Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Apple TV+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunterevil
tag
jah en is gondoltam a fordulat szabályozóra de sztem ha azzal csinalnank nem forogna olyan lassasn hogy láccódjanak a lapátok ezé gondoltam ilyen megszakító vmire (nem értek hozzá) ami max feszültséget adna de csak mondjuk kb 0.5 sec -enként mer ugy talán menne elgondolásom szerint hogy mi értelme háááát nem sok csak jól néz ki
the fun is in knowing...
-
Bigya
őstag
válasz Hunterevil #63 üzenetére
Fordulatszám-szabályozónak hívják!
Olyanra gondolsz szóval, ami impulzusokat ad a ventinek... ügye?
Először mindenképp fel kell pörgetni, és utána lehet ''löketekkel'' hajtani, persze.
Csak nem tudom mennyi értelme lenne.
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
vajon lehet olyan elektronikát építeni ami látható sebességgel (baromi lassan) forgatja a lapátokat (ha igen akkor lehet e 200v-osba is és 12v-ban is?)?
valami megszakító elektro cucc kelhet mer ha nyomogatoda nagy szobaventi kapcslolojat akko szep lassan pörögthe fun is in knowing...
-
Fixer_SH
tag
Hi,
namost ... talaltam egy oldalt a neten.. lehet, hogy mar lattatok, nemtom miota van fent az oldal:
http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm
ezt mondjuk ugy lehetne nezni, mint amikor tobb ''kissebb'' parabola antennat kotnek ossze, hogy azt egy nagykent tudjak kezelni
FixerDebian
-
XanD3R
senior tag
Nekem két 12 cm-es 230V-os venti porosodik itt az asztal alatt (majd nyáron kerülnek csak újra bevetésre )
-
Blade2
aktív tag
Van egy 30cm-es venti autóból 12V-ról megy.
A hangját ne kérdezétek!Penge!™
-
Fixer_SH
tag
Hi,
eszembe jutott meg egy... biztos lattatok mar valami extreme sport csatin vagy akarhol azt a ventit, ami olyasmi mint a trambulin, az a nagy gumiasztal... csak racsos es iszonyatosan fuj felfele es az ember meg lebeg felette, mint ha ejtoernyos lenne a levegoben (ernyo nelkul). na.. egy ilyen ventit kellene beforditani a gepbe... lehet, hogy meg az SMD alkatreszeket is lefujna az alaplaprol
Debian
-
P4Laca22
tag
vízhűtés leszólva
Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P
-
ody42
senior tag
szigeten a Pall Mall Party Arénában volt egy brutál venti, sajna képem nincs róla, de az az egy venti csinálta a légkondicionálást az egész sátorban, kb. 1000 emberre, egy méternél közelebb nem nagyon lehetett menni hozzá, mert elfújt, mint a sz*rt...
-
TeeJay
félisten
nekem van egy 220as 12centis Papst ventim
viszi al evegőt mint a huzat a gépet nyáron 1perc alatt le tudom vele hűteni ha valami nagyon melegedne
egy a baj hogy iszonyat hangos
úgy 40dB körül van szerintem ez tuti
de még lehet több is van
viszont max 1percig használod és minden visszatér eredeti 20fokos hőmérsékletreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
P4Laca22
tag
válasz Hunterevil #52 üzenetére
Természetesen a Delta volt a hangosabb
Úgyis csak a hecc kedvéért próbáltam ki, annyi tuti, hogy nyárra szobaventinek sem lenne rossz a DeltaÉn egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P
-
P4Laca22
tag
Láttam a szoba ventis dolgot, gondoltam kipróbálom, hogy melyik fúj nagyobbat, a 12 centis Delta, vagy a Tesco-ból származó szobaventillátorom. Igen érdekes volt látni, hogy a Delta szabályosan ''leugatta'' a nagytestvért, ami szintén maxra volt állítva, szal durva ez a 12es
[Szerkesztve]Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P
-
csimmasz
aktív tag
Miért ragaszkodsz a 12-volthoz?
220-v os elszívómotorokat bármelyik'' trafikban'' uránnad dobják, azok is16- 20 centi körüliek.
Én is ezen gondolkodom, nekem a házamba előre gyári hely 16-cm es venti belemegy, most keresek hozzá elszívó ventit, azt lejebb veszem kicsit és tutko lessz.Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Fixer_SH
tag
No... latom masoknak is megfordult a fejeben mar az otletem (szobaventi)
Mar csak valami megoldas kell, hogy ne fujja tele 10 perc alatt a gepet porral. Esetleg valami vekony vaszon a racsra (mint a normalis hangfalakon szokott lenni)Debian
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Hunterevil #46 üzenetére
Ennél egyszerűbb.
Gép két oldalát leszeded,a gépet felteszed az asztalra(ha eddig nem ott volt),szobaventit odaállítod a gép mellé.legalacsonyabb fokozaton is széthűt mindent.viszonylag halkan. -
Hunterevil
tag
válasz somodisoma #45 üzenetére
én is gondolkoztam annak idején(nyáron) egy ilyen megoldáson és sztem----->
vesz TESCO-ban 40cm szobai venti
szétbarmolja(szedi)
megfelelően rögzíti(oldalt ráccsal+a másik oldalra a másik rács) a kapcsolot előre
és már kész is amugy vmikor olvastam egy cikket ilyesmiről vmi amerikai volt de má nem emléxemthe fun is in knowing...
-
kiskubai
tag
én is ilyet akarok!!!! sacc1m-eset
a kör. a film topicban. valaki: de a fő hiba hogy nem akis csaj jön ki hanem az áldozatot huzza be Tv -be.| erre a válasz: Fő a változatosság. Elképzelem, ahogy rémisztő hangon a következőket mondja: ''Benne leszel a TV-ben!'' BY: Vigneau
-
somodisoma
senior tag
Szerintem is a legeyszerubb, es legolcsobb, es valoszinu, hogy nem is hangos megoldas, a kocsik futesenek a ventillatora. Ha mondjuk nem egy LADA tipuset nezel ki, hanem valami nyugatibb megoldast, akkor nem jarsz rosszul. Azok a trabant, meg a terepjarok/teherautok kivetelevel 12 V-osak, es nem hiszem, hogy draga beszerezni egyet a bontobol.
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!
-
-
Fixer_SH
tag
Hi,
igaz nem 12V-os, de rendkivul konnyen es olcson beszerezheti az az allo ventillator, amit tavaszal-nyaron szoktak arulni akciosan a TESCO-ban meg az osszes aruhazban kb. 3-4 ezer Ft-os aron.. annak szerintem 40cm-es atmeroje is van es gyarilag szokott lenni rajta 3-4 fokozat.. szal lehet kapcsolni, hogy ''game'' ''film-tomorites'' ''akarmi''. Gyarilag van rajtuk racs, szoval mar csak valami szivacs kell, hogy ne fujja tele a gepet 10 perc alatt porral.
Nekunk van itthon egy ilyen ventink, es annyira tud fujni, hogy lobog az ember haja...
Nyari LAN-partykra megoldas, ha a gep mellett ulunk es bekapcsoljuk a forgast. Egyszer a gepet fujja, egyszer minket.. ;-)
na... szerintem nem olyan hangos... csak 220V.
FixerDebian
-
P4Laca22
tag
tts-kft-nél vettem,8k volt
le lehet halkítani, épp ezen munkálkodok, és sikerült is egy viszonylag mezeinek számító potival levenni,de az ellenállása sajnos túl kicsi hozzá, szóval még van bőven mit kisérletezni rajta
[Szerkesztve]Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P
-
naksys
senior tag
ff
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz UnConnecteD #19 üzenetére
rendszeresen teadod a legjobb link/képeket...
-
harry
veterán
Egyszer egy dokumentum filmben láttam, h aranybányákban, ami igencsak a föld mélyén van, milyen szellőztetés van. na az brutális volt. a légjáratokban alig lehetett az ajtókat kinyitni a szél miatt. nagyon dúrva hangja lehet.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
WEBER
tag
ÉS AKKOR EHHEZ EGY SZŰKÍTŐT BERAKNI ÉS AKKOR MÉG MAGADAT IS A SZÉKHEZ KELL KÖTÖZBI HOGY EGYÁLTALÁN OTT MARADJ.Ne mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
-
WEBER
tag
persze meg nagynyomású levegőpisztoly meg kompresszor mi?.
de én arra lennék kiváncsi hogy 14-18 cm-s ventik honnan szerezhetők be, illetve kinek van ilyen a gépében.Ne mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
-
Mazka05
őstag
hu vazz ez királyság te géped? Hogy csináltad? a venti ugye konektorba megy?
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
Bigya
őstag
Ötletek:
És még annyi, hogy számolj az esetleges monjuk 5A áramfelvételre!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
'zmeg!! ez kereskedelmi forgalomban kapható vagy sufni tuning?? (3.)
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
tts
addikt
válasz UnConnecteD #22 üzenetére
holnap szétnézek a boltban, van ott minden, hátha ...
-
Bigya
őstag
Sztem olyan boltokban lehetne érdeklődni ahol klímákkal foglalkoznak, szereléssel, beszerzéssel.
-
wnix
senior tag
és ha valakinek a 3. fotón lévő is túl kicsi, ajánlom a helikoptereknék felhasznált rotorok beszerzését
Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
tts
addikt
Bassz...!
-
UnConnecteD
senior tag
variaciok egy temara -
Bumbee
tag
A múlt héten pont ugyanerre gondoltam én is egy elvetemültebb pillanatomban, hogy vajon miért nincs vmi bikább venti, mondjuk egy 18 esetleg 22 centis? Ha már ilyen nagy divatja van a silent pc-nek, akkor miért nem gyártanak mondjuk házakhoz 22-es venti hellyel oldallapokat és pc-hez nagy ventiket...? Kérdeztem TTS-t is, de aszonta nem van Pedig zsír lenne. Oldalt szólna egy leszabályzott 22 centis venti, ami bőven jégbe pakolna odabent mindent, így bent a gépben mehetne minden passzív hűtéssel. Sőt annyira beindultam, hogy kinyitottam az Opelünk motorháztetejét és leméricskéztem, hogy hány centi a hűtőventije 30 felett volt, nemtom pontosan, de ezek nem lesznek jók, mert leszabályozva nemtom mi lenne, ha elindulna egyáltalán... De örülök, hogy akkor nem vagyok egyedül ezzel az ötlettel
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Nálam a tápban van 2db 24V-os 4114NHH-s Papst venti. Ezek 18V alatt nem indulnak.
a hangerősség meg nem csak a venti-motorból adódik, hanem a légszállításból. gondolj csak bele mennyi is az a 400m3/h. Az ~6.5m3/s !!. Egy kisebb szoba levegőjét fogatja másodpercenként, ezt szvsz mindenképp hallani lehet. Az 1920m3/h meg át sem merem gondolni, mert ott lehet, hogy kapaszkodni kell, hogy be ne szívjonEine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
tts
addikt
Ezt még nem nézted?
Bővebben: link -
WEBER
tag
válasz Charlento #13 üzenetére
nekem épp az lenne a célom hogy legyen egy jó nagy ventim ami jól viszi a levegőt és nem is gond ha hangos mert akkor használom 8 volton. de a legkisebb amit venni akarok az a 12cm-s és azt inkább majd tts-től veszem meg mert neki igazán jó kis papst ventieji vannak. Azér nyitottam ezt a topicot hogy egyáltalán milyen a 12cm-seknél nagyobb ventik vannak és hogy érdemes-e egy nagyobbra beruházni ha nem másért hogy hól nézzen ki.
Ne mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
-
harry
veterán
Pozsonyi úton van egy ventibolt, címét pontosan nem tom, azon a sarkon, ahol a troli az útra kanyarodik, Seftertől nem messze - Bővebben: link
Viktor Hugó u - Pozsoni út sarka, ha jól emlékszem.
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
WEBER
tag
azt néztem hogy 24 voltosokban elég brutálisak vannak. szerinted ha azoknak adnék mondjuk 8 voltot hogyan pörögnének?
pl ez: W1G250HH3752 24 Volt 1920,0 m3/h 2750 min-1 105,00 W 70 dB(A) 280.0x280.0x80.0
lenne mondjuk 400m3/h levegőszállítása ? és menne kb 20 dB(A)-n?Ne mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
-
WEBER
tag
hát azt akarom hogy kivágom a ház oldalát oda berakom, a gépből kiszedek mindenféle ventit, ezt a nagyot kicsit lekorlátozom és kész is a csöndes gép.
de amúgy is érdekelnének hogy honnan lehet beszerezni ilyen nagy ventiket mert általában boltokban nem látni, és ezzel gondolom nem csak én vagyok így.Ne mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
-
wnix
senior tag
Papst:
Bővebben: link
a listában lent vannak a nagyobbak.Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
WEBER
tag
Nos minden kedves forumozó.
ha tudtok olyan oldalakat vagy van valami ötletetek hgy honnan lehetne igazán nagy
( 14-22cm) 12v-os ventiket szerezni linkeljetek vagy szóljatok nekem.
köszönömNe mássz fára ha nem tudsz úszni mert könnyen elüthet a villamos. http://www.aaaah.dreamworld.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest