- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz zoli455 #80751 üzenetére
A málló felület egy matrica, amit le lehet cserélni. A Hardveraprón west árul pl. ilyen matricát/fóliát.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kbali
nagyúr
-
zoli455
újonc
Kösz mindenkinek.
Z -
donjohnson
addikt
tudtátok, hogy az új lenovo töltőfej thinkpad-hoz is meg ideapad-hoz is jó?
én ma szembesültem vele, amikor elkérték egy ideapadhoz.
ugyanúgy 20 voltos, mint a régi thinkpad töltőfej, csak ez már szögletes.
"slim tip" vagy "rectangular", ha rákerestek.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Chaser
legenda
válasz donjohnson #80757 üzenetére
Gyönyörű jószág Ótós' töltőhöz van 16 és 19V-os fejem, x30 szériáig minden lenovohoz jó úgy
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
edk-
őstag
válasz beloadjoker #80750 üzenetére
Nekem a Netiher esetén linkre nyomva új fülön nyit, nem linkre nyomva bekapcsolja a scrollt.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Francia91
veterán
Nah, jovoheten erkezik egy 2503-as Advanced Dock a T500-ashoz... . Venticsere elso lepesnek, majd beuzemeles
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
jani0114
tag
Na, vettem expresscard adaptert 2x USB 3.0 -ást. Driver föl, ezközkezelő jó, azért egy restart, biztos ami biztos.
Van egy külső merevlemez tok 3.0-ás, benne cserélhető vinyó. Próba 150 GB adat át 50 perc, a 3.0-áson, 100 GB adat kb. 80 perc a 2.0-án át. Ez nem hozza a 8-10 szeresét az igért sebességnek. Nálam valszeg a gépben lévő vinyó a leggyengébb akarom mondani a leglassabb láncszem. SSD még nincs, sajnos. -
Chaser
legenda
válasz jani0114 #80765 üzenetére
HDD-n nincs és nagy eséllyel nem is lesz 8-10x gyorsulás. USB2-n ideális esetben 30-35MBps-kel tolja az adatot a vezérlő, USB3-n viszont a vinyó int be, legtöbb 80-100MBpt- tud. És nagyban függ a másolandó fileok méretétől is a történet. Ha a HDD tud is 110-120MBP-t az is max 4x lenne, de sok nem tud. És ha tud is csak "kívül", befelé haladva az is szépen csökken mint minden vinyónál.
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #80766 üzenetére
Azért nagy fájlok másolásánál bőségesen észrevehető az USB 2.0 és 3.0 közti különbség, nem mindegy, hogy 30 MB/s-sel, vagy 90-100-zal tolja át a cuccokat . Ebből a szempontból én is preferálom az USB 3.0-ás külső HDD-ket, mivel én pl több GB-os fájlokat másolgatok ide-oda. Persze, pici fájolknál semmit sem ér, hogy milyen csatolófelületen másolod, azokat tetű lassan másolja minden HDD-n
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #80768 üzenetére
Viszont valamiért az USB 3-as porta csatlakoztatva a Musiland Monitor 02 US Dragon-om sercegve szól (frissítettem az ASMedia drivert is), USB 2.0ára csatlakoztatva viszont tökéletes...
-
jjeahh
nagyúr
válasz MaTTeS #80764 üzenetére
Gondolom nem szoktál fotózni meg alkalmanként pár snitt videót megvágni mint én. Ugyan TN, de nekem annyira nem tűnik hulladéknak... csak azt állítottam nem színhűségre gyúr ez a progi, nem kell felveszni, ha neked tetszik használd örömmel Lesz majd ips monyóm is, de ettől függetlenül miért ne hoznám ki a maximumot amire képes a notesz kijelzőjéből is? No mindegy, zárom én is a témát, mert már megtaláltam az átmeneti megoldást
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy eddig b*rónak tűnik a t520, flottul megy rajta minden, egyetlen egy dolog zavar nagyon egyelőre: a bal ctrl nem a sarokban van, mert egyel előtte ott az fn a "helyén", így elég kényelmetlen a ctrl+shift kombinációt lenyomni...
Más: tpfan control nyújta valami extrát, vagy nélküle is rendesen műkszik a venti? Dióhéjban: töröljem?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
félisten
-
fungi
aktív tag
válasz jjeahh #80777 üzenetére
Így.
/ "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.Active=0
-
jjeahh
nagyúr
Egy újabb kérdés, ha szabad Ez mi?
Photoshopban, amikor billentyűkombinációkkal dolgozok állandóan ugrik fel és b*romira zavaró... Valakinek van valami tippje, hogyan lehet leállítani?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tim82
félisten
válasz jjeahh #80784 üzenetére
Feltételezem, Win 10-et használsz, mert azzal kapcsolatos probléma, nem Thinkpad-specifikus.
Google első találat: [link]
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
-
szekzol
tag
Sziasztok,
T410-em van Win7-el. Meg lehet azt oldani, hogy a belső hangszórót kapcsolgassam ki-be anélkül, hogy a jack-ból ki kellene húzni a fejhallgatót? Mondjuk egy bill kombóval lenne a legjobb. -
Wolfskin
őstag
sziasztok, lehet h láma kérdés, és nem is feltétlen thinkpades, de nem tudom hol feltenni: lehet az, hogy egy laptop belassul? nem egy ismerősömtől hallom, hogy azért keres új laptopot, mert a régi belassult. vagy azért nem vesz használtat, mert az előző (használt) laptopja is belassult. az újak meg gyorsak.
amennyire én tudom, egy laptop nem lesz lassabb, mint újkorában.
belassulni max a rajta lévő operációs rendszer tud. a registry összekuszálódása a sok fe/le telepítéstől, a merevlemez töredezettsége, a hdd/ssd elöregedése (de ez cserélhető), a koszolódás miatti rossz szellőzés következtében fellépő melegedés lassíthatják az oprendszer működését.
de maga a laptop be tud lassulni? idővel kilazulnak a ramok? vagy a prociból elmegy a kompresszió? vagy mi az a belassulás?az apropót az adja, hogy családunk egy hölgy tagja inkább dupla árat fizet egy új laptopért, mint egy ugyanolyan teljesítményű thinkpadért, amit javasoltam. és az ok csak ennyi: ha használt, akkor az már biztosan be van lassulva. az ő régi laptopja (t61) is belassult már.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
félisten
válasz Wolfskin #80798 üzenetére
A nők totál sügérek ehhez, tisztelet a kivételnek.
Nálam rendszeres az (nem csak nőknél, random ismerősök, munkatársak esetében is), hogy megkérdezik, milyen laptopot vegyenek, én kifaggatom őket a vassal szemben támasztott igényeikről, ajánlok egy megfelelő (általában használt business) modellt a célra, nem sokkal ezután mégis megveszik valami multinál azt, ami épp legszebben csillogott, mert "csak jobb az új".
Nagyon hosszas magyarázás, levezetés után sem értik meg sokan, hogy nem jobb.. ez egy szuperül felépített fogyasztói agymosott társadalom, ez van.
Nem is nagyon szoktam már válaszolni ezekre a kérdésekre... vegyék csak a sok szart, csak aztán ne hozzám hozzák, ha valami baja van.Belassulást változatos dolgok tudnak okozni.
Leggyakrabban az, hogy a fenti embertípus nem képes civilizált rendszerhasználatra sem, összehányja az operációs rendszerét mindenféle bizonytalan forrásból letöltött programmal, mindenrerákattintós internetezést folytat, stb.
SSD mellett is meg lehet úgy akasztani egy rendszert, hogy lassabbnak érződjön idővel a sok automatikusan induló hülyeség miatt.
Hardveres oka is lehet, pl a CPU throttling túlmelegedés miatt.. consumereknél ez rendszeres a sokszor csupán jelzésértékű hűtés miatt, de ha elég porral tömíted a bordát, és paplanra pakolva terheled, szerintem bármelyik Thinkpad is tudja.
Akkor ezek mellé még oda lehet tenni, hogy egyre számításigényesebbek a weboldalak is, egyre több memóriát zabálnak, a Youtube is, Vimeo is korszerű hardvert kér a FullHD-hoz, attól feljebb főleg.
Sajnos nem áll már a régi szabály, hogy "csak netre" a gyenge proci és kevés RAM is jó.Azt tudom javasolni, hogy tégy ajánlatot. Ha nem azt veszi, amit te mondasz, te nem fogsz foglalkozni vele, ha nyűgje lesz. Ellenben, ha hallgat a jó szóra, alkalomadtán segítesz a géppel.
Csak így lehet bánni velük sajna.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest