Új hozzászólás Aktív témák

  • ∂яσнυη

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem tudom mennyire jó vagy nem jó ötlet, de lehet érdeklődnék efelől a platform felől. Nekem konkrétan számítások futtatásához kellene és a cfd-online.com-on ezt javasolták még mindig, mondván, hogy ár-érték arányban jó platform, ha a lapot és procit 200-250euro alatt betudom szerezni. Most mindenki meg akar tőle szabadulni...https://www.ebay-kleinanzeigen.de-n tényleg sok van, de ez nem tudom, hogyan működik, honnan tudom, hogy egy eladó megbízható e. Itteni aprón Alaplapok_2019 szerintetek megbízható kolléga? Nála elvileg gariban cserélt lapok vannak jó áron(mondjuk ez nem túl bíztató...)

    AM4-et is néztem ott dual channel miatt belefutnék, hogy elfogy a memriasávszélesség és hiába lenne több magom mint 6, időben nem lenne már jelentős különbség és feleslegesen fizettem a több magért. Mivel 64GB-ram-ra lenne szükségem, szintén gondban lennék AM4-en, mivel annyira nem kedveli a 4dimes rendszereket a platform, ha jól értelmeztem az olvasottakat.

    TR4 itt már lenne quad channel, de mondjuk egy 1920x ami árban megfelelne nekem sem tud legjobb esetben 4,1ghz-nél többet allcore. Nem mellesleg 180k pluszba jövök ki, de legalább van garim.

    X299, szintén jó lenne. De itt is 180k+ a költség és a gari is kérdés, hogy van e még.

    Szóval a nagy kérdés, hogy szerintetek érdemes lenne e x99-be beruházni, első épített asztali konfigom lenne, de nem vagy tapasztalatlan. Mindig szerettem szétszedni, tuningolgatni a dolgaimat, ami volt. Mérnöknek készülök, ha nem is éri meg annyira(mert brand gépeket lehet venni készen sok maggal), de most már szeretném magamnak összerakni a konfigot. Ha van aki jártas építés, hűtés terén azoknak a tanácsát szívesen fogadnám.

    Most első körben a vásárlás lenne a kérdés, honnan mit mennyiért? Garanciára van e esély vagy értelme?
    Munkára lesz használva, de nem olyan, amiért fizetnek, sokkal inkább tudományos, experimental dolog. Emiatt szeretném a legtöbbet kihozni a konfigból. OC nagyon jó lenne 4.5ghz és legalább 3200mhz-es ramok.

    De ezt esetenként lehet több napon keresztl bírnia kellene, nagy terhelésen. Van erre esély?

    Előre is köszi az inputot ha van! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák