-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #93047 üzenetére
Z50-75 IdeaPad-re váltsanak, az a kijelző ütni fog.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. Thinkpad 10 2nd rohangálós tabletemen nem működik a képernyő automatikus elforgatása. Sőt, gépházon belül a tájolásnál nincs is ilyen opció, csak álló, fekvő, meg ugyanezekből fejjel lefele.
Mi lehet a gond? Valami frissítés szúrhatta el? Most olyan, mintha nem is lenne benne szenzor.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Tikakukac
titán
Hardver vagy szoftver, derítsd ki. Frissíteni pedig, hát, nem tudom hány év kell még, hogy kitapasztalják az emberek ezt hogyan is szabad. 1 hete az új csodaturbóWin10 update 2 gépet ölt meg a baráti körben, szerencsére van hely, így a legtöbb géptípusra van image Acronisban. Szánalmas.
Mirr Murr: Azon sírtam anno. Meg az egyik enyhén túltolt boltban az SLI kijelző duma. Félelmetesen felhígult a szakma.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #93054 üzenetére
"Hardver vagy szoftver, derítsd ki."
Nagy ötlet, köszi! És mégis hogyan? Egyébként meg nem fogok szarozni a frissítések letiltásával. Legalább alapszintű hacker tudás kell hozzá, hogy korrektül letiltsa az ember. Utána meg ha nem telepít valami biztonsági frissítést emiatt és benyal valami csúnya zsaroló vírust, vagy mittoménmit, akkor azért vagyok a hülye.
-
Tikakukac
titán
Úgy, hogy raksz fel szépen valamilyen Linuxot vagy más Wint. Ha ott sincs sehogy és közben nem tiltogattál le semmit, na akkor marad a fejvakarás és élvezkedés, hogy ki fogja megcsinálni. Ez az alap, mindig. Régen én is nekiestem a rendszernek, beállításoknak, meg bújtam netet. Abból indulunk ki, hogy ha valami elszállt piszka nélkül, akkor kell másik meghajtó, tiszta rendszer és nekiesni. Ha szűz driverezve is szemét, akkor van gond, az hardver. Ha úgy jó, akkor szoftver és lehet keresni az eredeti meghajtón a problémát. Ezy as f*ck, mindig bejön és az egyértelmű típushibákat kivéve mindig ez a leggyorsabb és legpontosabb
Tekintve, hogy a Win önmagában egy hatalmas nyitott kapu, így ha be akarsz szívni valami vackot, meg fog történni. Tudod, a vírusok és kártékonyságok mindig hamarabb vannak, mint a tapaszok. Így ha jön valami, értesítést kérsz és azt az egy csomagot felteszed. Nem céges környezetben kell menedzselnem sok gépet és ennél jobb kivitelezést még sosem tudtam összehozni
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #93056 üzenetére
Köszi Ez az a gép, ahol nem fogok ilyen beállítgatásokkal vacakolni (már ami a frissítéseket illeti), ez amolyan fogom-viszem, "ütöm-vágom"
A probléma tesztelésére vonatkozó tippet megszívlelem, még úgysincs olyan sok minden telepítve, kevés vérveszteséggel nyomhatom a resetet.
-
fattyu
veterán
van itthon x220 x230T x230 t530 w530 Helix
Meg z620, hp9470m
Asszem van baj... meg sem említem úton a yoga meg egy mac....a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
_q
addikt
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad Helix. Ha minden igaz sajátgép->kezelés->lemezkezelés alatt látható egy helyreállítási partíció, feltételezhetően windows 8.1-el 488 MB méretben. A kérdem az lenne, hogy ezt hogyan tudom elérni? Sajágépben nincs ilyen meghajtó, Jelenleg windows 10 van telepítve.
Másik problémám, hogy win 8.1-en nem tudom volt-e driver hiba, de ott se és win 10-en se működik a toll. Ezt hogyan lehetne orvosolni?
-
RnJ
tag
Sziasztok,
van a TP W500 T9600, 8GB DDR+, ATi FireGL 5700 512MB gépem, tettem bele egy új 128-as SSD-t és a HD Sentinel azt írja ki, hogy TRIM támogatott, de nem aktív. A korábbi SSD-nél 5 évvel ezelőtt megoldottam, de most nem nagyon van rá időm keresgélni, viszont jó lenne, ha működne.
Az oprendszer Win7 64bit
Driver: Intel ICH9M-e/M SATA AHCI controller 8.9.2.1002-es verzióKöszi a segítséget!
-
_q
addikt
válasz Pubszon #93062 üzenetére
Sikerült windowst telepíteni. Viszont a toll nem működik.
Van akinek érintőkijelzős laptop-ja van és hasonlót vett észre? Wacom driver nem akar települni, azt írja nem támogatott a tablet, pedig a lenovo hivatalos driverét szedtem le. Ujjal történő érzékeléssel működik, csak a tollat nem tudom telepíteni és használni.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad T420 hangprobléma. Hangkártyával van hang, ha a noti hangszórót próbálom akkor a hangokra csak pukizik egyet. Indulásnál, kikapcsolásnál is, gondolom ebből következtetve hardveresen halt meg valami.
Ezt lehet javítani vagy hagyni kell a fenébe?
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
buherka
addikt
Hangszóró döglött meg szerintem. Nekem is volt má ilyen. Jó nagy pukkanás halható ki és bekapcsolásnál.
Gariban cserélték a hangszórót és azóta jó.
Ha neked már nincs garancia a gépen, akkor irány az ebay vagy Ali...pár ezres tétel.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
_q
addikt
Senkinek sincs érintőkijelzős laptopja?
-
-
Tikakukac
titán
Ahham, hát tisztázni kellene akkor minek és hogyan kellene belül lennie és műküdnie. Utána friss rendszer és ha nincs eszközkezelőben telepíthető wacom rész akkor az vagy hibás vagy nincs is benne. X-es tableteknél ez volt.
-
Pubszon
veterán
Apám T520-ába lévő Sanyo 9 cellás akku aminek elhasználódása kevesebb mint 50% volt egyik napról a másikra megadta magát, érzékeli, hogy a gépbe van de az akku led a fedélen sárgán villog és a töltést sem veszi.
Ekkor az akkunak lőttek és mehet a szemétbe? Vagy valamit lehet még tenni?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
T520-hoz lehet kapni külön is a kijelző alatt lévő csíkot, amin rajta van a típusszám?
Tettem a gépbe bluetooth modult, de mivel gyárilag nem volt benne, ezért nem világít át a helye, nem látszik, hogy be van-e kapcsolva.Vagy kijelző kerete (75Y4528) van valakinek?
-
Tim82
félisten
válasz #11620608 #93092 üzenetére
T520-hoz lehet kapni külön is a kijelző alatt lévő csíkot, amin rajta van a típusszám?
eBay-en, AliExpress-en "clear plate", "status indicator", "LED light indicator" keresőszavakkal és ezek esetleges kombinációival érdemes keresgélni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Köszönöm, találtam is, T520 LCD Bezel Sticker Light Indicator Wifi Bluetooth Plate néven fut az ebay-en.
Más kérdés:
T520-ba milyen 3G vagy LTE modemet lehet betenni? Olyan kellene, ami tudja a wifit is kezelni. Ha jól tudom a Gobi 2000 ilyen, csak az épp T520-ban nem volt.T520-hoz Gobi 3000-at adtak, de az meg a wifit nem kezeli.
-
törölt tag
válasz #11620608 #93094 üzenetére
Megnéztem időközben fotón a Gobi 2000-es és 3000-es kártyákat ami sajnos teljes méretűek, ezek szerint ha T520-on mobilinternetet és wifit is szeretnék egyszerre, akkor bukom az mSATA vinyót.
Ahogy látom, ami meg fél méretű kártya (pl. Ericsson), az meg nem tudja a wifit.[ Szerkesztve ]
-
Dio111
tag
Sziasztok!
Azon vacilállok, hogy van e értelme ennek a cserének.
Van 1 T420asom i5 ös procival ezt használom mindenhol illetve x220t-m i7es procival amit a műhelybe illetve filmnézésre használok.
Van kézenfogható javulás ha a T420ba raknám az i7 et vagy kár a melóért? -
Tim82
félisten
válasz Dio111 #93096 üzenetére
Hogyan gondoltad, az X220t alaplapját valahogy átberhelve a T420-ba? Mert másképpen nem fog menni, az X220t-nél alaplapra van forrasztva a proci.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest