- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Kiss67 #80400 üzenetére
Ez a hivatalos Lenovo doksi...
De oké, Fn+F5/F6 kellene gondolom akkor is, nem F5/F6 önmagában.
Ezért is a Hotkey Features Integration driver felel, nem olyan régen linkeltem, lehet, hogy újra kellene telepíteni, majd újraindítani. VGA drivert sem árthat. Mást nem tudok, ami okozhatja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kiss67
senior tag
Az sem segít , de akkor meg nem kell nyomni az Fn gombot.
Pont mindegy.
Szóval , felhívtam egy szervizest a Smart -ból, és ő sem tud megoldást, de tudta hogy miről beszélek.
Csak ettől nem lett jobb, még mindig nem működik a fényerőállítás Lenovo Thinkpad T440,T450,X240 gépeken.
Hát ez nagy gond !
Voltaképpen padló fényerőn megy állandóan.Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Újabb T420s kérdés. Felraktam a TPfancontrolt. Első furcsaság hogy csak a cpu-t látja. És a program szeirnt 0 a fordulatszám de mégis pörög a ventillátor. Mi lehet a gond?
-
Kiss67
senior tag
Hát ezzel megy, de még a másodlagos monitorom is együtt a laptop monitorral.Ez így nem jó, de próbából igen. Bár nagyon túl lehet lőni a fényt.
Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
Kiss67
senior tag
válasz donjohnson #80414 üzenetére
Köszönöm, majd végig olvasom.
Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
Kiss67
senior tag
válasz Chaser #80415 üzenetére
Megnézem , de nem hinném hogy lenne a biosban fényerő állítás.
Én még sohasem láttam ott.
Felraktam egy Win7 et egy üres ssd-re és nem megy a fényerőállítás.
Sem T440, T450, X240.
De ez a win volt eddig is nekem, mert pendrive -on van.
Nem változtattam.
Feltettem egy win 8.1 recovery-t és nincs fényerő állítás.
Ennél gyáribbat nem tudok.Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
tototos
őstag
Sziasztok!
X301-be mennyire necces megvenni egy ilyen ssd-t? 1,8 ssd 80gb
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Eladtam az Nvidia vga-s T61-est, kinéztem helyette egy Intelest. 6466-5wg a típusszám, ezekkel nincs gond, vagy ismert típushiba?
-
Dare2Live
félisten
válasz Dalion #79166 üzenetére
"átváltottam windows HD audióra onnantól már az is működött."
ezt hogyan? Most ment fel W10, minden megy kivéve hang, de soundban csak conexant 20561 van ami nem megy...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok, hogy sleep / hibernate után a fogyasztásom beáll akku zabáló üzemmódba és csak a restart segít? Este újra rakom a win7-et. Kb. 3 hónapos telepítés... érdekes.
Teljes újraindítás után a wattag kb. 11 W fogyasztást ír, sleep után pedig 16 a min.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MrSealRD
veterán
Nálam (t530) van egy ilyen jelenség. Process Explorert használok tálcán. Így látom ha hirtelen valami indokolatlan történik. Kifejezetten sleep-ből ébredés után előjön rendszeresen egy "fantom" terhelés. scvhost, d most éppen a TiWorker.exe nyomott konstans 25% terhelést... Innen jött a megoldás. Windows update-ben nyomtam egy check for updates-et és elmúlt...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, gyors kérdésem lenne, 2 jelenségről.
1. a proci nem akar felmenni teljes sebességre, csak 787-en pörög (8x szorzó)
gép: T420s, friss telepítés + driverek, 2640-es i7-es proci, 6GB ram. csak egy ideje csinálja a supoer pi volt 11 mp, de most folyamatosan 50-70 mp az 1M, közben nézem aidában, meg sem mozdul a szorzó.
előtte csináltam stabilitás tesztet, az normáls, hogy 95C fölé megy aproci? alapból 40 körül van /volt2. T410s, a venti sokat pörög. a proci 40C, idle, mégis 4400-as fordulaton megy a hajszárítója (friss telepítés, i5 proci, (2,4GHz), 8GB ram
update: az normális, hogy t410s után a t420s képe gagyi? nem csak sötétebb, hanem a színei is döglöttek. a kékek helyett szürkés lila van...ezt lehet állítani? és aki a 16:9 monitort kitalálta.... a t410s 16:10 sokkkal hazsnálhatóbb!!! (2cm-el magasabb a kép!!!!!!!!)
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Ezekkel az igényekkel úgy döntöttem szimpi nekem első blikkre a T420 meg T520 i5 sandy procival, 4gb rammal, 1600x900 kijelzővel, a két notesz között a kijelzőméreten kívül van valamilyen lényeges különbség? Illetve jó vétel ilyen felhasználásra egy ilyen notesz? Arra gondoltam esetleg vagy veszek egy Nvidia Quadro NVS 4200M Optimus-al megáldott modellt, vagy veszek egyet Nvidia nélkül és bővítem még 4gb rammal, vagy veszek bele az optikai meghajtó helyére egy ssd-t a rendszernek meg progiknak, sztetek melyik lenne jobb számomra? Bocs a sok láma kérdésért, nem igazán értek hozzá
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tikakukac
titán
válasz metal01 #80433 üzenetére
Amennyiben vonzódik a kollega a sajtreszelővel való nemi aktusok iránt, én is ezt javaslom. Egyébként rakja az msatába az SSD-t és ne költsön feleslegesen pénzt. Mivel a sata2 sebessége is vastagon akkora, amennyit az életben nem fogsz elérni, ha meggebedsz sem. Bencsmárk huszárokat kivéve, ugye.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
jjeahh
nagyúr
Köszi! A benne lévő hdd-t nem lehet az optikai meghajtó helyébe dugni?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tototos
őstag
Csomó gépbe nem kell akkor belerakni, de szerintem ha van rá lehetőség és igény akkor ki lehet használni. Én most vettem T420s-t ultrabay akksival, így számomra nagy előny hogy lehet bele msata ssd-t rakni, mert megmarad a vinyó háttértárnak.
(#80436) jjeahh:
De lehet kell hozzá egy keret és már kész is.[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
csomó gépbe bele se megy, míg a normál SATA3-as SSD-ket olyan gépbe dugod, amibe csak nem szégyelled
A remek érvet akkor gyorsan kilőjük: az mSata-Sata konverter max 2k, és akkor tényleg dughatod mindenbe. Az az érv, hogy sok gyártó sz@rik a jó megoldásokba még nem lesz valami hülyeség. A hülyeség az, hogy olyan gépbe caddyzzünk, aminél semmi, de semmi értelme nincs.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HSM
félisten
válasz tototos #80438 üzenetére
Nekem elég jól jött, hogy a felszámolt azstali gépemből csak átpasszoltam az SSD-t a notiba, és kész is volt... Ugyanezt bármikor megtehetem visszfele is. Jó dolog ez.
Eladhatósági szempontból se mindegy, ha nem a kukát szánod végállomásának az SSD-nek.
Ja, és a sima T520/T420 gépkbe nem megy az UltraBay akksi, csak a T420s-ben. Mondjuk a 93Wh-s 9 cellás gyári T420 akksim mellett nem is hiányzik. Az még mindig egy 17Wh-val több, mint amire a T420s képes a gyári+ultrabay akkuval együttesen. És nekem a HDD se fogyaszt akksit, mivel csak SSD van benne, abból is egy takarékos fajta.
(#80440) Tikakukac: Az aztán piacképes, csak úgy tolonganának érte hardveraprón. És +2K a semmire.
(#80439) metal01: Nekem toronymagasan a leghangosabb dolog a szintén 5400rpm körüli winyóm az asztalon, WD Green, 2TB-os. Örülök, ha kikapcsolom. De ezt legalkább könnyen lehe, csak egy kapcsoló.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Minden konfignak megvannak az előnyei és a hozzá tartozó elvárások. Nálam az volt az elvárás, hogy amikor viszem a laptopot ne kelljen 3 kilót magammal cipelni, de ugyanakkor legyen meglelő mérete hogy dolgozhassak róla és akksiról is elmenjen 3-4 órát. T420s esetében számomra az msata ssd és normáls hdd kombó kellett és az utlrabay még mindig ott van akksinak vagy ha nagyon muszáj dvd meghajtónak.
-
tototos
őstag
-
HSM
félisten
válasz tototos #80442 üzenetére
Hát igen, fél kilóval könnyebb az S, ami hurcolásnál nem kevés, ez komoly előny kétségtelenül. Nekem az akkuidő volt a fontosabb, és a jobb szervízelhetőség, így simát vettem. Az sem olyan vészes, 1876g maga a gép (Ultrabay DVD-vel), és 488g a 9 cellás akksi. Mondjuk azt már nem tudom, az SSD-vel volt-e ennyi vagy még az eredeti HDD-jével, de szerintem az még a HDD-s súlya, aminél azért jóval könnyebb az SSD. Nekem sajnos sokszor kevés volt a T410 3 órája, hiányzott a 6-8 óra, amit a netbookom tudott, azzal sosem kellett töltőt vigyek. Ehhez viszont a T420-hoz is 9 cella kell...
(#80445) Tikakukac: A sebességgel amúgy nincs baj, ezt én is meg tudom erősíteni. A 840 PRO Samsungom, ami nagyjából kimaxolja a SATA3-at észre sem vettem, mikor a Z77 alaplpomon egy szerelés után véletlen SATA2 portba dugtam. Ha valami kósza gondolatból nem rakom fel a gyári SSD Magician programját, talán sose veszem észre....
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Nálam most megy a matek hogy milyen ssd-t rakjak a T420s-be. Van egy X301-es gépem 120-as msata ssd-vel keretben. Tataláltam ebay-en az X301-be való gyári 80 gigás ssd-t 12 ezerért, de kicsit tartok a meghíbásodástól. A másik lehetőség, hogy veszek egy msata ssd-t a t420s-be de 20 ezer alatt nincs 128-as változat(1,5 éve 18 ezerért vettem a crucial m500 msatát). Vagy veszek egy 64 gigás adata msata ssd-t(12 ezer) az x301-be azzal a címszóval hogy elég lesz annyi tárhely.
-
Dhampir
félisten
válasz atomanti19 #80323 üzenetére
Ez nem lehet rossz IPS-kijelzővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest