- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz beloadjoker #81852 üzenetére
Van. IPS már elfogyott.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
donjohnson
addikt
válasz beloadjoker #81854 üzenetére
de van 70k-ért ips-es x220 most ha-n, csak más eladónál.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Gabesz87
veterán
Edge E530-as gépemmel kapcsolatban volna egy kérdésem (tudom, hogy van az Edge gépeknek külön topicja, de itt hamarabb választ kapok, és nem is annyira gépspecifikus a kérdés). Szóval kiszedtem a hűtőt (venti+hőcsövek) portalanítás/újrapasztázás céljából, de a proci meg az nvidia GPU közt van valami 3. chip, ami nem tudom mi. Van rajta egy ilyen ragadós párnaszerű anyag, nem merem leszedni, mert ott ráadásul a borda nem is rézlappal érintkezik.Hanem ez a vastagabb párna van a borda és a chip közt. Ez milyen chip? Ill. gondolom akkor ne szedjem le róla ezt a cuccot, és itt ne pasztázzam!?
-
Dhampir
félisten
válasz beloadjoker #81852 üzenetére
Nem biztos, hogy az IPS panellel jól jársz, lásd "ghosting" probléma és visszaolvasva a fórumkeresőben az x230, x220 típusokra.
Feltűnően megszaporodtak az IPS-paneles kijelzővel szerelt típusok az aprón, ami talán egyszerűen egy jó átmeneti mennyiségnövekedést jelent, vagy pedig ezek "időzített bombát" rejtenek az LG IPS panelocska ismert problémája révén.
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #81861 üzenetére
Nincs ghosting, nyilván egy helyről estek be mindenkihez. Ha ne adja ég elkezdene felhősödni akkor is 10 kört ver bármelyik IPS panelre és gyakorlatilag TN árán adják. Minden gép egy időzített bomba
szerk: ua. a konfig mindnél, így nyilván a panel is
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
7,5 éves T61 -ben (T8300 CPU) megadta agát a ventilátor. Botmixer jellegű hangot ad + Fan error üzenetet
Tudtok javasolni valakit, aki gyorsan, jutányosan és jól (a 3-ból legalább a jól fontos + viszonylag gyorsan + viszonylag jutányosan) javítja, cseréli? (Bp XI.ker vagy Budaörs környéke preferált.)
Valószínűleg magam is leküzdeném, de inkább profira bíznám.Esetleg egy (3,5 éves) T420si portalanítás + "pasztázás" is jól jönne. Állítólag ettől 1-2 fokkal hűvösebb lenne az átlagos üzemi hőmérséklet. Igaz ez?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz #01758976 #81865 üzenetére
Ha meg igazán jót akar, egy sima tn, majd jön egy nem gyári új ips mondjuk tikától, aztán pár év pihi )
Pont "tika írta le a korábbiakban, idézek belőle:
Én eleve kijelzőcserével kalkuláltam. Gyárilag az összes x220 és x230 ami IPS bomba. Folt és pixelhibás minden második, idővel csak rosszabb lesz. Fórumok külföldön robbannak fel kb. ezektől.
Mások is beszámoltak itt problémákról, szóval elég gyakori. Garis gépnél még nem lehet nagy gond, ha eljön a "szellem" órája, mert még panelcserére be lehet adni a szervizbe.
-
Chaser
legenda
válasz #01758976 #81865 üzenetére
Ha nem lett volna ez a lehetőség lehet én is megléptem volna a panel cserés dolgot, de így kimarad és ha nagyon akarom még mindig cserélhetem , kijelző magában 20k biztos a gépből. Ráadásul FPR palmrest, 3g modem - el lehet adni ha nem kell vkinek -, i7-USB3, ezt most nem lehetett kihagyni nah
adabra Nagy eséllyel csapágyas lett. Aprón bontásból nézz hozzá, sztem úgy jössz ki legjobban. Ha valaki lakik a közeledben és tud segíteni úgyis rád ír.
Paszta cserétől sokkal jobb hőmérsékletek lehetnek. Nagy mértékben függ attól, most mennyire jó a paszta.szerk: Dhampir "Gyárilag az összes x220 és x230 ami IPS bomba. Folt és pixelhibás minden második, idővel csak rosszabb lesz." Ööö...az ugye megvan, hogy bármelyik panel lehet pixelhibás és foltos bármikor? Én alfánál csak egyet láttam, többire nem is voltam kíváncsi mert hibátlan. Vett más is, nem tudok panaszról. Ha gané panelek lennének bennük már ott virítanának a hirdetéseknél. Pixelhibára tudtommal sehol nincs garancia, kivéve ha gyári garis és ott is a gyári policy érvényes. Felhősödés is ue. a téma, nagy disznóságnak kell lenni hogy ne hajtsanak el vele. TN-eknél is lehet/van ui. hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Már x230 is van aprón boltból 75k-ért mondjuk nem kellene, csak ha hozzám vágnák
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #81863 üzenetére
Nincs ghosting
Nyilván nincs. De azért ha ugye 2 képet világos-sötétbe berakok és gyorsan lövök egy képet és beégett lesz akkor ugye kapok csokit?
Ez olyan, mint tegnap fél füllel hallom, hogy bejött szervizbe térítésesbe egy x220 panelcserére. Összecsukott gépre mondom: fogadjunk törött a bezel. Kinyitjuk és törött. Nincs új a nap alatt.
Irány egyébként a külföldi fórum, ne azt vegyük alapul, hogy a magyarnak jó olykor az egész pixelsorhibás TV is. Brutális meghibásodási aránya van ezeknek a paneleknek, frissen is marha sokan nyálazták tele a fórumokat, hogy ezt hogyan garizzák le, a privátom meg tele a levelekkel, hogy a foltok azok mégis hogyan. Sehogyan, ez ilyen. Csak ne emeljük fel epikus magasságokba azt az SLB panelt, már lassan olyanok lesznek mint az asztali moncsim
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #81869 üzenetére
Nekem mondjuk három dolog miatt igen, ha nem lenne már X220-am: jobb IGP, USB 3.0 portok lehetősége alapból (nem csak i7-es változatnál, mint X220) és a háttérvilágításos billentyűzet, mint opció.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #81871 üzenetére
Ennyiért megéri, nincs emelve sehova Ghosting alatt utánhúzást értesz pontosan? csináljak videjót?
Tim82: Csak az igp érdemi, cpu kevesebbet eszik. Maga a gép nekem nem jön be, a hülye billzet sem hiába lehet bele backlitet rakni.
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #81873 üzenetére
Nekem mindhárom dolog érdemi.
A billentyűzetet és az egy generációval újabb belsőt leszámítva az X230 tulajdonképpen ugyanaz, mint az X220. Burkolat, kijelző stb. csereszabatosak.
A backlit billentyűzet meg egyszerre előrelépés nekem a világítás miatt és hátralépés komfortban a szigetesség miatt, de legalább a kiosztás még a "régi".
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #81873 üzenetére
Olvass mondjuk szöveget, hagyd úgy, aztán villantsd át valami képre ahol ott világos van. Nagyon vicces, olyan mint a plazma.
Mondok még jobbat: kirakott bemutató gépek manapság be tudnak égni 4 ilyen gép is van most, atom vicces, hogy ilyen létezik
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
jss
aktív tag
Nehezen, akadozva jatsza le az mpeg4 videokat a T61-em (Win7). A 2,2 GHz-es C2Duo proci a problema, vagy elvileg birnia kene erovel? Tobb lejatszo progit es codeket probaltam mar...
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
jss
aktív tag
válasz donjohnson #81877 üzenetére
Igen, probaltam. Lehet, hogy valami driver problema? A chipset driver es a vga driver biztosan fent van.
Amugy a videofile 1080p.
A kep beszaggat, mindenfele zold pixelesedes foltok jelennek meg.
Es teny, hogy videolejatszaskor a proci terheles 90-98%.[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
Ugy emlexem a Win7 ujratelepitese elott azert jobb volt a helyzet. Hol lehet a hiba?
DirectX 11 van telepitve, ha ez szamit valamit esetleg...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
veterán
válasz Tikakukac #81875 üzenetére
nem csak manapság...
on:
van végül közmegegyezés arról, hogy melyik a használható lan és wifi drver w520-hoz meg x220-hoz? most épp vezetéken megy a szenvedés, nevetséges, hogy megy tíz megabitnyi feltöltés vezetéken, és a winamp meg-megakad néha. komolyan, kedvem lenne felgyújtani az egészet a g.cibe. néha percekig 200 µs körül van, de rendszeresen bejönnek 30000 µs feletti csúcsok
lassan 16-17 éve használok winampot, de még a csumpi 100 mhz-es p1 gépen sem voltak ilyen akadásokistálló? gazemberség? hupákolás?
-
Chaser
legenda
Ez már szubjektív. Nekem a billzet x220-on bejön, a kis pilács tökéletesen bevilágítja. USB3 nem érint mert i7 verzió és van Egy generációval újabb, cpu kevesebbet eszik. Igp szinten kb oly mindegy, előzőhöz képest gyorsabb de érdemi játékhoz kevés. Aki filmezik htpc szinten annak jól jön hogy az előző hibáit javították. 75-ért ha nem fake hirdetés vicc az a gép is az biztos.
Tikakukac Kipróbálom ha előttem lesz pár nap múlva. Eddig neteztem vele, filmet néztem, nem láttam semmi gondot. Itt az ára a lényeg, 70-ért vicc SSD-vel és kb a legfullosabb konfigban. 63-ért meg HDD-vel még nagyobb vicc TN paneles nincs 50 alatt, nincs miről beszélni. Bármelyik 12,5" TN-re 10 kört ver ha van ghost effekt akkor is. Gyanítom ezek kifogynak a nagykerből aztán volt nincs egy darabig megint x220 ilyen áron/konfiggal.
jss 2,2Ghz-es cpu-t 1080p már meg tud fektetni, bitráta függő.
dying_star Az intel ott még nem tudott dxva-t, az nvs140-en meg nem jól működött. Ennél marad a core-avc, az amennyire tudja kiaknázza a cpu-vga párost.
-
HSM
félisten
válasz qnadam #81882 üzenetére
Nekem LAN-on (azt hiszem) ezzel a HP driverrel tökéletes: [link]
Forrás, olvasnivaló: [link].
Erről hablatyoltam korábban.... [link] A régi HP LAN driver, amivel végre működik a T420 LAN-on, végig zöld DPC latency-vel.
Nem csoda, hogy ilyen OFF-the-chart piros tornyokkal akadozik.
Eddig akármelyik másikkal próbálkoztam, rossz lett. Ami nagy baj lenne, mert úgy dobhatnám ki az amúgy imádott gépem, mert a világból kiidegelne ezzel.[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
Ja, igen, kis kiegészítés... Tehát a linkelt cikkben a driver alapján driverhibára gyanakodtak, hogy az újabbakkal rossz. Én pedig ellenkezőleg, azt gyanítom, a régi driver volt "rossz", mert a gyanúm szerint nem működik együtt rendesen ezzel a management förmedvénnyel, így nem mászik az egekbe a DPC....
Ez megmagyarázza, az Intel is miért nem javította az ismert "hibát" évek óta, és mutogat a gyártókra. Esetleg a Lenovo tudna még javítani a dolgon, ha kiadna egy BIOS-t, amivel ez a management móka ténylegesen kikapcsolhatóvá válna. Asztali gépeken ugyanis ezt kikapcsolva sosem volt Latency-gondom Intel hálókártyákkal, sőt.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Chaser #81887 üzenetére
Asszem igen. Az a menedzsment cumó, amivel távolról lehetne menedzselni, meg amivel működött az Intel Anti Theft, meg hasonlók. Egy külön kis processzor/pc a PC-ben. Kb. egy beépített hátsó ajtó. Nem annyira örülök neki, mióta utána olvasgattam. És akármit csináltam, max kinullázni tudtam, és részben inaktivizálni, teljesen kikapcsolni valamiért nem engedi magát a T420-ban, míg asztali gépeimen eddig mindig sikerült OFF-olni.
Ha valaki moddolna nekem egy friss BIOS-t kompletten kiirtva az AMT-t, annak amúgy legalább egy karton sörrel jönnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #81883 üzenetére
Az ára rendben van, vennék megint, de gyomorgörcsöm van tőlük, pihentetni kell a dolgot
Nekem sem tűnt fel, egyszer valami sokáig volt pdf-ben és aztán toltam egy alt+tabot. Na és ott anyáztam egy szépet, hogy na takarodj.
-
HSM
félisten
válasz Chaser #81889 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, és nem segített. Én arra gondolok, hogy a késéseket az okozhatja, hogy ez a cucc elkéri megvizsgálni a csomagokat (akkor is, ha nem kéne neki), hátha neki jött, és ezért akaszthatja be a hálózati forgalmat, és amíg vár rá a rendszer, szépen növekszik a DPC-spike.... Ez meg független a drivertől. Az még gyanús, ha felteszem a driverét, hiába van kikapcsolva, mégis azt jelzi, hogy valami megy...
Ami érdekes, nálam azt írja, megy ez az Anti-theft, amikor kikapcsoltam a BIOS-ban, és már véglegesen is kikapcsoltam....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
ezt kerestem, de egy másik drivert próbáltam előbb, azzal csak kicsit lett jobb. ezt szerintem az összefoglalóba simán be lehetne illeszteni, esetleg azzal a plusz infóval, hogy a 82579lm eszközhöz simán oda lehet taposni a 82577lm driverét, csak úgy a telepítő nem megy végig, hanem kézzel kell megadni.istálló? gazemberség? hupákolás?
-
HSM
félisten
válasz qnadam #81892 üzenetére
Működik, jó lett?
Én meg vagyok akkora őstehetség, hogy nem találom a mentésem a driverről, pedig vagy 3 helyre is kimentettem... De talán mégis találtam egy ismerős file-t, elvileg ugyanaz a verzió, mint amit linkeltem, csak 2MB-al kisebb.
Ha esetleg nem lenne tökéletes az, akkor ezzel is tehetsz egy próbát: [link].
Amúgy nálam így látja: -
Gabesz87
veterán
Valaki meg tudná mondani, az mitől lehet, hogy villan egyet a képernyő (eltűnik a kép, fekete lesz egy pillanatra), amikor bedugom/kihúzom a töltőt. Gondolom valami energiaellátási dolog lehet, de nem tudom, mit, hol keressek.
-
félisten
Ez az AMT ez külön chip amúgy?
Mert akkor le kell forrasztani a pcsába a deszkáról, megnézni, mi történik, vagy belenyúlni a BIOS-ba, és kivenni a kódot, ami ezt vezérli.. hát totál nonszensz... és annyi gépet érint ebben a kategóriában.. nem is értem, hogy mehetett ez így ki. Nagyon elkényelmesedett az Intel, de ha az ember teljesítményt akar, kénytelen az ő szarukat venni.
Ha meg TP-t, megint csak. -
HSM
félisten
válasz qnadam #81896 üzenetére
Szuper, örülök! Akkor mégsem pontosan ugyanaz, azért az a +2MB méret. Érdekes, hogy kétféle drivert is ad a HP ugyanazon a verziószámon. De a lényeg, hogy jó lett nálad is.
(#81897) dying_star: Nem, ez gyárilag benne figyel minden egyes Intel csipszetben [link].
Érdemes átböngészni a "Design" meg "Security" fejezetet, de garantáltan nem fogsz tőle jobban aludni.[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
válasz FoxiestFox #81881 üzenetére
, muxik.
A problema csak az, hogy tobb video lejatszo progit hasznalok (VLC,GUM,Media Player) es mindemellett a you tube videok lejatszasa is akadozik.
Nem tudom ezt valahol kozpontilag beallitani a Windovsban vagy a VGA drivernel, hogy mindig a proci dolgozzon es ne a videokari kinlodjon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest