-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz ZavaBalazs #93650 üzenetére
Én nem adnék pénzt azért a gépért, a kategórián belül maradva egy HP Probook 450 jóval kellemesebb darab.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Tikakukac
titán
válasz ZavaBalazs #93650 üzenetére
Ha jó az ár, miért ne. Csak tényleg legyen jó. Garizni kell itt mindent már, holnap én is azzal indítom a napot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kromatika
veterán
Szisztok.Thinppad T540P notiban szeretném a gyári hd panelt FHD-ra cserélni.a kijelző már meg van.Milyen tipusu szalag kábelt kell vennem az fhd kijelzöhöz,és esetleg itthon hol tudnék venni?Köszi előre is.
-
[w]
őstag
T420-as billentyűzetcseréhez milyen FRU kell nekem, milyen bill-eket keressek?
előttem a manual, de nem vagyok benne biztos, hogy a 1080 az a bizonyos FRUhopsz, rossz doksit nézek... most olyat találtam, hogy 45N2086, 45N2156 és 45N2226.
megerősítenétek?
szerk.: esetleg egy kompatiblitási lista van, hogy milyen más típusok billentyűje tehető még a helyére?
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
vasalarcos
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek vettem egy T420-ast egy éve. Szépen működött, aztán most azzal keresett meg, hogy egyszerűen nem indul be a gép.
Elaltatta, majd másnap már nem kapcsolt be. Megnézette valakivel a töltőt, kimérte, szerinte a töltő is rossz (ezt nem küldte el sajnos).
Elküldte hozzám a gépet, 65 és 90 W-os töltővel is próbáltam, nem jelez töltést a gép.
Akksit teszteltem másik T420-ban, működik. Próbáltam az akksi ki, 10x 1mp, majd 30 mp power gomb trükköt, az alsó nyiláson kivettem a RAM-ot is, úgy is próbáltam. Nem indul a gép se akksival, se akksi nélkül. 24 órát pihentettem akksi nélkül stb. Szóval ami eszembe jutott, kipróbáltam.Van valami ötletetek, illetve tudtok ajánlani szervizest Pesten?
Köszönöm
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo x220 hang "problémám" van.
A helyzet az,hogy nagyon halk a gép.
Win7- alatt is az volt,maximum hangerőn a vlc-t 150%-ra kell csavarni ha hallani szeretnék valamit.
Ha tőlem kb 5 méterre normál hangerőn a gyerek mesét néz már csak fülessel boldogulok.
Normális ez szerintetek?
Süketnek nem gondolnám magam
Ugyan abban a szituációban másik gép hangját tökéletesen hallom nincs probléma,szóval mindenképp ez a kis gép a halk,csak nem tudom miért. -
WaterWave
veterán
Sziasztok...
Kis help kéne... T431s thinkpadom van, és szeretném beállítani, hogy kétujjas görgetésnél ha lefelé huzom a touchpadon akkor ne felfelé görgessen a lapon, hanem ugyancsak lefelé... tehát ennek a beállítási elérhetőségét meg tudja valaki mondani, hogy hol találom?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Zoli986
tag
válasz fattyu #93660 üzenetére
Láttam már,sőt láttam már ettől kisebb "hangkeltőt" is ami jobban szólt.
Bíztam benne,hogy csak szoftveres probléma lehet.
Végül is annyit sikerült találni a hang beállításoknál,hogy loudness equalization,ezt bepipálva sokkal jobb lett a hang,bár így sem fogok megsüketülni tőle. -
Tim82
félisten
válasz Zoli986 #93665 üzenetére
Azért az X220 alaplapi hangkártyája ettől még nem fog 5.1-ként üzemelni, csak sztereót (2.0/2.1) tud.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
WaterWave
veterán
windows 10
vezérlőpultban van egy egér opció, azon belül felül thinkpad fül... majd advanced, de sehol se találom...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz vasalarcos #93657 üzenetére
Esetleg még az alaplapi elem eltávolítását / visszarakását is kipróbálhatod.
1100 Backup battery
For access, remove these FRUs in order:
• “1010 Battery pack” on page 67
• “1050 DIMM slot cover” on page 73
• “1080 Keyboard” on page 77 -
magyarzoltan
tag
Sziasztok
Adott egy X220-as i5 2520M procival, pénteken elkezdett egy olyan hülyeséget hogyha nincs bent az aksi a proci nem hajlandó "speed-step"-et alkalmazni, fixen beáll 0,78GHz-re oszt' jónapot. Finoman fogalmazva is k...va idegesítő viszonylag sokat használom asztalon dokkolóban és olyankor kiszedem az akkut ne kínlódjon meg hátha így egy évvel tovább bírja Win 10 pro van rajta. Mi lehet az ok? Akkuval gyönyörűen megy még a 3ghz over clock is, akkor is ha töltőn van és akkor is ha nem
-
Thom!
veterán
Üdv.
Érdeklődök magyar nyelvű billentyűzetet keresek yoga 260-hoz, tud vki megbízható forrást?
-
Frawly
veterán
válasz magyarzoltan #93673 üzenetére
Ez nem bug, hanem feature. Ha nincs benne aksi, vagy van benne, de nincs töltőre dugva, akkor a procinak max 800 MHz a frekije. Lehet valami mod BIOS-szal meg lehet kerülni, majd a nálam tapasztaltabb szakik megmondják.
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #93673 üzenetére
65 wattos táp.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Pubszon
veterán
válasz magyarzoltan #93677 üzenetére
Csak akku nélkül és 65w-os töltővel van ez így. Ha van benne jó akku vagy nagyobb töltő, akkor nincs ez.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
CsakEgySrác
csendes tag
Sziasztok!
T430 minden ramot megeszik? Vagy kell valamire odafigyelnem?
-
Vigilante
őstag
13"-os Lenovo Thinkpad. A probléma a következő: Egyik napról a másikra, a billentyűzetét használva elkezdett belaggolni gépelés közben. Betűket emiatt ki is hagy. Na már most, ha rákötök egy külső billentyűzetet, tökéletesen működik. Touch pad volt letiltva, egy ideig jó volt, aztán megint rotty. Vírusirtó nincs. billentyűszűrés kikapcsolva.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Fkris
őstag
Tudtok nekem légyszi linkelni egy olyan Battery Managert, ami megy T430 W8.1 en, és tudok vele threshold-ot állítani?
Melyik driver kell még hozzá?
Köszi!
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
gurubefree
senior tag
Sziasztok
Hogy hangzik az amikor megrendelek egy T460s ( i5 6300u , 12GB ram , 256GB ssd ) es kapok egy T460s-t i7 6600u , 20GB ram + 256GB ssd . (£625 uj , dobozos , gyari garancia ) nem eltem panasszal
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
Frawly
veterán
válasz gurubefree #93688 üzenetére
Az igen. Gondolom már csak az az egy gépük volt, nem akartak pénzt visszaadni, meg megbontani bővítéseket kiveendő, így elküldték azt a gépet, ami volt nekik raktáron. Nem hinném, hogy tévedésből küldték volna. Azért egy 512-es SSD-t beletehettek még volna A 20 giga RAM szép, én még 16-ot sem tudok kihasználni az X220-ban, csak azért bővítettem akkorára, hogy ki legyen maxolva és ne kelljen a jövőben még egy kört futni vele.
[ Szerkesztve ]
-
gurubefree
senior tag
válasz Frawly #93689 üzenetére
"NEW sealed box Lenovo ThinkPad T460s Laptop - 14" (1920X1080) Display - Intel i5-6300U 2.40GHz - 12GB Ram - 256GB SSD – Intel HD Graphics 520 Video - Wifi/Bluetooth - Backlit Keyboard - Webcam - Windows 10 Pro 64-Bit"
Igy volt hirdetve . £675 volt az ar . Best offer-el elhoztam £625-ert ! Es meg van neki egy Lehet meg is veszem. XD
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
MODERÁTOR
válasz gurubefree #93690 üzenetére
És hol?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
azbest
félisten
valaki tapasztalt olyat, hogy win10 1703 alatt a thinkpadje néha gondol egyet és lehibernálja magát? Néztem az eseménynaplót és aszerint azt hiszi, hogy az aku határérték alá merült és ezért hibernálódik. Csakhogy hálózati áramról megy és az akku is 90% töltöttségű. T430 egyébként. A System udate szerint minden driver és power manager friss, nem mond újabbat.
Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy mostanában sokat használok mellette linuxot. De az is lehet, hogy valami frissítés hozta be. A fast startupot win alatt kikapcsoltam egyébként is, mert a külső egér és bill kombót nem kezeli jól alvásból ébredve mellette (nem tölti be újra a drivereket vele és ez alváskor, multibootkor problémát tud okozni).
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
TP T420 eseten milyen funkciok nem mukodnek win10 oprendszer alatt ? hangero OSD , Power manager, ujlenyomatolvaso, fenyero osd, ?
-
FerNandor
őstag
Sziasztok. Vettem egy T430-at. Gyors kérdés: minden t430-nak van billentyűzet háttérvilágítása. Én úgy olvastam, hogy ige., 2 fokozatú +a thinklight. Fn+space-re azonban csak a thinklight kapcsol.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van egy angol billentyűs x230-as tudna valaki adni magyar billentyűzetet hozzá? Vagy esetleg ajánlani nem gagyi matricát?
-
Tikakukac
titán
válasz FerNandor #93695 üzenetére
Hát nem tudom mit olvastál, de azt az oldalt többet ne olvasd. Space amúgy is mutatja, meg eleve más is a backlites bill. Ha a kis fény felfelé mutat akkor van lent is villbill, ha lefelé akkor csak thinklight.
Neked gyanúsan csak fenti lámpa van, jogos amúgy, hogy ezt vétel előtt illene megnézni szvsz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz noorbertt #93696 üzenetére
Magyar billentyűzetet ingyen szerintem senki sem, aprón olyan 7k-tól felfelé kezdődik.
Matricából én a szokott embereknél (akiktől vehető jobb billentyűzetmatricázással van tapasztalat -> west, Laptopsystem) érdeklődnék.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
FerNandor
őstag
válasz Tikakukac #93697 üzenetére
Köszi. Valóban, ezen csak felülről világítós a szimbólum. Nem baj ez nekem, csak akkor valahol félreolvastam vagy csak mást hittem
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest