-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor91
tag
Ezt már megbeszéltük a múltkor Lassabb a RAM-om jóval, ezért van kevesebb a pontom.
Egyszer járt nálam teszt céljából TridentX 2400CL10-es ram, azzal 1012 pont volt.
A mostani ram-ommal 5.1Ghz-en meg 1013 pont volt. TridentX és 5.1-es eredmény nem született sajnos. Nem mertem több feszültséget adni neki régen.[ Szerkesztve ]
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #31554 üzenetére
Igen, csak azon csodálkoztam hogy nem cserélted le.... vagy nem is fogod lecsrélni már? Mert akkor sebességben sajnos így nem vagy előrébb....
Biztos igazad lehet hogy a te procidnak nem jó nagy feszt adni.¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
ViSAS
senior tag
Szeretném kikérni a véleményetek a lenti képekre támaszkodva.
A feszültségeket nem akartam mégjobban birizgálni, hátha rosszul értelmeztem az addig olvasott tapasztalatokat és rossz irányba indultam el, illetve nagyon durva órajelet se lőttem be. Mindenesetre a látott beállításokkal stabil volt a rendszer. Először kék halál volt, a VCCIN-t automatikuson hagytam, 1,9V-ot állított be, ezt csökkentettem le (majdnem) az összefoglalóban olvasott VCORE +0,5V értékre, így már talpon maradt.
Tegyük fel, hogy maradnék a 4.4GHz-es órajel mellett. Ehhez viszonyítva érdemes valamelyik feszültségen jelentősebben csökkenteni? Amennyiben nem, úgy szép fokozatosan visszaveszem a feszültséget mindaddig, amíg előjön az első kék halál.[ Szerkesztve ]
-
Brinyó01
csendes tag
Üdv!
Nekem olyat produkál a gép, hogy független mindentől egyszer csak belassul. Feladatkezelőben ilyenkor a memória használatot majdnem 100%-osnak írja:
Felraktam egy Kaspersky IS-t, hátha vírus okozza, de nem.
Ilyenkor egy youtube videó is szaggatva megy, élvezhetetlen a használata.
Futó folyamatok:
A gép nagyvonalakban: i5-4670k, Asrock fatal1ty z87, 8Gb Kingston ddr3 LoVo, Samsung 120 Gb SSD.
Clean telepítés után is ugyan ezt produkálja(csak az SSD lett formázva, a HDD nem).
Csak az újraindítás oldja meg a problémát, ideig-óráig.
Az hozzátartozik a történethez, hogy nemrég kifagyogatott kékhalállal a win memóriahibára hivatkozva. Kiderült, hogy pár láb ferde a lapon(fél éve nem volt szétszedve a gép), de ez orvosolva lett egy itteni fórumozó, Cink_Elek által.
Lehet most is ugyan ez a helyzet?
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni a hibaelhárításban! -
Laraxior
titán
Nekem 903 pont lett 4,5GHz-en, 2133MHz-es CL11 ramokkal... Nem valami sok
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
blu79
addikt
válasz bombibmw #31565 üzenetére
Na végre , fesz az tényleg magas, ehhez képest hőfokok elég jók , gondolom igénybevetted a hűs levegő frisseségét
Itt az én eredményem is [link] 2400Mhz cl10 , de nincs finomítva rajta, mostanra már picit finomítottam¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Victor91
tag
válasz bombibmw #31565 üzenetére
5ghz-es 5960x re ráfizetek max. Viccet félretéve nem igazán van az a pénz amiért megválnék tőle. Ennek a procinak már története van.
Arról nem beszélve, hogy AIO vízzel 1.25v @ 5ghz 24/7 stalbil...[ Szerkesztve ]
-
Victor91
tag
válasz bombibmw #31569 üzenetére
Folyamatban van a váltás ez igaz, de ez megmarad második gépnek, családban majd használják illetve LAN-ozásokra viszem magammal. Megpróbálok nézni hozzá egy könnyen hordozható kuckót.
Azért se akarok megválni tőle mert rengeteg utánajárás érte, keresés, tesztelés, aztán a delid egy külön történet... Nem vagyok békességben a postával, voltam Ákosnál is ezért stb...[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok, tudom hogy kicsit off, de gyorsban kellene a válasz... és topikjában nincs reagálás rá
Jelenleg egy Brockennel hűtöm az I5 4690k-t.
Kérdésem az lenne hogy egy Rajintek Nemesis-el mennyivel járnék jobban szerintetek?Walking Dead
-
Midway
senior tag
Hello
Egy 1150-es gépet szeretnék összerakni.
Mit jelent a számozás ezeknél a processzoroknál?
pl I3 4330 vagy I3 4170 -
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mekkora lehet egy 4690k fogyasztása 4.2 GHz környékén?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
rewolt
csendes tag
válasz Kean_Sorbo #31580 üzenetére
Mert az lenne a valódi kérdés hogy ezt hogy viselné egy msi z87i gaming ac deszka VRM-je.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz rewolt #31579 üzenetére
Mondjuk erősen a használat és a CPU magfeszültség határozza meg... nehéz így megjósolni.
(#31581) rewolt: miért nem Z97, ha most veszed persze. Más lap nem jöhet egyáltalán szóba? Szerintem el kéne vigye, nagyobb MHz-en is, attól függ, mit kér ehhez a CPU, ami ugye egyedi lesz. 4,2GHz az játék sebességugrás, illetve állítom neked, hogy alapból ~0,1V-al túl fogja feszelni, ha nem lépsz be a BIOS-ba és avatkozol közbe.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
rewolt
csendes tag
válasz #Morcosmedve #31582 üzenetére
Akkor szerinted mit lehetne kihozni ebből? (már megvan egy ideje csak nem nagyon piszkáltam)
MSI Z87I Gamming ac (ITX)
Thermalright macho 90
Corsair XMS3 1600MHz
ASUS R9 280x dc2
Antec 620m
Fractal Design Node 304 -
Laraxior
titán
válasz rewolt #31581 üzenetére
Simán birja az magasabb orajelen is massziv lapnak tűnik. Még 4,5GHz-en sem kap akkora terhelest hogy problema legyen.
Nem Q6600 ez h 4 GHZen 250W-ot egyen"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
rewolt
csendes tag
válasz #Morcosmedve #31587 üzenetére
Hát igen, a macho 90 nem egy gigászi vas, lehet le kéne vizezni a gépet?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz rewolt #31588 üzenetére
Nem tudom, en megprobalkoznek vele egy 4,4-et megnezni, ha nem megy, csak utana nezegetnek kompaktok utan. Szerintem el kene vigye, most nem Linx 0.6.5-, hanem IBT Very High, aztan meg hasznalni. Csak ilyen durva tesztek alatt fog sokat melegedni, altalanosan nem.
(Csak ugye kerdes, hogy megeri e csak a hutesre rakolteni 20-30-at 1-200MHz-ert, egyszerubb egy 5k-s delid...).© asszongya'hogy
-
rewolt
csendes tag
válasz #Morcosmedve #31589 üzenetére
Én sem úgy gondoltam hogy azonnal rohanok venni valamit.
Majd este meghajtom, de lehet holnap. -
sisu2
aktív tag
válasz #Morcosmedve #31589 üzenetére
Nekem is a linx fűtött be nagyon aztán vettem el a feszből de úgy is 88 fok volt 4.2 Ghz.
Igaz hiába hűtőd ha szar a paszta a kupak alatt nem adja át a hőt a hűtőnek.
Ezek a z 87 lapok viszik a Devil's Canyon procikat vagy BIOS -T kell frissíteni?
-
őstag
-
ViSAS
senior tag
Update: ahogy látom mindig rendszerindítás után ~10 percen belül jelentkezik a flag, de csak arra a nagyon rövid pillanatra és többet nem jön elő, akármit csinálok: benchmark, játék, nyugalmi állapot...mindegy neki. Miután visszaállt "No"-ra, ahogy a képen is látható, már nincs limitáló tényező, nemde? Vagy elég ha egyszer átbillen és onnantól elképzelhető hogy csökken a teljesítmény?
-
zalman90
őstag
üdv
4790k ra lennék kíváncsi mennyire melegszik, mert elég rosszakat hallok róla léghűtéssel mekkora tuningot bír el ?
a gépházam egy coolermaster haf 932 , szellőzéssel nem lenne gond, proci hűtő meg ilyen mugen 3 vagy be quiet dark rock 2 kategóriára gondoltam, vagy akkor már ebben az árban apróról vízhűtés ?
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest