Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz zolee1984 #25041 üzenetére

    Elég régóta gyűjtök és javítok retro számítógépeket (~1980-tól kezdődően), emiatt sokszor találkoztam oxidált felületekkel, ezekre Kontakt 60 sprayt használok. Ajánlanak ehhez Kontakt 61-et is, ami bevonatot képez a már 60-al megtisztított felületen. Ezt nem mindíg használom.
    Ha nagyon erősen oxidált volt valami, akkor az alkohol kipárolgása után képes a leoldott oxidos szennyeződés visszamaradni, ilyenkor levegő spray-vel szoktam kifújni amit lehet. Ez eddig bevált.

    Az újabb cpu-k esetén én csak alkoholos fültisztító pálcát szoktam használni, mivel igazi problémás oxidációval még nem találkoztam ezeknél. Kizárólag zsíros/olajos részeket szedek le. (pasztázás előtt a felületek, cpu érintkezők zsírtalanítása miatt)

    De hogy például egy socket1151 tisztítására mit lehet használni... magára az érintkező lamellákra közvetlenül nem mernék semmit kenni. Inkább a cpu oldalt kenném fel vékonyan kontakt60-al és a foglalatba tenném a cpu-t. Aztán 30perc után levenném, a cpu-t alkohollal törölném át, de úgy, hogy maradjon rajta. Aztán vissza 10 percre a cpu-t. Aztán megint ki és levegőt fújnék a lamellákra.
    Persze ez csak ötlet, még nem csináltam, még nem találkoztam oxidációval ezeken.

Új hozzászólás Aktív témák