-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok.
Úgy látszik ideje újrapasztázni X220 notimat. Fórumokon olvasva 40-45C általában az idle temp. TPFanControl-al teljesen járatva a ventit le tudom vinni 55-re, BIOS módban 60, Smart módban 65 környékén áll. Ez gyári beállítás mellett 15-20 fokos plusz. Ha már úgyis szét lesz kapva a gép, érdemes lehet a komplett venti részt cserélni? Ezt találtam cserének.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
HSM
félisten
A hagy ige angolban a "let". Ezért is gondolom, hogy azt jelenti amit írtam, mert milló más módon, egyértelműen ki lehetett volna fejteni, hogy a 100%-ig töltéssel van baj, de nem, konzekvensen és határozottan a a 100%-on tartást emlegeti, ami egy hosszabb idejű valami.
-
Tim82
félisten
A hagy ige angolban a "let".
Tankönyvi angolban lehet csak ezzel kifejezni.
Mindegy, nyelvi értelmezési különbségen vitázunk, valamint úgy gondolom, hogy a szövegkörnyezetet is a saját álláspontodnak megfelelően értelmezed, részemről itt a vége.
*
tonyrulez: Fórumokon olvasva 40-45C általában az idle temp.Utoljára Win 7 alatt láttam kb. ilyen hőmérsékleteket az X220-amon (akkor is inkább 45-50 C), Win 10 alatt jó 10 fokkal melegebb a gép.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HSM
félisten
"úgy gondolom, hogy a szövegkörnyezetet is a saját álláspontodnak megfelelően értelmezed"
Éppen fordítva, az álláspontom éppen a szöveg értelmezésem révén alakult ki. Ez csupán nem változott meg az érveitek hatására.Amúgy igen, attól tartok, itt rajtunk kívülálló okok révén most nem fogunk konszenzusra jutni.
[ Szerkesztve ]
-
Fkris
őstag
válasz Csepi95 #92806 üzenetére
Igaz más kategória, de nekem a t430 55 fok körül van, és 60-65nél kapcsol smarton a TPFC ventit.
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
SUPREME7
addikt
válasz SUPREME7 #92557 üzenetére
Ahogy ígértem, jelentkezem kínai IPS panel ügyben:
https://logout.hu/bejegyzes/supreme7/thinkpad_230_low_budget_ips_felujitas.html
Kicsit formába öntöttem a logoutra, így egyszerűbb mint ide berakni, talán többekhez is eljut
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az R500-hoz szerettem volna drivert letölteni, de ahogy látom megújúlt a Lenovo oldala és újabb gépekhez van csak driver. Tud valaki segíteni merre talállok drivert az R500-hoz?Üdv, Zoli
-
Taoharcos
aktív tag
-
Fkris
őstag
Akksi ügyben van valami fejlemény?
Elég satnya, hogy egy szökés rész plusz egy JLU duplaepizod kinyírja 10%ra az akksit. (T430)"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
Fkris
őstag
válasz Tikakukac #92819 üzenetére
Jó, h 80as, de milyen állapotban? Mert ez a fontosabb
Köszönöm azért, ha találok valamit, énis szólok!
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
MrSealRD
veterán
válasz tonyrulez #92822 üzenetére
Valamelyik Lenovo Settings alkalmazásban nézz körül... Mintha ott láttam volna, valami auto-fényerő állítást.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Fkris
őstag
válasz Tikakukac #92821 üzenetére
Mea culpa, a teljesítményére hittem gyorsan, hogy 80-as.
De olyan nincs is belőle."...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
törölt tag
T420-hoz szeretnék 9cellás akkut venni
- van gyári, 90%-os 12ezerért itthon,
- vagy új utángyártott 9ezerért kínából.
Gyári használt SONY cellás megér 12ezret szerintetek? -
scarbantia
aktív tag
SRÁCOK!!!
http://blog.lenovo.com/en/blog/retro-thinkpad-its-alive/
Tudom, tudom... de azért én örülök neki. Hátha történik valami más is. Vagy elindul valami folyamat.
Nem tudom milyen lesz, de 2017-ben rendes billentyűzetet kaphat egy ThinkPad!Tippre egyébként az X301 talán méltó utóda lehetne. Bár félek, hogy csak valami bazári cucc lesz, nem egy igazi munkagép.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz scarbantia #92829 üzenetére
Inkább szomorú a dolog kicsit.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz scarbantia #92829 üzenetére
Lehet mégis lehet még modernebb notim, mint a T420?
Én csak attól tartok kicsit, nehogy eltolják nagyon az árazást, hogy "special edition".
-
Tikakukac
titán
Biztos lehetsz benne, hogy mocsok ára lesz és korlátozott darab.
Abban meg főleg biztos lehetsz, hogy nem lesz kiadva a piacra natúrban rendes billes, roll-cage-re épített gép. Ez piacmegnyugtatás és fanboyok szájának betömése, de annak mondjuk okés
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bigrock
addikt
Üdv!
X230-hoz melyik tpfancontrol alkalmazást töltsem le innen, ami együttműködik a Lenovo Settings-el Win10 x64 alatt? (szervíz, vagy futtatható verzió?)
Köszönet! -
metal01
őstag
Nagyon érdekes laptop jön októberben. Érdekes, de inkább az a retro TP jönne...
-
őstag
válasz metal01 #92837 üzenetére
ez "gay", nem ThinkPad ... -.-'
Ahogy belegondolok, talán sohase volt jó a Thinkpad széria, Dell Precisionökhöz képest
Talán W700 és W701(ds), csak most P70 van pofátlan árért, s a minőséget nem merem megkérdezni ... volt valakinek vele tapasztalata?Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
scarbantia
aktív tag
válasz metal01 #92837 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe: #92829
Azon gondolkoztam, hogy lesz-e mögötte tartalom, vagy csak valami annak látszó dolog lesz, de azt gondolom, hogy mivel a célcsoport különösen érzékeny rá, hogy mit is kap, ezért nem merik majd kiszúrni a nép szemét valami szeméttel. Az más kérdés, hogy milyen áron. Bár el tudom képzelni, hogy valami tűrhető felára lesz neki, ugyanis esélyes, hogy így sokat megvesznek belőle. Ha kibírható ára lesz, és netán tarolnak vele a piacon, akkor azért hátha elgondolkoznak a Lenovonál. Legalább egy classic keyboard opció erejéig. Több nem valószínű, mert az már pénzbe kerül nekik. De egyébként egy P51-es szerintem ma is korrekt darab, a billentyűzetet és a forrasztott CPU-t leszámítva.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Bluesummers #92839 üzenetére
Anno a W700-ak is nagyon sokba kerültek. Személyes tapasztalatom nincs a P szériával, de több helyen leírták a P50-nél, hogy lényegesen jobb az építési minősége, de az is igaz, hogy a W540 után nem volt nehéz jobbat csinálni.
Viszont örvendetes, hogy kezdenek jó kijelzőket rakni TP-be. Még mindig keresni kell a jót, de legalább már van, egyre több a PWM mentes panel. Pl. most a P51 4K panelje, PWM mentes, 100% sRGB, és 87% AdobeRGB lefedettséggel. Ráadásul ezek egy ideje már 8bites panelek, így tűrhetően lehet grafikázni rajtuk, ráadásul alapvetően jó paneltípusok. (a P50-be még valami béna 4K panel került)
De mindegyik kijelzőméretben van korrekt IPS panel. Viszont persze egyre problémásabb gépek épülnek köré, forrasztott RAM-al, béna hűtéssel, stb...
-
metal01
őstag
válasz scarbantia #92840 üzenetére
Sorry, nem vettem észre, pedig direkt visszanéztem, hogy valaki linkelte-e már :/
OK, kell az innováció, de ez?! Inkább a régi, jól bevált strapabíró felépítés mai hardverrel. Nekem ez lenne a nagy dobás.
(#92839) Bluesummers: Azért a W-széria nem rossz. W510/520/530 volt már a kezeim között, nem nagyon tudok róluk rosszat mondani. A 17"-os modelleket nem ismerem annyira.
(#92838) HSM: Jó mi? Nagyon fontos újítás.
-
scarbantia
aktív tag
válasz metal01 #92842 üzenetére
Mást linkeltem, de ha jól sejtem nem olvasol. Arra utaltam, amit épp hiányoltál.
Ez a hajlékony izé meg nem érdekel, szerencsére ez nem vált le semmit(remélhetőleg soha). Persze hülyeségekbe ölik a fejlesztést, de ez leginkább csak egy kis izé, hogy beszéljenek róluk.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz scarbantia #92843 üzenetére
Csak rákattintottam. Azt hittem ua. Elolvastam. Biztató infó, thx
-
őstag
válasz metal01 #92842 üzenetére
W500-tól W520-ig volt csak, de ami a lényeg, hogy nem cserélhetsz bennük graf.kártyát, ha úgy adódna. Én nagyon régen még tévhitben éltem, hogy a W500-asnál cserélhető a kártya, mivel notebookchecken úgy ábrázolták mini ikonban a 3650-es képét mintha különálló lenne: [link] Még W550S-ből is sikerült tesztelnem, ami nem rossz, nem rossz ... de szintén minden itegrált, s ha nem IPS Touch-os képernyőt fogtál ki, akkor közepesen csúnya volt szegényke, belátási szögeken észrevettem, hogy nem kóser egy ilyen drága masinába. Legalább az akku ideje valóban brutál sokáig bírta, 12-15 órát is el tudtam vele lenni! (attól függ mit csináltam rajta!)
szerk: W530/W540/W541 kimaradtak[ Szerkesztve ]
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
KFORboy
senior tag
Halihó
W510-en gondolkodom
Core i7 Q820
Fx880m stb...Újra nekiülnék játszadozni is kicsit, pl GTA V ha megszorításokkal is, de elfutna rajta?
Illetve ez is még TP minőség?
Nagyon hozzászoktam a T500-am zajtalan nem kazánná forrósodó működéshez és persze kényelmes szerelhetőségéhez... remélem ennél is nyomonérhető marad a dolog.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
KFORboy
senior tag
válasz Tikakukac #92847 üzenetére
: /
Pedig pont azt látom YT-os videókban, hogy gyerek játszik notin, ezzel a karival, hasonló procival... gyak csak több RAM-ot kell belepakolni (ki kell maxolni 16Gb-ra) és elmegy medium-low -on ami igazából totál emészthető, és nemigazán fogok sírni 1024x768 -as felbontás miatt és társai...
Elkezdte újra mozgatni a fantáziám a lightos gamerkedés de az asztali gép valahogy nem szimpi... noti téren meg tudjuk, hogy ha volt ThinkPaded, azután más nem is kell :")
Persze értem, velem vannak bajok fejben, hogy egy hadi biztos magnézium kockán akarok gémerkedni...
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
peti_s
addikt
Üdv! Van egy X201-es laptopom, és egy 56Wh-ás akkum bele, ami sajnos már kb 2 éve bizony max 5 percet bírt, jelenleg 92%-os "wear level" szintje van. De, valami oknál fogva, a szokásos 5Wh-ásnak jegyzett teljes töltés egyszer tovább ment, és 400%-os kapacitásom lett, bírta is kb. fél órát a laptop. A kérdésem az lenne, ha van ekkora kapacitása még az akkunak, de az elektronika lekorlátozza, lehet ezzel kezdeni valamit? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest