Új hozzászólás Aktív témák

  • eldiablo

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz eldiablo #8884 üzenetére

    Mint ahogy az előzőleg is írtam, senkinek nem javaslom Z170/270 lap módosítását Coffee procikhoz, mert lehet benne rizikó.
    Nos, nálam nem sült el balul semmi, épp csak a BIOS fosta össze magát. Konkrétan el sem indult a lap, csak 00 POST code-ot kiírta majd azonnal le is kapcsolt. Egy normálisan módosított BIOSt visszaírva elindult, szerencsére a lap is megmaradt és a proci is csak nincs HT ezzel a verzióval. Úgy sejtem, hogy az EC/KBC fw bolondult meg. Visszaírtam újra az Apex10 BIOST de továbbra sem megy. Egyenlőre felfüggesztettem az Apex9 + Coffee Refresh témát, így jött képbe a Z370 Taichi.
    Ahogy olvastam nem túl pozitívak a tapasztalatok Taichi lapokkal, de bíztam a szerencsémben és nem kellett csalódnom. Az emlegetett fő gonosz, a Vdropp szokásosan Asrockosan kiszámítható, értsd 1.296V terhelésre beesik 1.280V-ra és ott fixen áll, nem inog tovább. Ez persze csak a szoftveres visszajelzés, mint azt tudjuk, ez nem különösebben megbízható, ezért majd kimére multiméterrel is amint lesz egy működő itthon.
    Hosszabb terhelésnél 8/16 5.1Ghz@1.33V a VRM éppen csak hogy langyosodik, nem tűnik úgy, hogy elmelegedne bármilyen épeszű terhelésen.

    Annyi "negatívum" van a lappal, hogy nem szereti a RipjawsV 3600C17 B-die kitem, szerencsére van TridentZ RGB 4266 C19 szintén B-die kitem, amivel meg pöc-röff megy XMP 4266 (Asus Rampage/Maximus Apexek nem szeretik az XMP profilját). Anno a Z170 OCF szintúgy utálta azt a kitet, nagy meglepi nem volt benne.

    Nem egy Apex, de meglepett, hogy ennyi pénzért mit nyújt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák