-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
őstag
válasz Hannibhál #32451 üzenetére
Procifüggő.
Pár napja egy srác delid-elte a prociját és MX4-et rakott alá-fölé. Neki csak" 7 fokot hozott.
Én pár hete csaptam le egy 3570K-t, Thermal Grizzly Kryonaut pasztát használtam, kerek 30 fokot nyertem 4GHz-en LinX alatt.Illetve a saját 24/7 procimon, egy iiiiisszonyúan forrófejű 4770K-n is Kryonaut-ot használok fent-lent, Ennél is sokat számított a gyári paszta helyett. +Nekem szuper fos volt az IHS-em, szóval lappoltam, hogy sík legyen.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
válasz kicsipapucs #32452 üzenetére
Engem az zavar ha terhelést kap 2 pillanat alatt 80 fokon vannak a magok a kupak meg 50-60 körül s ezért fullad le mert lassú a hőátadás
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
-
MK VII
veterán
válasz Hannibhál #32455 üzenetére
Pont írod, hogy az a gondod, hogy hamar felugrik a maghő és a kupak meg nem... Az a rossz paszta miatt van.. Az MX-4-el kb ugyan ott lennél.. A CLU az fémalapú és sokkal jobban vezeti a hőt. Azért kell alá az.
De én ezeket mind úgy írom, hogy az ami itt a topikban rám ragadt és a tesztek olvasgatása alapján.
Én még nem kupakoltam szóval gyakorlati tapasztalatom nincs.. Ellenben lelkes olvasója vagyok a topiknak és mások tapasztalatából nekem ez jön le.
De mint már fentebb írtam egy hozzászólásomban, hogy, ha nem így van akkor kijavítanak okosabbak..[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MK VII #32454 üzenetére
Ezt már nem először hallom és még mindig egetverő baromságnak tűnik. Mondd meg nekem, mitől KELL havonta cserélni a kupak alatti pasztát? Milyen kémia-fizikai folyamat zajlik le, amitől megromlik, elszaródik a paszta, mert én nem tudok rájönni!
-
#Morcosmedve
veterán
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #32457 üzenetére
Ha nem először hallod akkor valószínűleg van valóság alapja.. Az meg, hogy Te úgy gondolod, hogy baromság az a Te egyéni véleményed.. Attól még a paszta nem fog jobban alkalmazkodni a hőhöz, mert szerinted baromság..
-
őstag
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #32460 üzenetére
Nem sértődtem meg egyáltalán..
Egyébként mit vársz? Finommechanikai műszerész létemre magyarázzak meg neked egy kémiai folyamatot amiről halvány lila fingom nincs?
Igazolást vársz arról, hogy az MX-4 ugyan olyan jó a kupak alá mint a CLU?
Márpedig nem.. Nem tudom és nem is fogom megmagyarázni.. Nem véletlenül tesznek CLU-t a kupak alá.. Ha ugyan olyan jó lenne az MX-4 akkor mindenki azt használna, de nem...
A nyilvánvaló dolgok neked nem elegek ahhoz, hogy ne akard megmagyaráztatni mással, hogy miért azt ajánlja ami kell oda és miért nem azt ami nem ajánlott?
Lehet kenni MX-4-et kupak alá, de mint már többen írták hamarabb kiszárad mint a CLU, ezáltal hamarabb is kell megbontanod a gépet, hogy újrapasztázz..
Ennyi.. Pont a végén..És tényleg semmi sértődés.. Beszélgettünk..
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. A processzor hütő alá liquid ultrát rakják vagy mx4 et? Megérkezett a LIquid ultra paszta tisztitó kitem a Merlinből. Elég ha a sapka és a mag közé rakok? Cooler lehet megfogja a Liqiud nem?
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz #Morcosmedve #32464 üzenetére
Feleségemtől kértem egy kevés színtelen körömlakót, azt kentem rá vékonyan az SMD-kre.
i7 4790K Delide.:[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
őstag
válasz MK VII #32461 üzenetére
"Nem sértődtem meg egyáltalán.. " Ezt örömmel veszem, nem célom megsérteni.
"Egyébként mit vársz? Finommechanikai műszerész létemre magyarázzak meg neked egy kémiai folyamatot amiről halvány lila fingom nincs?" Igen, Ezt várom. Ha már állítasz valamit, akkor legyen legalább pici ismereti alapja, mert anélkül nem áll meg az állítás a lábán az én ellentmondó tapasztalataimmal szemben, hisz az is annyit ér: "láttam, olvastam".
"Igazolást vársz arról, hogy az MX-4 ugyan olyan jó a kupak alá mint a CLU?" Nem, ilyet nem várok, hőmérsékleti szempontból egyértelmű a fojjjós fém paszta felsőbbrendűsége, ezt nem is vitattam soha.
"A nyilvánvaló dolgok neked nem elegek ahhoz..." Az, hogy hallottad a havertól, meg két fórumtárstól, vagy mondjuk te magad ezt tapasztaltad 2x, még nem teszi egyértelművé ajánlott/nem ajánlottá egyiket-másikat.
"...de mint már többen írták hamarabb kiszárad mint a CLU..." Igen, hamarabb, de azt, hogy 2 hét után, meg havonta szét kelljen szedni, azt kötve hiszem. Hónapok óta üzemelnek gépek, amikbe MX2-es, vagy Kryonaut pasztával került bele általam Ivy, Haswell, Skylake proci. Probléma és romlás nélkül. A családban lévő néhányon, amikhez hozzá is férek, időnként még méréseket is végzek és semmiféle degradációt nem láttam 2-4 hónapos intervallumban.
És amúgy ott a félreértés, hogy szerinted a CLU fölé valónak hiszek én bármiféle szilikon alapú pasztát, ez viszont nem igaz. Próbáltam nem egy CLU-s procit, egyértelműen nyer. Ha van választás, mindig az a jobb.
De állandóan mindenkivel megvetetni próbálni a CLU-t, miközben leírja, hogy 85 fokot picit melegnek érzi babyOC 4,2GHz-en és csak 75 köré szeretné és majd később úgyis CLU-zik, de ideiglenesen lehet-e MX2-4, vagy hasonló más paszták, amivel helyettesíti, az badarság és más f*szával a csalán csapkodása.Tuti nem lesz egyetértés, de még egy kérdés: ha MINDENKI arról számol be, hogy minden szilikon paszta hetek alatt megmurdel a magon, akkor miért látom komoly német fórumokon, a hwbot-on és a saját tapasztalataim alapján is az ellenkezőjét? Ismétlem, 2-3 hónapos időablakot nézve, nem többet. Hazudnak, én hazudok, hülyeséget tapasztalok, vagy máshogy működnek a dóógok arrafelé, meg errefelé?
Végkonklúzió: Szét fogom szedni 2 gépem és ki fogom próbálni MX2-vel a kupak alatt. 3570K+4770K. Igyekszem konstans teszteket csinálni és 2 hétig naponta megismétlem, ha nem felejtem el. Ha látom én is a romlást, kész vagyok fejet hajtani és beismerni a tévedésem, de addig urambocsá hadd kételkedjek az enyémnek semmivel sem stabilabb kijelentésben.
-
őstag
-
ÁdiBá
veterán
-
-
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #32469 üzenetére
"Végkonklúzió: Szét fogom szedni 2 gépem és ki fogom próbálni MX2-vel a kupak alatt. 3570K+4770K. Igyekszem konstans teszteket csinálni és 2 hétig naponta megismétlem, ha nem felejtem el. Ha látom én is a romlást, kész vagyok fejet hajtani és beismerni a tévedésem, de addig urambocsá hadd kételkedjek az enyémnek semmivel sem stabilabb kijelentésben. "
Csak magad miatt csináld.. Én hiszek neked.. Miattam melót ne csinálj magadnak..
Amúgy, annyira szóbajött a dolog, hogy szerintem berendelem a CLU-t és lekapom a sipkát a Pentiumról én is..
Már régebb óta baccogatja a csőrőm nekem is.. Talán most jött el az idő.
Kipróbálom majd én is MX4-el kupak alatt és CLU-val is.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Felesleges elpazarolni az mx4 et a kupak alá, nem veszi fel a versenyt a clu-val egyáltalán. Ráadásul rövid időn belül visszamelegedik.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
őstag
-
őstag
-
F e Z o
veterán
válasz kicsipapucs #32480 üzenetére
Szépen húzható proci, de pont arra alkalmas, amire megveszi az ember, semmi többre.
H2O über alles!
-
ÁdiBá
veterán
válasz kicsipapucs #32479 üzenetére
Nem tudtam hosszú távon PRIME95 28,5 futtatni, mert azonnal 90-95 fok fölött kezd a gyári zsírral, és inkább lenyomtam a stabilitást tesztet, mx4 egy fokkal jobb volt.
Amit még tapasztaltam hogy az MX4 is melegedett annyira, hogy egy pillanat alatt elérte a 80 - 85 fokot a CPU hőmérsékletet, a CLU-nál nem tud ilyen nagy lépcsőzetesen, agresszívan emelkedni a Core.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ricsi8800gt
addikt
Miért is kell a nyákon az SMD-ket be kenceficézni ?Én nem szoktam ( baja nincs)
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
ÁdiBá
veterán
-
MK VII
veterán
válasz ricsi8800gt #32485 üzenetére
Fő a biztonság.
-
blu79
addikt
Biztos ami biztos és ezzel nincs semmi baj. Kárt nem okoz , védelmet viszont biztosít.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
F e Z o
veterán
Persze aki agyonfeszel mindent, annak nem fontos a hosszú lét.
H2O über alles!
-
troll81
addikt
Sziasztok. Mivel tudom a kupakot vissza ragasztani delid utan?talaltam mindent a delidhez meg satu sem kell csak meg kell venni hulyeknek terveztek es 3platformhoz jo.koszonom a valaszt
-
MK VII
veterán
No...
Sikerült a G3258 delid... Pengével kaptam le.. 2 percig nem tartott..
Kupaktalanítva.
CLU-val megkenve.Mint ígértem kupak alatt MX4-gyel is teszteltem.
Delid előtti hőfokok.
3,2ghz minden auto beállításon.
4,5ghzDelid után MX4-gyel a kupak alatt és fölött is.
3,2ghz minden auto beállításon.
4,5ghzKupak alatt CLU-val.
3,2ghz auto beállításokkal.
4,5ghzIlletve még egy kép. Lejjebb tudtam menni a fesszel 0,025V-ot. Nem tudom ,hogy hogy? Lehet anno nem voltam elég türelmes a beállításokhoz..
4,5ghzMint látszik összességében 5-6 fokot nyertem a deliddel... Különbség MX4-gyel és CLU-val a kupak alatt elenyésző.. Mivel ez csak egy Pentium valószínűleg ezért a kisebb hőfok javulás egy 4690K vagy 4790K-hoz képest. Hozzáteszem, hogy biztos lehetne még játszani a feszültségekkel, de egyenlőre nincs időm rá.. Egyszer majd, ha olyan helyzetben leszek, tudok rászánni egy fél napot majd tesztelgetek.
(#32490) troll81
Szerintem felesleges visszaragasztani... Majd esetleg akkor, ha eladod a procit.[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz MK VII #32491 üzenetére
Én sokkal nagyobb különbséget tapasztaltam az MX4 kupak alatti cseréltől CLU-ra.
Bár, ahogy említetted is, valószínű a processzor is befolyásolja mert a 4790K bizony azért szereti a nyarat...
Bár mióta CLU van a magon azóta 4,8 GHz használom, soha nem bírta, mióta tudom hűteni azóta hagy menjen.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
hallod te a NYÁK-ról le sem kapartad a rajta maradt ragasztót?
én olyan szépen lepucoltam mintha ma gyártották volna, a kukapot is totál kipucoltam és kifényeztem és csak utána nyomtam rá CLU-t és raktam be a lapbaszerintem ha így a maradék ragasztóra tetted rá a kupakot valamennyi tized mm-re elnyomja a proci magtól
mondjuk jó vastagon raktad a CLU-t ha jól látom, én kb. fele ilyen vastagan nyomtam ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz laychi #32498 üzenetére
ez kókler munka nem csoda hogy kampó van neki
aki viszont ügyesen és ésszel valamint ÓVATOSAN nekilát, otthon is lazán meg tudja csinálni pengés módszerrel 2perc alatt.
csak egy mintafotó kell ami alapján látni lehet a NYÁK-on lévő pontokon hogy melyik oldalán meddig lehet a pengét benyomni.
én ezt használtamfelül alul jobbra balra lehet számolni hanyadik pöttynél kezdődik a fontos alkatrész rajta, na addig már ne told a pengét és nincs baj
én egyébként a képen lévő jobb oldallal kezdtem aztán alul majd ha kész bal oldal már nagyon óvatosan és a felső rész marad a végére ott szinte alig lehet benyomni a pengét mert közel van az a kis SMD vagy mi
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest