeny a magas cpu frekire.
Most CPU limitem van többnyire! A GPU 40% körül dolgozik csak, ezért gondoltam, hogy az a platform még egy cpu cserét el visz és majd az ősszel jöhet a lap+cpu!ram csere egyben.
Itt a 3820-nál mind a 4 mag ki koppan, ezért gondoltam, hogy egy 6 magos talán javítana valamit a helyzeten.Nem ismerem a játékot.
Ha a sok mag/szál segít rajta akkor is csak egy olyan procira érdemes lecserélned,ami megy legalább 4.8GHz-t 24/7. Lehet találni ilyen 4930K procikat. Ilyesmire gondoltam. Illetve megvannak a megfelelő külföldi fórumok,ahol tudsz vadászni 4.8-4.9GHz-es 4930K procit.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
senior tag
Sziasztok!
4930-at használ még valaki?
Tudtok valami bevált beállítást hozzá?
Honnan induljak vele? 4.6-4.8 Ghz lenne a cél! -
senior tag
Sziasztok!
Meg van ez a 4930k...!
Akkor nincs senkinek ilyen? -
odorgg
addikt
Sziasztok!
E5 2670 nem megy, egy asus p9x79-ben. Ez megeshet? Elvileg támogatja. Biost frissítetem. Sajna másik proci híján a lapot sem tudom tesztelni.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
aktív tag
Szia.Nekem is 2670v1 volt és ràadàsul ES és tökéletesen ment a p9x79 lapomba.Szerintem ott màs a gubanc.Valakitöl próbàlj meg kérni egy procit egy próbàra.Meg azérzt az alaplapodba is próbàlj meg egy màsik procit hogy kizàrd a hibàt.Meg még arra gondolok hogy van rajta egy memtest gom azt is nyomd meg hàtha az kavar.
-
odorgg
addikt
válasz totya1980 #3269 üzenetére
Proci hibajelző led világít, szóval azzal van baja. Sajnos nincs másik procim, és lapom sem
(#3270) rup1u5
Nem kizárható, sajna nem tudom mivel tesztelni.
Akkor 100% hogy vinnie kellene? Mert akkor beszélnem kell az eladóval, hogy valami nem stimmel a lappal.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
senior tag
-
-
senior tag
Nálam az "alap" a gyári OC...
Este baromi fáradtan, csak annyi időm volt, hogy beraktam a foglalatba, ráfordítottam a blokkot aztán default UEFI után rátoltam egy gyári OC-t! (Minden auton, egyedül a RAM időzítést és a HT tiltást állítottam, valamint a venti sebiket minimumra...)
Amin meglepődtem, hogy egész más lett az UEFI mint a 3820-al volt!
Szóval várnám az ötleteket mivel hogyan kísérletezek!
A hőfokok 100%-os terhelésnél is 60C' körül alakulnak a víz néha bele csap a 30-30,5-31C' ba. -
senior tag
Az az igazság, hogy HT-ra egyáltalán nincs szükségem!
A gépet Prepar3D hez használom csak és ott én úgy vettem észre, hogy nem igazán kedveli a HT-t.
Most valahogy még feljebb kellene lépkednem, de nem igazán találok OC beállításokat ehhez a CPU-hoz .
(Időm meg sajnos így nyaranta nem nagyon van a kisérletezéshez...)
Sajnos MX pasztám nem volt itthon és a közeli boltban is csak Revoltec RZ032-t kaptam, ami véleményem szerint nem egy csúcs kategória. Szóval ezt cserélnem kell majd, de egyenlőre jók a hőfokok.
Ma este újabb próbálkozást szeretnék 4,6-4,7 GHz irányába, mert P3D borzasztóan CPU igényes!
Úgy hogy jöhetnek a tippek, esetleg tanácsok! -
rup1u5
Topikgazda
Nálam most így néz ki a dolog:
Egyedül a VRM1 hőfokok miatt vagyok nyugtalan. Vissza fogom venni a procit 4300mhz-re mert azt feszemelés nélkül viszi és az kevesebb terhelést jelentene a VRM-eknek. 4300 is bőven elég nekem mindenre. Próbálok legyártatni egy réz VRM bordát mert ez a gyári elég gyenge.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
Topikgazda
Ez az egyetlen hátránya a "tesco-gazdaságos" AsRock lapomnak. És ezt úgy, hogy egy 12cm-es venti rá van fordítva a VRM bordára. Amúgy nem vészes mert ilyen hőfokokat csak stress test-ek alatt produkál. Nem is nagyon engedek rá ilyen stabilitás teszteket. Játékok alatt 70-80 fok körül tanyázik de persze akkor is kell rá plusz légáramlat. Ezért szeretnék rá készíttetni egy CNC-s emberrel normálisabb réz bordát.
Most lőttem egyet 4.3-on is. Ott sincs nagy különbség:
Most már hagyom így, mert itt legalább rendesen vissza veszi a feszt ha idle van:Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
Topikgazda
Itt tartok jelenleg.
4.4Ghz, 2133Mhz - CL9 - 1T és minden power saving üzemmód aktív a procin.Egy 3DMARK Time Spy DX12 teszt 4.4-en:
Tudom, hogy ennél sokkal többre is képes lenne a proci. Sokáig használtam 4.5-ön, 1.288v-al és 1866Mhz memóriákkal 125-ös BCLK-val.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
dime27
őstag
Szép de nálam emlékeim szerint jobbat tolt memória irás-olvasás-másolás ha 2400Mhz CL 10-en mentek a Gskill-ek Én meg majdnem elcseréltem skylake-re a cuccot
No mindegy visszaléptem az ötlettől egy darabig aug elején költöztetem a komponenseket uj házba ill uj táp is lesz remélhetőleg utána tudok pár jobb eredményt is ide prezentálni!
Sajnos addig ezer a melom[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
rup1u5
Topikgazda
A memória értékek nem nagyon izgatnak engem. Gyakorlatilag soha az életben nem lesz érzékelhető különbség 2133-2400 CL9 vagy CL10 között. Sőt idáig 1866-on hajtottam a ramokat teljesen auto időzítésekkel és ott sem vettem észre, hogy lassabb lenne a GTA. Szintetikus teszteken kívül sehol nem jön ki.
Sokkal jobban izgat, hogy eligazodjak az UEFI-ben és hogy belőjem a procit 4.5-4.6 köré a lehető legalacsonyabb feszekkel és power saving üzemmódokkal. Csak rengeteg minden van amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.
Amúgy lefagyott a GTA most 4.4-en, úgyhogy visszaálltam 4.3-ra.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
dime27
őstag
Jó uton haladsz mert a játékok alatt sokkal hamarabb kidob hibát a tuningolt rendszer mint pl linx vagy aida vagy prime alatt!
Én mostanában ellestem egy stabilitást ellenörző formulát mivel külföldi forumokon már rég ezzel a 3om cuccal tesztelnek egyszerre ami a következő:1.wprime nevű progi
2.realbench
3.Handbrake nevű progival átkódoltatsz vmi nyers HD anyagot mondjuk egy 2Gb-os TS file-t x264-es kodekkel mkv-ba!No ha ezeknél nem hasal el a proci meg ilyen játékok alatt sem h gta meg ilyenek akkor stabilnak mondható!
Nekem volt olyan hogy több órás aida és linx stresselgetés után elinditottam egy sima Microsoft Security Essential vizsgálatot és pár perc után jött egy kékhalál...szóval én már ilyen prime, linx és társai stressprogikat kihagyok a fentebb emlitettekkel sokkal hamarabb lehet stabilitást "mérni"!
Én is szeretném majd 4.5-4.6-ra belőni a procit a lehető legkisebb cpu feszen ill nekem a memok sztem majd maradnak 2400/cl10-en azt tudják kb 1.57V Dram feszen is!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
rup1u5
Topikgazda
Linx meg Prime95 alapból ki van lőve mert 2 perc alattt megfőzik a VRM-et.
Nálam CPU és RAM instabilitásra GTA5, GPU tuningra meg GTA4 a legjobb.
Pl órákig elmegy GTA5 vagy Sniper Elite 3 olyan GPU órajeleken amin GTA4 hamar elhasal. Így aztán GTA4-hez lőttem be a VGA-t.
Ha jól látom ugyan olyan ramunk van. Nálam nem akar menni 2400-on ezzel a 6 magossal. Örülök, hogy 2133-on most stabil.
3DMARK Time Spy CPU test-je is egyből kidobta nekem tegnap az instabil procit.Most néztem a hűtőd. Brutál cucc. Gondolom csak úgy fér be alá a G.Skill ha leveszed a piros tetejét.
VRM oldalán hány centis borda fér alá kb?Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest