Új hozzászólás Aktív témák

  • tibcsi0407

    félisten

    válasz szucsinka #12320 üzenetére

    Ez nincs fordítva.
    Ha a fordított alatt arra gondolsz, hogy pull-ban vannak a ventik, azzal nincs semmi gond, teljesen normális.

    #12393zebra_hun

    OCTVB-t szeretné belőni. Annak az az érdekessége, hogy light load-okhoz kicsit több fesz kell a magasabb órajelek miatt. Viszont oda akkor V/F curve offset kell és egy jól beállított global vid feszültségi határ. Mikor azokat belövöd, akkor nagy terhelés alatt is emelkedik a feszültség, ezért kell az AC-t tovább csökkenteni. Ha csökkented az AC-t, akkor lehet egy picivel több offset kell a light load-ok miatt, akkor megint nő a Vcore CB alatt, megint csökkented az AC-t és így tovább.. Ezzel addig kell játszani, míg el nem éred a CB23 Vcore alsó határát és a light load-ok alatt is stabil marad a rendszered, tehát lefut a Geekbench5 párszor egymás után, a Fire Strike és a Timespy is.
    Azok azért allergiásak erre, mert van bennük kicsi és nagy terhelés is és a kettő közötti átmenetnél derül ki, ha nem jó a TVB beállításod.
    Ez türelemjáték, rengeteget kell iterálni, hogy stabil legyen, ráadásul ha megváltozik valamilyen körülmény, akkor kezdheted újra az egészet.
    Nekem is újra be kell lőnöm, mert most valamiért jóval kevesebb Vcore-ral beéri a procim mióta kiszedtem és visszaraktam..

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: 13900KS, 14900KF, 14900KS, Gskill 2x24 8000 kit, Gskill 2x16 6400 (A-Die) kit, 6950XT EK blokkal

Új hozzászólás Aktív témák