Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz tothjozsi96 #77082 üzenetére

    Minden CPU-nál egyedi, hogy mit bír, az egyém pl. alapfeszen 8x-os szorzóig működik hibátlanul. A SuperLFM miért van kikapcsolva? Igen, lassú, de ott takarékos igazán. :) Továbbá azt tudjad, hogy az RMClock nem kezel feles szorzót, és kicsit át kell verni, mert különben max. 2667 MHz-en fog futni a CPU-d. Teendő:
    Regedit, ott HKCU\SOFTWARE\Rightmark\RMClock
    Itt a pstatesdata-t keresd, ebben vannak a detektált/kezelhető szorzók, itt az utolsót, vagy szerintem inkább az utolsó kettőt növeld meg 1-gyel (hexában a 10 az 0A, a 11 az 0B)! Ettől a kiírás nem változik, de amikor az RMClock szerint 10-es szorzót használ, akkor a CPU legmagasabbját fogja, ami ennél a CPU-nál 10.5, ill. amikor 9-et ír, akkor 10 lesz valójában. Pl. AIDA64-gyel tesztelheted. (Ezt a bekezdést csak fejből írtam, a pstatesdata lehet, nem pont ez, de data és pstate van benne, az biztos, ha nem találod, írj, majd megnézem pontosan!)
    Arra kell még figyelni, hogy ez a CPU tud ún. IDA-t, ezzel a max. szorzó ugrik féllel feljebb, bizonyos körülmények között (kb. mint a Turbo Boost, az i-vel kezdődő újabb Core-oknál). Sajnos a T400 BIOS-a miatt ez a bizonyos körülmény csak az, hogy 1 szálon van terhelve. Erre azért kell figyelni, mert nálam is az a helyzet, hogy 2 szálon terhelve elég neki egy bizonyos feszültség (2 800 MHz-en fut ilyenkor), egy magon terhelve viszont feljebb ugrik féllel a szorzó (azaz 2933 MHz-re), és ott már kevés, és lefagy.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák