- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Megjavult a hónapok óta alaplaphibásnak Thinkpadem. CMOS elem nélküli, egyszeri elindítás megoldotta a gondot. Valaki le tudná vezetni nekem, mi játszódik le ilyenkor a gép lelkében? Teljesen alaplap/videókártya szimptómás tüneteket produkált - elindul, képet nem ad, boot nem következik el - más villámcsapás vagy egyéb, nagyobb áramlöket után számol be ilyesmi hibáról és megoldásáról, ez utóbbi történt az enyémmel is. No?
-
Gondwana
addikt
válasz totron #86902 üzenetére
A napfolttevékenységcsökkenés és a BREXIT együttes hatàsa lehet...
Màs: egyre jobban foglalkoztat, hogy az egyik affs panelt HiCRI-LEDesìtsem az X201-ben. Lassù folyamat lesz (a wacombekötéstől lassùbb), de majd beszàmolok.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
A feleségem egyre többet kell, hogy latoppot cipeljen magáva, így az amúgy jól bevált t500-as utódját keresem. Nem kell erőmű, a lényeg hogy az aksi jól bírja és viszonylag könnyű legyen és jó lenne azért 1600 x 900 -as felbontás is. Alapvetően 2 típus közt vacillálok, a t420 és a t430. Melyikben érdemesebb gondolkodni? Az x sorozat (x200 volt már) méretben már túl kicsi. Előre is köszi a tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
spuros
őstag
válasz spuros #86807 üzenetére
nos tegnap ismét próbáltam az X201-esbe memóriát venni.. 2x4 Gb 1066 MHz-es Geil típust találtam az aprók között. Gondoltam régebbi típus, 2x4 gb és nem 1x8. hátha......
De ez sem volt jó! Win bootnál kifagy vagy kékhalál. Tudnátok segíteni milyen lenne a jó választás? Kezd már elmenni a kedvem az egész bővítéstől, de jó lenne egy kicsit több kakaó.
-
Tim82
félisten
válasz spuros #86909 üzenetére
Nem tudom, milyen az a Geil modulpáros. Magam részéről ennyit tudok csak mondani, az ott írtak biztosan mennek. [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jani0114
tag
válasz spuros #86909 üzenetére
A memória cserénél kimeríted a feszültséget teljesen? Mert az is tud galibát okozni. Úgy szokás hogy: hálózat le, akku ki, memória ki, bekapcs gomb megnyom hosszan, új memória be, akku be, bekapcs gomb be. Amikor akku nélkül nyomod a bekapcs gombot, akkor az esetleges maradék feszültségeket kimeríted a gépből. Ennyivel is kevesebb hiba lehetőség marad. Vagy lehet hoigy legtöbbször ez a megoldás.
-
totron
addikt
T500 milyen wifi kártyát fogad? Mert ez a Broadcom méretileg pont nem jó bele.
-
Tim82
félisten
válasz totron #86914 üzenetére
Teljes méretűt. Gondolom, feleset próbálsz beletenni, ha már nem néztél utána -> Google: Thinkpad T500 Hardware Maintenance Manual, pdf letölt, megnéz... Vegyél hozzá toldólemezt eBay-ről vagy AliExpress-ről, azzal be tudod tenni.
Ld. itt a jobbra lévő kettő kártyát a teljes vs félhosszú méret különbségéről.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Még valami: a Broadcom kártya csak no whitelist-es BIOS-szal fog menni a T500-ban...
-
-
Tim82
félisten
-
havri1
félisten
Quadro1000M -nél jelent valamit, ha performance drivert telepítek? Vagy hogy lehet többet kihozni belőle?
BIOS-ban az i7-nél miket kellene állítani, hogy a max teljesítményt tudjam letesztelni?havri
-
Tim82
félisten
-
Francia91
veterán
válasz havri1 #86920 üzenetére
Ha a Turbo Boost engedélyezve van, akkor tudsz max teljesítményt tesztelni
Nekem Quadro 2000M van (igaz, egy HP 8560W-ben), a hivatalos legfrissebb driver van fent hozzá, teljesítményben így is bőven megfelel, de itt találtam infókat, hogy mi a különbség a Quadro driverek között, ha tudsz angolul[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Teplic
tag
mai napig egy r61-et nyüstölök és imádom még mindig!
-
félisten
-
SidCorky
őstag
X201-et mennyire bonyolult szétszedni hogy újrapasztázzam, illetve maga a művelet mennyire nagy tudomány ha még nem csináltam ilyet? A billentyűzetet ki tudom szedni hogy kicsit kipucoljam a géppel együtt? Nagyon melegszik, kb fél éve vettem a laptopsystemnél, azóta, és gondolom ott se nagyon volt takarítva. Milyen pasztát ajánlanátok hozzá?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz SidCorky #86929 üzenetére
Itt megtalálod a szétszedés műveletét, szerintem nézd át részletesen és döntsd el az alapján: [link]
Nekem úgy tűnik, hogy teljesen szét kell hozzá kapni a gépet. Elvileg nem túl bonyolult, de azért gyakorlatot igényel és nem árt ha kisebb szétszedős műveletekből már van tapasztalat.Az Arctic elég jó pasztákat árul:
MX-2: [link] [link]
MX-4: [link] [link] -
Tim82
félisten
válasz Flashcash #86930 üzenetére
Teljesen biztos, hogy szét kell kapni a gépet, mivel az alaplap és az alsó burkolat között van a hűtés, addig nem is férsz hozzá, amíg ki nem szeded az alaplapot - tapasztalat alapján mondom. Ez egyébként az X szériás Thinkpad-eknél így van.
[ Szerkesztve ]
-
solaris7
tag
Sziasztok!
A fentiekhez kapcsolódna a kérdésem X220-nál is ez a helyzet egy újra pasztázásnál? Alaplapot ki kell venni?
Látom Tim82 megválaszolta a kérdésem Hűha ez nem biztos hogy menne.
T61-T400-T500 még megoldható feladat volt.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A jelölt hangbillentyőket nem lehet kiszedni a billentyűzetből? (vagy csak egyszer lehet , a gugli nem dobott nagyon semmit, szóval gondolom nem)
Mondjuk ha lehetne sem valószínű, hogy orvoslást találnék a nehéz megnyomásukra/érzéketlenségükre, régi, aztán valami anyag elérett ott vagy mindig alja volt azt nem tudom...
**Illetve mibőél lehet nagy valószínűséggel megmondani, hogy kinyitottak-e már egy W520-ast korábban valami nagy buherára vagy sem? Csavarfejek állapota valamilyen helyen tán...?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz solaris7 #86937 üzenetére
X220-nál is az alaplap és az alsó burkolat között van, tehát ha csak leveszed a billentyűzetet, nem láthatod.
csubuka: valószínűleg nem cserélhetőek.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Idősebb szülőnek keresek TP-t. T400/500 illetve ennek megfelelő 10-es széria jöhet szóba. A keret felső határa 50K. Alap netes felhasználás, skype, youtube...semmi különös. Hirtelen ránéztem az apróra és kisebb dilemmába kerültem.
A 10-es széria kis szerencsével pont kiüti a keretet de akkor már nem fér bele semmi, tehát szerencsés kiépítést kell találni. Fontos lenne a szép állapot viszont 400/500-ból egyre nehezebb lesz ilyet találni aminek nem lóg a zsanérja és nem rágta meg a kutya... Viszont az ára miatt akár beleférne egy SSD... Ez időtállóságban viszont az újabb széria lenne a jobb, mert biztos, hogy nem lesz gépvásárlás a közeli jövőben...Volt már valaki hasonló cipőben? Melyik szériát preferálnátok és miért?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
senior tag
válasz MrSealRD #86943 üzenetére
Volt ilyen küldetés, a szüleimnek és apósoméknak is. A nagyfelbontású kijelző felesleges, az SSD felesleges, viszont lássák a különbséget a 14 -15 között, mert lehet hogy a kisebb kijelző nem fog tetszeni nekik. Így lett anyumnak a végén egy márkaidegen Dell E6500, apósnak meg egy T400, mert ő viszi sakkversenyekre. + a T410 45-50.000 körül szerintem nem lehetetlen úgy hogy már minden szükséges benne legyen (4 giga ram, vinyó, webkamera).
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
MrSealRD
veterán
(#86944) soldi3r & (#86945) davenport Az SSD-re csak azért gondoltam, mert jelenleg valami ezeréves asztali gépük van és sokat panaszkodnak, hogy lassú gép... De én sem érzem, ezt komoly prioritásnak csak ha belefér akkor miért ne.
A kijelzőből 15"-re gondoltam én is és valami alap 1280x800 felbontásban a jó láthatóság miatt. A gép nem lesz hordozva, max egyik szobából a másikba néha...
Szóval akkor az a kérdés, hogy T500 vagy T510 lenne erre a jobb?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
totron
addikt
válasz MrSealRD #86943 üzenetére
Német importosból kifejezetten nagyarányú a jó állapot, mert azok jellemzően nem magánkézben szolgálták meg az idejüket, hanem vállalati környezetben, prezentációs topiként vagy egyéb hasonló jóság keretében. A zsanér meg típushiba, ne zavarjon, felfogás kérdése a dolog, engem sokminden zavar, ami másokat nem, de ezzel pont együtt lehet élni, persze szerintem.
Ha már 500: eddig szemre is, de telókamerával megnézve végképp az van, hogy max fényerőn nincs vibri, egyet lefelé váltva viszont már van, ez ilyen LED-es szimptóma, de ha jól tudom 1650x1080-ból csak CCFL van. Miért vibrul? Sokkal fárasztóbban egyébként, mint egy MekBuk, ami tényleg ledes és annál is fárad a szem.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest