-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #93248 üzenetére
Csak próbáltam vicces irányba elvinni, mielőtt elrágjátok egymás nyakát...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
MrSealRD
veterán
Én nem akarok ebbe belefolyni, nekem megvan a módszerem azt használom évek óta... Nem használok ugyan WD40-et de alkoholszármazékokat igen meg közönséges háztartási nedves törlőkendőt...meg mikroszálast a szárazra törléshez. Koptatja az anyagot? Igen, de nagyon minimális mértékben. Évek alatt nem fényesedett kis sehol. Eltüntette a kisebb karcokat? Igen. A többivel nem foglalkozom...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #93253 üzenetére
Egy polírral, géppel, ezred mm-t veszel le. Mikroszálassal meg alkohollal kb. annyit mint együttlét során a hímtagból Ott inkább a kosz húzta dolgokat látod eltűnni. Feltölteni alkohol ami instant párolog nem fog semmit. Sem TP fedlapom, sem lakkon, sem sehol máshol. Elemi fizika-kémia lefutásával 50hsz.-t lehetett volna eddig spórolni
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #93255 üzenetére
Fordítva gondolkosz... Nem töltök én fel semmit semmivel. Kb hetente takarítom a gépet. Valamennyit mindegyik leszed belőle. Évente ezt 52-szer játszom el legalább. Van, hogy többször ha indokolt. A T61 már 6 éve van nálunk és voltak rajta karcok. Tényleg karc mert mélysége volt... Aztán az idők során összekopott...
Kosz...persze. Az első takarításnál azt leszedtem. Utána már csak a por és a higiénia miatt lényeges a takarítás, hogy ne kerüljön abba az állapotba mint amikor megvettem...A lényeg, hogy nem az Marianna-árok méretű karcokról van szó...hanem a kisebbekről. Ha valaki beleszánt egy konyhakéssel azt nem kozmetikázod ki semmivel. De szerintem itt senki nem erre gondoltok, hanem az átlag használati nyomokra.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ha van rá igény, nyitható külön egy "Kémiai gyorstalpaló, külön tekintettel a Thinkpad notik fedlapjának takarítására"-topik, de cseppet már kezd hosszú lenni ez a szál. (Ami nem lenne gond, ha valóban hasznosnak bizonyulna, de egyelőre eléggé meddőnek néz ki.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz RoboGuru #93185 üzenetére
Végre volt időm és energiám megnézni, belekerült az Összefoglalóba.
Bevallom, azzal kapcsolatban nem igazán van komfortérzetem, hogy nem ad-e lehetőséget visszaélésre ez a szervízes tool. Viszont ha jól rémlik, a leírás ismert és más forrásokból is könnyen fellelhető az interneten.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #93256 üzenetére
Lehet fordítva gondolkodom, de akkor bagolymódra van hátrafelé a fejem is.
Szemmel láttad a mélységét a karcnak és alkoholos törölgetéssel leszedtél annyit az anyagvastagságból, hogy eltűnt a karc? Tényleg semmi bántás, de ahhoz piszok mocsok erősen kellene azt a rongyot dörzsizni, minimum egy középerős polírfolyadékkal és sas hozzád képest vak nagymama, ha szemmel kiszúrod azt, amihez jobb helyeken kell 1500W-os ellenfény és gépre dugott kamera kell. Épp most volt lakatolás, fényezés, polír a kocsin és találtam egy rendes műhelyt, pont betalált a tegnapi témakör a dologba, elég sokat beszélgettem a szakikkal.
De okés, ne legyen igazam. Ellenben akkor a karceltávolításra óradíjat szabjon valaki és hordom oda a TP-ket raklapszám, mert nálam ha fejtetőn pörgök sem sikerült ilyen csodatétel.
Gyorsan összekaptam a műhelyben is a dolgokat, ha még van kapacitás beütök egy T60-as tesztet: 4 féle polírfolyadék és viaszok, szénhidrogén alapú spriccelős dolgokból egy komplett polc, 4 fajta sűrűségű mikroszálas kendő, 6 fajta ablak és üvegtisztító meg rakat egyéb háztartási folyadék áll rendelkezésre a teszthez. Makrófordító gyűrűt kell még Pestről elhozom Balcsi után meg vagy 2 softboxot és részemről semmi gond nincs. Örülnék még ha a TEVA-ba valahogy bekerülne egy elektronmikroszkóp alá is, de szerintem azt nem tudom elintézni, marad a makró
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pubszon
veterán
A 4337 dokkoló mennyi újonnan hivatalos forrásból, ha még lehet kapni?
3 napja a villám ki ütötte.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
RoboGuru
tag
válasz Pubszon #93261 üzenetére
Leírom azért mert dokkolóval kapcsolatos, viszont lehet nálad sajna nem segít, de másnak jól jöhet még!
Nem ment a dokkolón egyik USB port sem. Kipróbáltam másik dokkal azzal sem ment, na mondom nagyszerű a gép dokk foglalata adta volna meg magát? Aztán gondoltam teszek egy próbát és eltávolítottam az eszközkezelőben az USB-vezérlők / USB kompozit eszköz-t (USB\VID_17E9&PID_4311&REV_0101) és ez oldotta meg a problémát!www.rendszerguru.hu
-
RoboGuru
tag
Most hogy mondod, utána néztem én is a lenovo hivatalos forumán és azt írja hogy a hardware maintenance diskette nem elérhető a nagyközönség számára csak szervízeseknek!
Fel sem merült mert kismillió helyen fellelhető, leírással!
Nem tudom van-e lehetőség privátba rakni, különben rád bízom a sorsát!www.rendszerguru.hu
-
Pubszon
veterán
válasz RoboGuru #93265 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, sosem tudni.
De nálam villám csapott a ház előtt lévő villanyoszlopba, az áram bement a LAN hálózatra és kiverte az asztali gépem alaplapját, 2 routert, IP kamerát, a dokkoló hálókártyáját és a dokkolóhoz csatlakoztatott monitor DVI bemenete sem működik azóta. Van egy másik dokkoló, azzal minden oké.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Giovanny
őstag
Üdv, lenne egy kérdésem,X260 gépbe milyen méretű M.2 SSD használható?
Zero Defect.No Compromise !
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyennel megoldható külső gpu csatolása egy T430-hoz? -
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #93271 üzenetére
A WWAN-nak fenntartott foglalatba akár mehetne, ami a T430 alján van.
Már ha nem zavar, hogy a noti aljából lóg ki az eGPU adapter.Az eGPU-topik látogatói biztos tudnak okosabbat is mondani (pl. hogy ajánlott-e a kinézett adapter). Szerintem az ExpressCard-os megoldás sokkal kényelmesebb lenne.
-
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #93273 üzenetére
Rövid válasz: nem, vagy legalábbis nehezen.
Hosszabb válasz: whitelist mentes BIOS/UEFI kellene hozzá, amit a T430-nál kissé nehezen lehet felhekkelni (gyakorlatilag le kell szedni az alaplapról a BIOS chipet és azt valahogy fel kell külön programozni hozzá).
-
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #93275 üzenetére
Ugyanaz a történet más AC-s kártyákkal is sajnos, mint a 7260-nal. Ha nem szerelték valamelyikkel gyárilag a T430-at (és tudtommal nem), akkor nincsenek a BIOS whitelist-jében, beszerelés után "unauthorized network card" hibaüzenettel be sem boot-ol a noti.
Faramuci helyzet, de ebben pl. az eggyel korábbi Thinkpad-generáció jobb, ott nem nagy gond módosított BIOS-t feltenni.
-
Tim82
félisten
válasz bzolika10 #93277 üzenetére
Nem tudom, hogy nem fog-e valamelyest throttling-olni a proci (nem biztos, hogy teljesen elég lesz-e neki a hűtés), de megy benne.
-
azbest
félisten
válasz bzolika10 #93277 üzenetére
nekem egy i7-3720qm került bele, ez is 45W, virtualizálásban is tud mindent, mint a 3320m, csak 2x annyi mag. De minimum 90W adapter kell úgy hozzá. A 65W-osat ignorálja, ha 4 magos proci kerül bele. Nekem csak inteles... nem tudom a kikapcsolt gpu tényleg nem fűt-e. Gpu+4 mag már tényleg elég forró lehet.
Léteznek 35w-os kisebb 4 magosok is.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz azbest #93282 üzenetére
Nem értem ezt az a „mint”-es kitételedet. Az i5 3320M 35W TDP-s proci, az i7 3720QM pedig 45W-os. Itt a fórumban beszéltek le engem is, hogy ne váltsak (i5 3340M-ről akartam váltani i7 3740QM-re), mivel átlag felhasználásban meg játékokban nem nyernék vele, csak sokkal jobban fűtene, és nem bírná el a noti hűtése. Igaz én Dell Latitude-ban akartam meglépni a cserét, nem ThinkPadban.
-
MrSealRD
veterán
Az alábbi különös eset történet ma T61-en. Skype közben nem működött a mikrofon. Volt már, hogy sleep után nem ment egy-két dolog, ezért restart. Továbbra sem szól a mikrofon, és a Skype hangerő skálája sem mozdult meg. Gondoltam megnézem mi van a hangbeállításoknál. Mielőtt még elkönyvelem a hardverhibát. Erre azt láttam, hogy 3 mikrofon van...ebből az első volt beállítva, de ott ugye nem vette a hangot. Az összesen három jelzett hardverből 1 működött, azt átraktam alapértelmezettre. A napokban volt win update. Nem mondom, hogy az okozta, de nagy esélyt látok rá...
Szóval ha valakinek hirtelen elszáll a mikrofonja, akkor nézze meg a hangbeállításokat.
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
X230 tabletnél hol tudom beállítani, melyik program kell hozzá ,hogy a képernyőn lévő gombok forgassák a kijelzőt ? Windows 10 van a gépen.Köszi! -
Giovanny
őstag
Üdv,mi a véleményetek Lenovo Thinkpad T460S touch gépről? Inkább az érintőképernyó része érdekelne,mennyire más lehetnek a színek stb..,a nem érintőshöz képest?
Zero Defect.No Compromise !
-
fattyu
veterán
máramelyik? T yoga pont nem olcsóbb. A nem T meg okkal az...
a sima t460 es touch verzió nem rosszabb kijelzőben mint a sima amennyire néztem. mondjuk huzamosabban nem volt nálam csak 1-1 napot.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Giovanny #93291 üzenetére
azt írtam képminőségben nem rámlik rosszabb lenne.
holnap megnézem konkrétan ha nem felejtem el.de tuti más felület kell legyen, elvégre a kapacitív réteg plus valami.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Ismerős hívott, hogy távdiagnosztizáljam a T400-asát. A kép alig látható, olyan halvány, a fényerő nem állítható.
Tippeltem, hogy háttérvilágítás ment el vadászni. Nem volt előjele, ezért inkább inverterre tippeltem, mint a CCFL csőre. Jól tippeltem szerintetek? Bp-n tudtok vkit ajánlani a javítással kapcsolatban?
Köszi! -
Dhampir
félisten
válasz salieri. #93286 üzenetére
Szia!
ThinkPas X230 Tablet Auto Rotate under Windows 10
All you need is 2 pieces of software:
1. Thinkpad Tablet Shortcut menu
2. Thinkpad Active Protection System.
The 2nd file is the one that will allow the accelerometer come to life. Installing this 2 software and the needed reboot. go to 'C:\Program Files (x86)\ThinkPad\Tablet Shortcut\' and double click on 'LENTBCTL' to run it. Then use your stylus to click the 'Settings' button at the lower left corner. Then you will find 'auto rotating' option. Tick the box ahead of it and following the calibration procedure. Then click 'OK' button. Now turn on Tablet Mode in Windows 10's notification center and the screen will rotate automatically as you tilt it. I tested it on my own X230 tablet and it works flawlessly.
-
törölt tag
Használ valaki msata ssd-t sima ssd-vel raid1-ben X230-on? Mennyire működnek együtt, zavar-e a sebességkülönbség?
Illetve még egy kérdés, Ubuntu van rajta, egyik slotban 4, másikban 8 giga memória. És sokszor villódzik a kép, böngészőben görgetésnél néha "elcsúszva frissül", főleg külső monitoron. Eddig ráfogtam az intel vga driverr, de egy volt kolléga szerint az eltérő memóriák miatt van. Ilyet tapasztalt valaki?
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz #95561216 #93295 üzenetére
Semennyire. Nem tudja a raidet legalábbis gyári biossal a hw raidet nem. Láttam valami trükközést manuálisan hex editorral belenyulni biosba elvileg előszedhető a menü de csak valami nagyon kanjit használó oldalon láttam google translat-el de ennyire nem vagyok bátor.
Amugy is sata2-t sata3 al raidbe kötni...
-
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
X220-ba szeretnék WWAN kártyát tenni, milyen típushoz van Windows 10-hez driver?
Ericsson F5521gw, Qualcomm Gobi 3000, Huawei EM660, LeadCore LC5730D.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest