- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Mivel olvastattad ki? Amennyire én tudom, a ProduKey nevű programot szokták ajánlani - személyes tapasztalatom nincs vele, eddig mindig licenszmatricán lévő termékkulcs alapján telepítettem-aktiváltam Windows 10-et.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
Progi váltások, egyszer sikerült valami értelmeset kihozni. Egyébként utolsó ilyen volt, az, hogy nőgyógyász diploma kell ilyen művelethez nevetséges. Megoldás fórumban tiltott, de élj vele. Egyszerűbb az élet, lelkiismereted pedig lehet nyugodt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
Ja igen, az egy darab Lenovo Miix 300 10IBY-nél nem volt matrica, de ott nem is volt gond a Win 10 Home 32 bit aktiválással.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
zsoltix
tag
Lenovo x220 notimon szeretném a power managert feltelepíteni, hogy tudjam szabályozni a töltést. Win10-et használok. A fórumon olvastam, hogy régebbi verziót kéne telepítenem, de sajnos azokkal sem megy. Van már valami megoldás rá? Köszönöm
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Kis dilemmába kerültem.
Van egy T400-asunk (P8400, 4GB RAM, 160GB HDD, ATI VGA) kissé haldokló akkuval (10-15 perces). Mi lenne a célszerűbb megoldás, eladni így ahogy van (25k körül) és +40k ráfordítással vennem egy 420-at i5-tel (2520M, 4GB RAM, 320 HDD) vagy venni bele egy T9600-ot, egy új akkut valamint egy SSD-t (árban talán még olcsóbb valamivel) és használni tovább? Filmnézésre, netezésre, word alkalmazásokra van használva, semmi extra.A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
newmoonlight
senior tag
1.sz.villámkérdés: x230-as kijelzőjét valamelyikőtök ki tudja cserélni IPS-re?
2.sz.villámkérdés: Érdemes? (Élményfaktor? Kb. ár?)
3.sz. villámkérdés: Nincs valakinek valami(jó minőségű) fotója (egymás melletti) TN és IPS panelről?“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tim82
félisten
válasz newmoonlight #87118 üzenetére
Ki.
Érdemes.
X220/X230 viszonylatban nincs, X200-ról találsz fotókat, ha "X200 AFFS TN" kulcsszavakkal keresgélsz a topikban, kb. 2014 február-március környékén, Tikakukaccal nézegettünk pár kijelzőt és ő fotózott."You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87118 üzenetére
1. Érdekes kérdés
2. Azt te tudod érdemes-e. Élményfator az van, TN esetében nem látod mit csinálsz IPS esetében pedig igen. Ami nem gyenge upgrade. Ára: na ez faja kérdés, jó kis brexitelésre úgy megpukkant mindennek az ára, hogy meglepne ha megszokott árban lehetne 3 gömb fagyit is keresni 1 panelen.
3. Mókázást itt találsz Első 5 az IPS második 5 a TN.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87120 üzenetére
A fotók elég meggyőzőek. Mondjuk azt olvastam, hogy a TN kontrasztosabb, mint az IPS, ez nem tudom élőben mennyire érzékelhető. Érdekelne a dolog. Valakitől ajánlat? Konkrétum? (Akár privátban.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
Meglátjuk, régen ment még most ezek szerint nem. Áttöltöm valahova
newmoonlight: Kontrasztról nem tudok nyilatkozni, tekintve, hogy TN esetében 12 színed van kb. az is zsírkrétával és -20 fokos betekintési szög, így ha ötször annyi kontraszt van benne sem ér többet az olvadt fagyinál.
Apróra beütöd amit szeretnél és szerintem első találat lesz, szerintem kulcsszavaztam rendesen. Bár ezek szerint nem.
-
őstag
válasz stork13 #87112 üzenetére
SSD-t mindenképp! Még Intel Atomos notikba is tudok életet lehelni velük. Repeszteni nem fog, de még talán 1 évig kibírják. 4GB "elég", inkább 8GB.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
stork13
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Csere lesz, később SSD-t kap a 420.A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
veterán
w520 vs win10 tapasztalata van esetleg valakinek?
x220-on próbáltam, ott minden működött szépen (az akksi töltésének beállítása nem, de azt lehet hogy én bénáztam el, mert utóbb egy t60-on meg tudtam oldani), csak az egész olyan nehézkesebbnek tűnt, nem volt olyan szép sima, mint w7-en.hanyas vagy, te disznó?
-
madle
őstag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne. Először is, Szeged környékén lenne valaki aki tudna segíteni nekem egy T60 portalanításában és proci pasztázásban? Nem merem szétkapni mert nem értek hozzá, viszont nagyon szeretem a kis masinát.
Másik: SSD-t szeretnék bele, milyen csatlakozósat kell keresnem a HDD helyére? Illetve a HDD-t ezután csak Optibaybe tudom betenni?
Köszönöm előre is!
-
Tim82
félisten
Másodikra: bármilyen normál 2,5" méretű, SATA csatlakozós SSD jó lesz bele. A T60-ban lévő vezérlő SATA I-et tud, de a SATA II-III SSD-k természetesen kompatibilisek visszafelé.
Igen, a vinyóhoz Ultrabay keretet kell venned és az optikai meghajtó helyére tudod tenni.
-
Francia91
veterán
Szimpla, kisebb fajta Philips (kereszthornyú, köznéven csillag) csavarhúzó elég hozzá. Nem egy nagy ördöngősség amúgy, a TP T széria, a T60-as is egyszerúen szerelhetó masina. Én speciel vmennyire a környéken lakom, bár nem túl közel, 60 km-re Szegedtől
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Ahogy Francia91 is írta, elég egy csillag csavarhúzó hozzá.
Ha nekiállsz, szerintem a gyári dokumentációnál nincs jobb kézikönyv hozzá. Annyira ügyelj, hogy jól követhetően szortírozd a kivett csavarokat és nem lesz gond.
-
madle
őstag
Köszi mindkettőtöknek, megbírkozom akkor a dologgal, figyelmesen kipakolom a csavarokat.
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Az Nvidia Quadro NVS 3100 kirajzolja az 1 milliárd színt, tud 10 bitet? A nevében az van, hogy Quadro, és minden ilyen professzionális vga tud elvileg 10 bitet, nem a teljesítmény a lényeg, az tudom, hogy duplanulla, csak a megjelenítés. Mi a max. felbontás amit támogat, WQHD(2560x1440) 10 Bit, vagy 4K 10 Bit esetleg? Van egy öreg T510-em, azt arra gondoltam, hogy nyaralásra ez a laptop+kijelző bevágni kocsiba és azon moziznék, meg képeket nézegetnék.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
törölt tag
Van barmi trukkje, hogy az X200 ultrabase CD/DVD drive-t mukodesre birjam? X200 rajta a dokkon, AC bedugva, toltes rajta keresztul mukodik. Ethernet szinten. A CD/DVD drive LED-je nem vilagit Mukodni kellene automatan (gondolom en) vagy valamirol nem tudok? Pld. valahol egy titkos kapcsolo (poen), BIOS-ban tiltasi lehetoseg (most nem tudok rebootolni), vagy OS fugges (Linux-on vagyok).
-
deja vu
addikt
válasz Dhampir #87135 üzenetére
Na jól van akkor bika cucc.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Tim82
félisten
válasz #59070464 #87136 üzenetére
A meghajtó nyitógombjának megnyomása, ellenőrzése annak, hogy kinyílik-e a tálca, illetve beletenni egy lemezt, visszacsukni és megnézni, hogy a rendszered felismeri-e, túl triviális megoldás?
Emlékeim szerint amúgy alapesetben, ha nincsen benne lemez ill. épp nem használja a rendszer/nem nyitod-csukod, akkor nem világít a LED-je.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz deja vu #87134 üzenetére
Ha van mire kitolni a 10 bitet, biztosan, ez is klasszik feature amit nagyon kevesen tudnak kihasználni. Lévén a gép értékének 5-szörösét kell elverni moncsira. Alsó hangon.
Nyaraláson biztos professzionális munkát akarsz végezni? Nem nagyon tudom hirtelen mire kéne nekem 10 bites monitor akár 4k-ban nyaralni.
Na jól van akkor bika cucc.
Épp tegnap röhögtem ki a 965M-es G-s Asust, hogy mi szánalmas, 2/3-a ha megvan az asztali 960-hoz képest alapon. De akkor elnézést kérek tőle ha ez bika, emez diamond-bika
-
Tim82
félisten
válasz #59070464 #87140 üzenetére
Kellene neki, ráadásul ez teljesen oprendszertől független dolog, úgyhogy az a drive jó eséllyel kuka.
Esetleg azért nézd meg, hogy boot-kor, a Lenovo logó megjelenésekor F12-t ütve felhozza-e a boot-olható opciók között.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Tikakukac #87139 üzenetére
Az FF milcem szerintem 14 Bites raw képeket lő, az Eizo Coloredge modellek meg 10 bites panelt használnak 16 bites belső színszámítással. Nem kifejezetten dolgozni akarok, de a képek nézegetése közben is akár látni lehet a különbséget. Egyébként nem is dolgozom, ez csak hobbi.
"Na jól van akkor bika cucc. "
Ezt viccnek írtam, mert fölhívták rá a figyelmem, hogy nem duplanulla.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
-
Tim82
félisten
válasz #59070464 #87145 üzenetére
Eddig még nem találkoztam BIOS-ban letiltott optikai meghajtóval X szériánál. Köszi a feedback-et, örülök, hogy megoldódott. Wifi teszt nincs elfelejtve, de lehet, hogy péntekre csúszik.
-
dugo_
veterán
Két régi Nanya van a T500-ban, kb egy hónapja egy Win reinstall után folyamatos memóriahibát (?) dobál a gép, de csak Firefox és Inventor alatt. Külön-külön tesztelve a modulokat a MemTest86 30 ill. 70%-nál eldobja magát. A Win beépített tesztszoftvere viszont nem jelez gondot.
Én elvetném a szoftveres hibát (az elmúlt hetekben még 3x újrahúztam a Wint idegből), ráadásul semmilyen hardveres, driveres környezet nem változott a gépben.A gyári 2x1GB moduloktól egyelőre messze vagyok, addig is ki lehet deríteni magának a foglalatnak a hibáját? 2. számú RAM slot használatára lehet valahogy kényszeríteni a gépet? Ha tényleg egyszerre ment gallyra a két modul, akkor több lottószelvényt kéne vennem.
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. A fiam ősszel kezd egy informatikai szakgimnáziumban. Laptopot vennék neki és egy 1,5-2 kg közötti, 12-14"-os, könnyen hordozhatóban gondolkozom. Az x230-as szimpi (nekem is az van), de lehet, hogy az iskolához kicsi a kijelzője. Árban (és méretben) max. a T430 v. 440-ig mennék el. Tehát úgy 120-140 eFt környékére. I5-ös procira, magyar billentyűzetre és SSD-re gondoltam. Ha TN-es, akkor utólag (valamelyikőtökkel) cseréltetném IPS-re. RAM-ból 4GB elég? Windows-ból 7-est vagy 10-est ajánlotok? Észrevétel? Tipp? Ötlet? Ajánlat?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Orionhilles
senior tag
válasz newmoonlight #87149 üzenetére
Szia!
T420-at használok, és bár nem járok infós suliba (csak normál gimibe), eddig még nem hagyott cserben, pedig nyúzom rendesen, még virtualbox-szal is.
Ha tervben van komolyabb grafikai dolog (pl.: CAD), akkor érdemes dedikált videókártyával rendelkezőt választani.
A nagyobb felbontású panel és az SSD az később nagyon meghálálja magát.
4 GB RAM az a minimum szerintem, felhasználás függő, ha keret engedi, érdemes 8-ra menni (dual channel miatt iGP-only modell szépen profitál belőle; tudom lehet 2x2 GB is, és akkor is van DC, de azt nehezebb bővíteni később).10-es szépen szalad T420-on, a ThinkPad-féle szoftverek felrakásával
vanvolt kisebb meló, legalábbis akkor, amikor feltettem rá.Szerintem érdemes lenne akár a 20-as szérián is gondolkodni, a keret alsó határából szépen kimaxolhatóak.
20-as széria mellett szól a régi billentyűzet, ha esetleg ez fontos lenne.[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- LEGO klub
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Politika
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspirion 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest