- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoska07
nagyúr
válasz akoska07 #2030 üzenetére
Közben rátaláltam,nem érdemes azzal a procival foglalkozni,szorzózáras.
Az ES példányok is szorzózárasak ?
Vagy abszolut nem érdemes tuningra gondolni ezeknél a prociknál ?
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
BlackSoft
addikt
válasz akoska07 #2031 üzenetére
A xeonok nem tuningra lettek tervezve, így nem igazán lehet őket húzni még ilyen lapban sem. Direkt WS lapokban meg főleg nem lehet tuningolni, legalábbis amikkel én találkoztam.
A R4E-be belemennek egyes xeon-ok bios-tól függően, ha az nincs is az asus oldalán a támogatási listában, de az a lap nem is xeon-okhoz lett csinálva.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
válasz akoska07 #2056 üzenetére
Na hát ha x79-re váltasz, és nem kell a 6 mag (márpedig nem hülyeség) akkor nagyon jó választás a 3820. Ez kb egy 3770-es, azzal a különbséggel, hogy nem lesz tűzforró.
BCLK-val fogod tudni húzni, mert nem "k"-s szóval szorzózáras, de akár 5Ghz-ig is simán fogod tudni húzni különösebb melegedés nélkül, ha jó procit fogsz ki.1155-el szemben szerintem ahhoz képest hogy árban kb ugyan ott van, sokkal jobb. És itt létezik akár olyan lap is, amiben 16x16x16x16x sebességen tudod működtetni a vga-kat Persze sokkal olcsóbb lapokkal is nagyszerű dolgokat lehet művelni.
-
BlackSoft
addikt
válasz akoska07 #2058 üzenetére
Hát minden procival akkor van szerencséd, ha jót halászol, bármilyen szériáról is legyen szó
Hát a játékok nem használják ki. 1 vga-val, de 3-al... Egy 4magos procit jól meg kell rántani hogy vigye azt a 780 3-way SLI-t
De ha csak a procit nézzük önmagában, akkor megvan mire való. Nekem gyenge ez a 3930k Várom a 8mag/16ht szériát x99-es chipsettre ddr4-el Bár elég lenne ez is ami van, csak akkor kellene egy Tesla K40, amit nem nagyon tudnék most így venni random
-
BlackSoft
addikt
válasz akoska07 #2060 üzenetére
Hát ha jól van hűtve, akkor semmi gond nincs az 5 gigával. Egy 4 magos procinak kell 4,6 hogy kihajtson egy 780 SLI-t, tehát több kell szerintem a 3-way SLI-hez.
4770k-val az a baj, hogy nem biztos, hogy megy 5ghz-en, és ha megy is, akkor is nem tudom mivel hűtenéd
Úgy értettem azt, hogy gyenge a 3930k, hogy az nekem gyenge. Kevés a mag/szál, kicsi a cache. Na most ez ugye elég relatív gondolat persze. De én munka szempontból nézem, és nekem kellene 2db 12c/24ht xeon ahhoz amit csinálok, szóval nekem gyenge az összes otthonra készült cpu és vga.
Na persze én is csak azt tudom megfizetni, és mellesleg játszani is szeretek---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
válasz akoska07 #2108 üzenetére
Majd ha meg lesz minden, és össze lesz rakva, akkor egy képet szeretnék róla Jöhet ide is ebbe a topicba
-
VGYke
addikt
válasz akoska07 #2169 üzenetére
Köszönöm!
Adatlapot még nem volt időm átírni, 2 napja hoztam haza a gépet, azóta a ramokkal, új, számomra ismeretlen BIOS-al szerencsétlenkedek amikor van időm. Egyébként Asus X79 Deluxe lap, I7-4820K CPU, 4x4GB 2400MHz RAM.
Éppen most írtam privátban 04ahgy fórumlakó társunknak, aki eddig is nagyon sokat segített. A kérdésem megismétlem itt is (ami válasz is 1-2 itteni viszont kérdésetekre), ha nem fog ezért az admin fenéken billenteni:
Szóval RAMok a helyükön (A1,B1,C1,D1). Mégis csak 3 csatornás a rendszer:A CPU-Z 16GB-ot detektál, viszont a BIOS (és win) csak 12GB-ot:
Ellenben a BIOS problémázik a D1 slottal:
Aztán nézve a RAM időzítéseket, stb. a D1 nagyon kilóg a sorból:
Kérlek nyugtassatok meg, hogy egy esetleges kapkodós mozdulattal nem csesztem el semmit (bizony egyik éjszaka volt olyan is, hogy úgy helyeztem át RAM-ot, hogy csak a PC volt kikapcsolva, a táp nem volt áramtalanítva, elfelejtettem kikapcsolni és a 230V-ot kihúzni belőle
A képek alapján mi a véleményetek?
Nemsokára jön a Jézuska!
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
fatal1ty1984
őstag
válasz akoska07 #2202 üzenetére
kb.+ a memoriákat ,hogy 2000-en menjenek kézzel bekell állitani+a vtt ha jolemlékszem high-ra állitottam. ennyi. és windows alol 44-es szorzoig lehet állitani ahol ha birod hüteni meg birja a proci akkor 5.5ghz 125-s blck-val 4mag 8 szálon. én most nemlövöm rá mert nem a spot van a procin száraz jéggel.vizzel nállam 5.38 valid a max,5.284 mhz volt amit még tudtam hüteni értelmesen és nemfagyott ki a gép
-
fatal1ty1984
őstag
válasz akoska07 #2216 üzenetére
játékkal vagy amire épp használom.van ,hogy nekemis behal a linx meg a többi és gond nélkül bf4-ezek vagy bármit órákon át mig megnem unom ez a linx is olyan mint a vga-nál a ungine heaven meg valley,lefut szépen aztán game alatt meg elhasal 3perc alatt sokszor egy beállítás
-
fatal1ty1984
őstag
válasz akoska07 #2218 üzenetére
blck-t emeld 125-re,ramot ha nemengedi az alapon járatni akkor egyel alatta,cpu feszt ha vizzel hütöd adjál neki 1.45-t azt még egy h100 is kibirja+az a vtt-t állitsd high-ra ,hogy ne essen visza a cpu fesz.nekem is nyüglödött a ramokkal és aztán mikor elkeztem windowsba figyelni a monitorozást akkor láttam,hogy 1.65 gyári feszt hiába álitom random beesik 1.58ig,megemeltem 1.66-ra és láss csodát hibátlanul megy.amugy volt nállam kb 4-5db 3820 és mindegyik ment legalább 5ghz-et 1.5v fesz alatt
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz akoska07 #2248 üzenetére
Néztem ugyanerről a prociról unbox videókat és mindegyik ugyanilyen volt. Pontosan ugyanott középen a mag részen, meg széleken kopások csak nem dzsuvás.
[link] fhd-ban jól látni.
Igen intel gyári átlátszó lezáró matrica és sehol máshol sem volt bontva. (mindenhol lenne nyoma). 100%, hogy új bontatlan, Nagy ügyet nem akarok ám belőle csinálni, csak én sem találkoztam még ilyennel.
(#2249) fatal1ty1984:
Csak a kosz ami furcsa. Neten keresve 4820k-ról nagyfelbontású képet vagy videót pontosan ugyanott vannak rajta az ilyen kis fémes kopások. Valami szerintem gyártás során van attól. Valamiért koszos maradt aztán kész. Nagyon nem izgat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)